Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi přímočarý a generický western se vším, co k tomuto žánru patří. Mikkelsenovi jeho mstitelkská role jde a Jeffrey Dean Morgan je fajn padouch. Nic moc navíc toho ale film nenabízí (Eva Green ve westernově atypicky emancipované roli je každopádně velké plus) a za týden si ho jen ztěží budu pamatovat. Nicméně tleskám Dánům za snahu vůbec se do takové žánrovky pustit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak se zrodil Smørrebrød western aneb Šílený Mikymaus konečně dostal pořádnou akční roli. A dokonce tentokrát Madsovi ani trochu, zaplaťodin, Netuhne Valhalla, takže žádné vikingské halušky ani hodinová rozjímání nad mrtvým kojotem, po nichž by beznadějně klesla i ta nejtužší nadměrná očekávání. Jen čistý, surově syrový zápaďák, plný nejnespravedlivějších nespravedlností, padouchů prohnilejších než chrup bezdomovce, katalogově ustrašených přizdisráčů a Evky Zelené s prořízlou držkou v nejužvaněnější roli její dosavadní kariéry. Nad něčím takovým by si i Kája Máj zlomil péro, okamžitě nechal bandou Šošonů brutálně skalpovat svého hrdinu s neuvěřitelně umytými vlasy a začal psát první díl ságy pod názvem „Mads, bledý džentlmen“. Doufám, že ten drakkar s nemytými válečníky, vystrkujícími u pobřeží Losích Andělic holé prdele na nápis Holýúd, jen tak neodpluje a ihned chci dvojku „Ropa na Stříbrném jezeře“! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Westerny niesu moja silná stránka, ale kvôli tomu castingu som si to musel dať. A neľutujem. Nekompromisní začiatok ma síce moc nebavil, aj keď áno, uznávam, diali sa tam zaujímavé veci. Tie nakoply celý nekompromisní film, ktorý nekompromisne zakončí Mads Mikkelsen zo svojím nekopromisním xsichtom, kvérom a ide si nekompromisne za svojou nekompromisnou pomstou, aby na konci mohol nekompromisne naskočiť na koňa a odísť nekompromisne so svojím úlovkom (Eva Green). Fajn nekompromisný film. 70% - 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Syrový a nekompromisní western, který se s ničím absloutně nesere.Brutální vraždy žen, dětí a vůbec všeho a všech, co projeví jen trochu nevinosti. Scénář je naprosto jednoduchá premisa vražda/pomsta/vražda/pomsta a nesnaží se vůbec na nic hrát.Westerny jsou zase v kurzu a je dost paradoxní, že jeden z těch nejlepších na trhu má na svědomí Dánsko.Mads Mikkelsen se pro tuhle roli snad narodil a sedla mu jak prdel na hrnec, Eva Green, ač bez jazyka a s pořezanou držkou je díky svýmu kulaťoučkýmu dekoltu stejně pořád sexy, ale její roli by mohla hrát i rosnička z Novy a bohužel Jeffrey Dean Morgan se za roky v laciných béčkách stal synonymem pro výprodejovost a jeho bezcitného vraha jsem mu nevěřil ani minutu.Bohužel i scénář občas dost zasmrdí a to hlavně celkově v postavě šerifa i obyvatel města, musí platit za ochranu a Delarue si dělá ve měste co chce a na potkání střílí jednoho člověka za druhym, ale když přijede Jon do města, stojí u něj dvacet chlapů s puškama....uuuuffffff!Jasně, že westerny nebyly nikdy přehlídkou duchaplných scénářů, ale tady to místy fakt bije do vočí.Nejlepší na filmu je asi postava Jonova bratra, to byl sympaťák jako hrom.Zvláštně natočený western, který nadhodnotím hlavně z důvodu, že mám tenhle žánr vážně moc rád a po 30. letech to byl první film, který mi připoměl Tenkrát na západě.70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno