Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (287)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Notypičo! Pokud jste rebel, tak si čas od času na torrentech zakoupíte nějaký ten filmek, aniž byste si o něm cokoliv zjišťovali, tedy ani obsah, ani anotaci, zkrátka nic. Jistě, sice se tak můžete vystavit riziku, že vás snímek tématem trošku mine, protože třeba dojemný příběh o nacistických ovcích, které pod krutým velením diktátorského zlovůdce doktora Hrůzošvába otročí na planetě Orbital a sbírají mu vafle do sušenkových skladů, asi nebude úplně pro každého, ovšem v tom lepším případě můžete být velice mile překvapeni, třeba jako já u tohoto filmu. Bylo to hravě barevné, dokonale černohumorné a krvavě mrazivé. Žánry se střídaly tak rychle, že moje mimika vypadala chronologicky asi nějak takhle - :-) :-D :-O :-( :'( *fap fap* - takže to byl docela hustej mordor. A velice mě potěšila přítomnost madam Gemmy, které poslední dobou přicházím solidně na chuť, neboť je to luxusní kus sexy ženský, jež má ladné kontury a ideálně zaoblené dámské partie. Prostě žádná vyschlá anorektička, kterou byste mohli v případě potřeby založit do herbáře, ale zase ani žádná rozteklá sádelnice, která by neměla problém na snídani sníst Halinu Pawlowskou. Prostě dokonale tvarovaná a roztomile hezkoučká. Za mě teda výborné překvapení a mrdám tam plnou palbu, páč to byl fakt hukot. Zajímavé komentáře: RedAK ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takové celé divné. Ryan zahrál parádně to bez debat a zvířata byla taky super. Jenže mi tu něco chybělo. Po první vraždě jsem čekal, že se to rozjede více co se týče gore a ono to bylo první a poslední. Anna se mohla předvést ve své kráse více a nejen ona. Škoda, mohlo se více přitvrdit. Na mě to působilo až moc pohádkově. Slabší 3* ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sveží mix težkého psychologického dramatu s brutálně čenou komedií.Ryan Reynolds exceluje jak v roli ujetého Jerryho, tak v dabování svých domácích mazlíčků, kteří představují jeho dobré a zlé já.Některý hlášky jsou maximálně nadupaný a hlavně u sérek pana Whiskase jsem šel do kolen a občas jen s otevřenou držkou sledujete brutální psychózu vážně nemocného člověka.Musim smeknout před režisérkou, která dokonale zobrazila Jerryho stav mysli a to v každém detailu, Jerryho vnímání svého bytu bylo excelentní režijní prací.Výtečnej film, kterej mě po dlouhý době zase celou stopáž bavil, konec byl slabší, (SPOILER) natočil bych Jerryho jak uteče a později v útulku zavraždí ošetřovatele a se svejma já prchá pryč za novým dobrodružstvím a na nákup nové a větší ledničky, tenhle konec s debilní písničkou a Ježíšem byl totálně na hovno a vyrušil mi perfektní zážitek z předchozího filmu.Kdyby byla chvilku odmlka a střih na Reynoldse jak si s úsměvem kupuje obří mrazák, zamrazilo by mě a zároveň bych se pochcal smíchem, takže úplně stejná kombinace, jako celý předešlý film.Škoda SaTrapko, mohlas mít i 5*, takhle jen 75%, ale poctivých ;). ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Po všech těch přířazených žánrových anomálií, které jsou na čsfd zvykem je zde přesně opačný případ! Chybí tu ještě to krásné slůvko na pět písmen a tím je..........HOROR!!! Ano přesně tak a v nejtrefnějším výjádření přímo komediální horůrek! Hlasy vás příjemně trknou svojí absurdní nadsazeností a jedná se o velmi zábavný portrét sympatického schizofrenika, který se se svým ňoumovstvím dopracuje až k sériovému vrahovi. Zní to děsivě, ale je to opravdu odlehčený a elegantně naservírovaný příběh nenudící ani v jednom okamžiku. Vedle toho vyobrazuje pohled do mysli schizofrenika, jak by asi tak mohl vnímat své okolí a jak také okolí vnímá jeho. A zde se mi opravdu líbily ty kontrasty, z pohledu hlavního hrdiny Jerryho, kdy doporučenou medicínu na hlavu spolknul a kdy ne. Jinak byl v obou případech vykreslen jeho byt a také konverzoval či nekonverzoval se svými domácími mazlíčky. Místama také film zabrnká na strunu zamyšlení nad myšlenkama obecně a to je jedině plus, že vedle zábavy se dostaneme i do jiné roviny. Ryana Reynoldse si pamatuju jako toho akčního drsňáka, co si ve filmech nebere s nikým servítky a přitom tahle role je úplně v něčem jiná a specifická. Hodně mu sedla a svoji postavu vykreslil přímo výtečně, ale to i všichni ostatní. Závěrečná titulková tečka převzatá od The O'Jays je po tom všem nebesky povznášející! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kde by byly americké zapadákovy, jako je Milton, bez svých schizofrenních týpků, jako je Jerry. Ten už delší dobu nerozeznává realitu vlivem vysazených léků. A tak to jednoho dne pro něj dopadne špatně. Zabije kolegyni z práce, do které se bláznivě zakoukal. A když zabil jednou, co by nezabil podruhé, potřetí. A iránská režisérka Marjane Satrapi měla potřebu natočit o tom film, divně oscilující mezi černou komedií, hororem a psychologickou férií, v závěru se dokonce zvrhne v komedii s hudebním číslem(!). Beru hodně, ale co je moc, to je moc. Ryan Reynolds a spol. byl celkem fajn. Hugo Bošši se podařilo vykouzlit dementní výraz, jenže rozkol filmu byl natolik nesnesitelný, že jsem po celou dobu nepřišel filmu a jeho divnému hrdinovi na chuť. Užil jsem si (tří) mluvících hlav jako v Saxáně, ovšem mluvící domácí mazlíčky si tvůrci mohli nechat do animovaného filmu. Dr. Dolittle a jeho plynně konverzující zvířectvo už zde bylo. A samotný námět také nepůsobí zrovna původním dojmem, existuje starší film Hlasy v hlavě s Danielem Craigem (r.v. 2000), který se tomuhle nápadně podobá. Na horor je zde málo gore. Na dobrý psychologický film je Ryan Reynolds veden za rošťáckého herce, který nic nebere vážně. (Bizarní) pokusy o nadhled zde tedy nefungují, jak by režisérka chtěla. Všechno je to hlavně divné než s(vé)právně černohumorné Jedním ze zajímavých okamžiků filmu je scéna, v níž se Jerry dostane z vlivu prášků a na chvíli vidí svět v jeho reálné podobě. Jeho útulný a uklizený dům náhle připomíná nechutné smetiště, uřezaná hlava Gemmy Arterton nemluví a páchne a kocour se psem neprojevují zájem o svého pána. Tohle bylo velmi působivé, víc zajímavého jsem ale ve filmu nenašel, až na výpravu lehce evokující osmdesátá léta. Závěr filmu je příšerný a vůbec nekoresponduje se zvolenou formou, ta se ale stejně po hodině magoření z diváckého hlediska ohrála. Na co jsou Reynoldsovi takové filmy? Určitě by se jim měl vyhnout. Komerční úspěch z nich nekouká, divácký zážitek nepřevyšuje běžný průměr a ještě si divák u filmu připadá divně. 4/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) se zmíní o Luciferovi, který je antagonistou básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona, po němž je pojmenováno průmyslové město – čítající 4 504 obyvatel –, ve kterém se odehrává děj filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama