Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o vytvoření legendy. Jediné, co film nabídl, byl Mads Mikkelsen. Film měl být o jakémsi povstání proti zvůli vládnoucích. Možná měl ambice být trochu jako "Statečné srdce" - nevím. Jenže já jsem viděl jen samé kecání o ničem, přičemž jsem neviděl žádnou akci a co je nejvíce s podivem - vzbouřenců bylo asi osm nebo deset, víc jsem jich prostě neviděl. Takže fakt nuda a velice špatné zpracování. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tohle historické drama vypadá na první pohled opravdu velmi dobře. Nádherná příroda, věrohodné zobrazení doby, k tomu velmi obsazovaný herec, co víc si může člověk přát? Bohužel, tady však veškerá pozitiva končí. I když se Mads opravdu snaží, sám na tohle všechno zdaleka nestačí. V jeho případě mi poslední dobou přijde, že jeho popularita, je zobrazována, jako hlavní klad, bez ohledu na další kvality jeho filmů. Je to celé až moc zdlouhavé, zbytečně natahované, s koncem, který měl snad možná někoho šokovat, nebo dojmout, což mě, jako chladnokrevného cynika nechalo zase opět, již poněkolikáté v těžkém klidu. No nic, dnes si pustím Harryho Pottera a třeba si trošku zvednu náladu, tady aspoň zhruba vím, co mě čeká. Tři mínus. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Braveheart pre náročnejších. Spleť existenciálnych úvah, ktorými prechádza hlavná postava, pripomína shakespearovskú drámu, akurát zasadenú do na oko jednoduchého príbehu o pomste. Hrdosť, krivda, hnev, morálne zásady, (ne)spravodlivosť doby. Svojsky a zaujímavo zostrihané, vynechávajúce riadky v dejovom posune, spoliehajúce na divákovu spluúčasť. Pútavé i obrazovo a zvukovo, hutnú atmosféru ťažiace z minimalizmu (hlučný vietor je tu dôležitejší než emocionálne pasáže hudby, ktorých je minimum). Ako inak, bravúrny Mikkelsen. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Von Kleistovu novelku mám dobře nastudovanou; na pár stánkách zásadně řeší problém práva (a pravdy) na konci středověku, již v době řemesel a obchodu, tedy měst. Ve velikém Mads Mikkelsenovi jsem ale Michaela Kohlhaase nepoznal, měl jsem pocit, jakoby sestával ze spletence rolí, které dosud hrál. Michael Kohlhaas byl ohnivý a "saftig", tomuhle filmu ale chybí jiskra i šťáva. Nelibost rovněž pociťuji v rámci scénáře při výběru dialogů. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Divný film, divné postavy, divný příběh. Ale především je to proklatá nuda! Dvě hodiny a nezabavíte se! Mads Mikkelsen je můj oblíbenec, ale ani on to nedokáže spasit. Francouzská příroda je tam krásná, to se musí nechat, ale malebné exteriéry vás také nemohou bavit celou dobu. Předlohu neznám, ale nedivím se, že jsem o ní nikdy předtím neslyšel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama