Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, Jona Favreaua uznávám, jeho dva Iron Many (obzvlášť po trojce) zbožňuju a asi jako jediný na světě mám rád i Cowboys and Aliens. Jeho menší artové odbočce Chef jsem ale zpočátku křivdil. Myslel jsem, že film bude vypadat celý jako prvních 40 minut, ovšem nakonec se z toho vyklubal skvělý feel good film. Samotný Favreau je jako šéfkuchař uvěřitelný a povedlo se mu snímek dobře podchytit i režijně. Navíc má známé přátele, takže kouskem do mlýna přispějí i čerstvá mamina Scarlett Johansson a Dustin Hoffman a jako perlička na pomyslném dortu se v nouzi nejvyšší zjeví Robert Downey Jr.. Byť jen v jedné scéně, předvede přesně to, na co jsme od něj zvyklí a za co ho milujeme. Nyní se nacházíme přibližně v půlce filmu. To hlavní má ovšem teprve přijít. Ve druhé polovině jsme svědky dobře naladěné road movie, která postupně dospěje až k vytouženému pozitivnímu konci a povede se jí ve vás něco zanechat...80% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek boduje především proto, že si Favreau uvědomil dvě resp. tři zásadní věci (čti pravdy). Láska prochází žaludkem, chlap v kuchyni je sexy :-) a ikdyž problémy nevyřešíte tím, že se dobře najíte, tak nějak se zvládají líp._ Chef je bezesporu nejsilnější v prostřední (road movie) pasáži, kde Favreau netlačí ani na okamžik na pilu a linie otec- syn je sympaticky přirozená. Ve zbylých částech se bohužel nevyvaroval typickým neduhům, tj; určité šablonovitosti, klasickým klišé, stejně jako faktu, že snímek nakonec i dospěje k očekávanému rozuzlení. Za tu přirozenost a bezstarostnost, kterou však snímek po celou dobu vyzařuje, si body resp. pozornost zaslouží. Kalkul jsem tam totiž nenašel resp. necítil. 70% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pohodová dramédia, ktorá vlastne neni ani dráma, ani komédia, takže je to skôr akýsi bezstarostný road-movie, ktorý vám navodí pozitívnu energiu a sentimentálny úsmev bez toho, aby ste si ten sentiment všimli. Jon Favreau skrátka vie, ako spraviť žánrovku, ktorá bude vynikať spomedzi priemeru, aj napriek tomu, že to vlastne priemer je. 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Někdy je potřeba takovýhle film, který neřeší světové krize, ve kterém nejde o nic velkého jako světový mír, revoluce či o to, kdo koho podvedl a jak se mu vtipně pomstít. Někdy je holt potřeba natočit "jednoduchý" film o "jednoduchých" věcech. A pokud jste Jon Favreau, tak máte šanci, že vaši kamarádi, kteří jinak berou mnohdy více jak 8místné sumy za to, aby byli ve filmu, vám kývnou, že to pro vás udělají skoro zadarmo. Chef je skvělý, pohodový a hlavně dost přesný film o tom, jaké to je být kuchařem v restauraci, jaké to je mít vášeň pro vaší práci a jak skvělá může být jen taková maličkost, že vám někdo pochválí jídlo, které jste pro ně uvařil. Myslím, že i na samotném filmu jde vidět, že tohle nebylo natočeno, aby to vydělalo peníze, protože pořád to je nezávislý film, byť s obsazením letního blockbusteru první velikosti, ale jen z radosti pro řemeslo, ať už točení, či vaření. Alespoň já bych si přál, aby to byla pravda. 100 %. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama