Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 2

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (257)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Psychologic game s divákom, ktorá sa mi mimoriadne páčila a som rád, že to zväčša rovnako vnímali aj ľudia z mojej topky, pretože keď pozriem na hodnotenia iných užívateľov, sú dosť rozporuplné. Celý čas ma táto dialógová súhra a rozhodovanie sa, či hlavnej postave len prepína, alebo sú jeho podozrenia opodstatnené, skutočne veľmi bavila a záverečné vyvrcholenie s červenou lampičkou môj "wow" feeling ešte len podčiarkol. Väčšinu času vás tvorcovia držia v napätí úplne minimalistickou formou, v ktorej tlačia skôr na vašu fantáziu, psychiku a precítenie daného dejstva, pričom sa vôbec nesnažia využívať klasické hororové klišé, kvôli čomu by som žáner horor možno aj vyškrkol, pretože thriller/psychologický mi na The Invitation sedí omnoho viac. Každopádne veľké prekvapenie a odporúčam každému kto si číta túto moju krátku spoveď plnú nadšenia z filmu. A aj keď podobným druhom snímkov dám málokedy plný počet, cítim, že tento si to naozaj zaslúži. Objektívne za štyri bez pardónu a subjektívne za päť. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se u Naprostých cizinců zapřisáhl odmítat pozvání na večeři od kamarádů, tak po tomhle bijáku nebudu večeřet už ani doma sám se sebou. Já a tenhle film jsme totiž zhruba stejní magoři, pro mě i ty dvě hvězdy jsou někdy hodně. Co si budeme povídat - asi nic, že jo - ono se tady totiž kecalo tak moc, že už stejně není o čem. Oceňuji snahu navodit atmosféru, ale i když je předehra důležitá a chce svůj čas, rozhodně by u ní neměl nikdo usnout... Ke snaze dosáhnout etnické dokonalosti jen tolik, že mně tam chyběl Eskymák. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl zdejší děj snímku a viděl veskrze vysoké hodnocení mých oblíbených uživatelů, očekával jsem poměrně hodně, tedy parádní hororově laděnou podívanou. Velká část filmu však pro mě představovala (i přes počáteční povedeně vykreslenou atmosféru) spíše nudnou záležitost. Závěr má sice správné napětí i brutalitu, avšak to již nenapraví znuděnost z předchozích desítek minut. Co ovšem oceňuji a svádí mě k třetí hvězdičce, je snaha o zabřednutí do psychologického žánru a úplně poslední záběr evokující velkou dávku tajemna a nejistoty. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Na malém prostoru velké divadlo, ani chvíli mě to nenudilo a pořád udržovalo v nejistotě a napětí. Slušný thriller s výborně zahranými rolemi, protože pár z nich jsem fandil ( Logan Marshall-Green ), někomu bych nejradši ukop hlavu ( Tammy Blanchard ), dalšího bych zas nerad potkal sám v tunelu ( John Carroll Lynch ) a jednu bych pígloval vod rána do večera ( Lindsay Burdge ). Za mě dobrý 7.5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste pozváni na takovou menší sešlost. Společně s Vámi tam dorazí i lidé, které jste velmi dlouho neviděli. Postupem času začnou na povrch vyplouvat skrytí vnitřní démoni, kteří náhle dokonale dotvoří atmosféru neutuchající paronie a všeobecné nedůvěry. Přesně na těchto principech stojí snímek The Invitation, který je bravurně vypointován, přičemž, stejně jako loňský snímek The Gift, nás do poslední tíživé minuty nechává v patřičném napětí. Tento psychologicky laděný snímek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)
  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)

Reklama

Reklama