Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jak málo chybělo, aby mi tento výborný film možná jednou provždy unikl! Název, fotky, informace z tv programu, hlavní herečka, to vše signalizovalo, že půjde o lehkou romantickou komedii a já jsem se podíval vlastně jen proto, že jsem čirou náhodou měl na něco takového chuť. Po půlhodině už bylo jasné, že jde o něco mnohem fikanějšího a po zbytek filmu už jsem jen zíral s pokleslou bradou. Nechci riskovat vyválení v dehtu a peří za spoiler, tak jen naznačím, že ve čtyřicáté minutě dojde k šílenému zvratu, na který se vyplatí počkat i vpřípadě, že byste se do té doby nudili a měli nutkání to přepnout. Na první pohled je to absurdní, ale ten film má něco společného s Vertigem nebo Psychem. 80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Originálne, napínavé, dramatické aj romantické. Proste skvelý film, ktorý majstrovsky spája niekoľko žánrov. Pred jeho pozeraním odporúčam nečítať absolútne žiadne texty vzťahujúce sa k deju a pustiť sa do toho len tak, "načisto". Výborné herecké výkony, atmosféra hustá ako med a konečné pointy ma dostali. Odo mňa si tento film 5* zaslúži. Bohužiaľ má jednu nevýhodu - naplno si ho vychutnáte iba prvý raz... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem do čeho jdu, proto jsem byla velmi mile překvapena, že se z filmu vyklubal celkem dobrý stalkerský psychothriller ;-) Film je rozseknut na dvě části - první nám ukazuje verzi "má mě rád", druhá tu "nemá mě rád" - a obě byly velmi působivě pojaté :-) Na francouzský film, hodně dobrý! :-) ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Velmi zvláštně pojatý, autor scénáře jakoby pořádně nevěděl, co chce psát. už úvodní titulky mě upoutaly, protože hudba a způsob, jakým byly udělány. se jen tak nevidí a přišly mi velmi originální. Teď se dostávám teprve k hodnocení samotného filmu, první polovina je tak sladká a něžná o tom, jak hodná, nežná a hezká holka naletěla zlému, pohoršenému, bohatému doktorovi, jsem opravdu nečekal, že se to zvhrne takovýmto způsobem. Druhá polovina má spád, plno nápadů a vyvolává vám úsměv na rtech, doprováný mrazením v zádech. Představa, že tak křehké stvoření, jakým Audrey Tautou bezesporu je, může trpět erotománií a dojít k tak zoufalým činům, je opravdu nervy drásající. Je to ale pouze film, který vřele doporučuju. A to nemluvím o titulní písni love, která vám bude znít v uších ještě další týden. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama