foto

Michael Chiklis

  • nar. 30.8.1963 (54 let)
    Lowell, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Na televizní obrazovce se objevil v prvním původním seriálu z produkce společnosti FX The Shield - policejní odznak. Role detektiva Vice Mackeyho mu přinesla Zlatý glóbus, televizní cenu Emmy a ocenění Television Critics Association Award. Už od svých pěti let Chiklis bavil své rodiče napodobováním celebrit a ve velmi raném věku začal hrát v místních divadelních produkcích. Později navštěvoval Boston University School of Performing Arts, kde získal bakalářský titul.

Pouhých několik dní po úspěšném zakončení studia se zúčastnil konkurzu na roli Johna Belushiho v kontroverzním filmu Wired, kterou o tři roky později dostal. Jako hostující herec se objevil v seriálech Miami Vice, Právo v L.A., Murphy Brownová a Seinfeld. V roce 1991 získal titulní roli v seriálu The Commish, který běžel na ABC 5 následujících let. Když seriál skončil, objevil se Chiklis na Broadwayi v divadelní one man show Defending the Caveman.

Al "Bubbo" Koholik

Herecká filmografie

Filmy

2016 Rupture
2014 Na vítězné vlně
2013 Parker
Pawn
2011 Vince Uncensored (TV film)
2010 High School
Legend of Secret Pass, The
2008 Oko dravce
2007 Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Oběť: Lovec krve
2005 Fantastická čtyřka
2002 Dobrodružství Toma Palečka a Malenky
2000 Tři panáci (TV film)
1999 Karlův pohřeb
Němý svědek
1998 Taxman
Tělo a duše
Žoldák: Legie zkázy
1995 Nixon
The Commish: In the Shadow of the Gallows (TV film)
1990 Smrt v dešti
1989 Wired

TV seriály

2017 Gotham (TV seriál)
Heroes Rise: All Will Be Judged (S03E19)
Heroes Rise: Light the Wick (S03E18)
2016 Gotham (TV seriál)
Mad City: Beware the Green-Eyed Monster (S03E11)
Mad City: Time Bomb (S03E10)
Mad City: The Executioner (S03E09)
další epizody (21)
Simpsonovi (TV seriál)
Nesnášíme Boston (S28E03)
2015 Gotham (TV seriál)
Worse Than a Crime (S02E11)
The Son of Gotham (S02E10)
A Bitter Pill to Swallow (S02E09)
další epizody (8)
American Horror Story (TV seriál)
Kouzla lidské mysli (S04E11)
2014 American Horror Story (TV seriál)
Sirotci (S04E10)
Večírek smrti (S04E09)
Krvavá lázeň (S04E08)
další epizody (8)
Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Red Rose (S07E12)
2012 Vegas (TV seriál)
2010 Taková nenormální rodinka (TV seriál)
2008 Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
další epizody (13)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Spanish Practices (S06E10)
Recoil (S06E09)
The Math of the Wrath (S06E08)
další epizody (10)
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
další epizody (11)
2005 Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
další epizody (13)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
další epizody (15)
2003 Myšák Stuart Little (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
další epizody (13)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
další epizody (13)
2001 Heavy Gear: The Animated Series (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Ryba na suchu (S03E10)
Polibek, který obletěl svět (S03E08)
Smrtonosná zbraň (S03E07)
2000 Daddio (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Něco na tom Pauiliem je (S02E16)
1999 St. Michael's Crossing (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1991 Disney Presents The 100 Lives of Black Jack Savage (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1989 B.L. Stryker (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)

Dokumentární

2017 Fallen - vyp.
2016 We the People: The Market Basket Effect - vyp.
2011 With Great Power: The Stan Lee Story

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
100 Years of Hope and Humor (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2008 Policejní odznak (TV seriál)
Game Face (S07E05)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Haunts (S06E05)
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Rap Payback (S05E06)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
Slipknot (S03E09)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace