Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hmm hmm, opäť nastáva dilema voľby medzi tromi až štyrmi hviezdami. Za najväčšie klady Kúzla mesačného svitu považujem určite fantastického Colina Firtha, ktorý viac menej ťahal celý film sám, obstojnú Emmu Stone a vynikajúci soundtrack, ktorý sa vám zapáči už počas úvodných titulkov. Ááá vlastne keď tak uvažujem, zostanem skôr pri tých troch hviezdach. Woodyho nový počin je pekný, naozaj príjemný snímok, ktorý neurazí, ale nie je to ani nič, z čoho by ste s prepáčením padli na hubu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nádherné herecké výkony, nádherné prostředí, nádherná hudba, NÁDHERNÉ DIALOGY. Jsem pitomý, že jsem se doposud vyhýbal filmům od Woodyho Allena (nevím proč, stydím se, nechte mě), ale rozhodně to napravím, tohle mi naprosto sedlo. Pořád jsem měl takový ten přiblblý úsměv, bylo to milé, inteligentní, zábavné. Feel-good. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

Woody Allen dokázal namíchat dokonalý letní koktejl, jehož chuť si budete užívat od začátku do konce a mlaskat budete ještě dlouho poté, co dopijete... Colin Firth je prostě pan herec, o tom se snad se mnou nikdo přít nebude. V roli sarkastického kouzelníka byl jak jinak než výborný a psát, že Emma Stone byla okouzlující, je taky úplně zbytečné... Tenhle film by vám zkrátka neměl uniknout... Kde jenom vězí ten číšník? Dáme si ještě jednou to samé... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další Allenova ulepená snobárna, která už ztratila kontakt s realitou a trousí životní moudra podepřená nesmyslnými a polopatickými konstrukty. Laskavější než Zdeněk Svěrák a povznešenější nad krušností světa než Jiří Menzel. Třeba až mi bude 150 a budu nutně potřebovat vytvořit nějaký sebeklam, ve kterém dožiju, opráším s nadšením tuhle blbost. Zatím ne, díky. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kúzlo svitu Mesiaca zapôsobí na starého ezoterického skeptika, tvrdo popierajúceho existenciu akéhokoľvek špiritizmu, duchov, tajomných médií, fluida, či čítania v minulosti iných. Iróniu osudu je, že tento tvrdý popierač sa sám venuje tajomným kúzlam a mágii, prezlečený do masky tajuplného Číňana. Tým, mimochodom trochu pripomína príbeh svetoznámeho Harryho Houduniho, schopného vykĺznuť z akýchkoľvek zámok a okov, a v realite tvrdo vyvracajúceho a bojujúceho proti akýmkoľvek špiritisticky "stopercentne preukázaným" zázrakom, prítomnostiam duchov, či nadprirodzeným, telekinetickým, vešteckým a podobným schopnostiam jedincov. Tu však neústupná racionalita narazí na kameň (Stone). Drobná krehotinka očarí starého bručouna, ukážuc mu, že vnímať svet okolo sa dá aj inak. Tak, že ten svet človeku zachutí a zavonia opojnou arómou. Vyvolá kúzlo. Naozajstné kúzlo lásky. Ďalší skvelý Allen datovaný do neskoršieho obdobia jeho tvorby. Tej, kde sú jeho diela pre mňa najprijateľnejšie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama