Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Self/less je rozporuplná snímka o "cestovaní v čase". Scenár sa ukázal byť určite zaujímavý, ale veru neutiahne plných 100 minút bez väčších ideí. Self/less má isté čaro, ale v centre sa ukáže ako nie veľmi originálny. No a čo viac, na začiatku druhej polovice si začnú mnohí klásť otázky i dávať stávky, čo sa musí stať do konca, no a veru mnohé na istotu vyjdú. Prekvapenia na konci, pomer tam je i témy sú jasné. Návraty do minulosti, prezretie samého seba. Budúcnosť je síce načrtnutá, ale obrovskú futuristickú sondu nečakajte. Ani jeho tradičné spomaľovačky či iné efekty nenaplnili stopáž v očakávanej miere. Avšak nad hranicu nadpriemeru ešte dokážu vystreliť Self/less herci. Ben Kingsley je nečakane obstojný, ale veľa priestoru nemá. Ryan Reynolds si ťahá väčšinu filmu sám, ale ani v jeho filmografii nebude táto rola najsilnejšia - skôr dobrý štandard. Mrzí ma však že vo filme nieje žiadna sexi kosť, ktorá by ťahala ženskú stránku filmu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Vidím v tom ale trochu nevyužitý potenciál. Škoda že tam Ben Kingsley není delší dobu. Je přece jen charismatičtější než Ryan Reynolds. Ten svou roli ale zvládá docela slušně. Film je bohužel trochu předvídatelný. Je přece jasné, že Damiana nebude v jeho novém mladém těle bavit do nekonečna balit holky a jezdit ve svém sporťáku. Minulost původního hostitele ho samozřejmě nenechává klidným. A po menší konfrontaci už začíná klasická honička s padouchy. Jako říkám, film není špatný, ale určitě to šlo vymyslet líp. "Tohle jsem neviděl už 52 let." :D ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mraky tradičních hollywoodských klišé začínaje dějovými zvraty a konče rodinnými hodnotami. Singhová režie je ale vcelku svižná (dostal i smysluplný scénář) a akce nečekaně dynamická. Reynolds v další roli do které dává mraky energie. Kdyby na podobnou tématiku nenatočil před pár lety Bay vizuální magnum opus, tak by to možná bylo lepší, takhle ale Self/less vypadá jako mladší bráška. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mně se film Nesmrtelný docela líbil,zabývá se velmi zajímavou myšlenkou,která se možná v budoucnosti zrealizuje.V hlavní roli se představil Ryan Reynolds,který zahrál svou roli na jedničku.O ostatních hercích se to říct nedá s výjimkou Bena Kingsleyho.Nápad se mi velmi líbil,ale filmu by prospělo lepší zpracování.Kdo má rád akční filmy,tak by určitě tento film měl vidět.Konec byl předvídatelný už od poloviny filmu,ale byl ještě v rámci logických mezí.Ne vždy tomu tak je.Nakonec dávám filmu 65% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský bůh kompozic Tarsem Singh po dosavadních úletech, které mu jakž takž prošly dostal za úkol dokázat, že dokáže natočit i standardní podfinancovaný scif-fi thriller, díky kterýmu ukáže velkým studiím svou subtilnost a dostane prachy na velkej projekt, případně scénář na nějakou komiksárnu či tak něco. Jeho rukopis v tomhle naprosto nerozluštíte, leč právě režie je jediná věc, která drží tuhle srandu nad vodou. V první polovině je to vidět hodně na dialogových scénách, které jsou po Singhovsku scénické a rvou co nejvíce informací do jedněch záběrů, později však jeho oko proklouzne jen do pár sekvencí (btw vysvětlí mi někdo, proč zapalovali to auto?). Kde však celý film naprosto ztrácí dech je scénář, který se po odhalení první pointy unaveně rozplizne na sérii strašně nudných monotematických dialogů a smutných pohledů, které se nedaří moc ukončit a jsou jediným, co posouvá příběh dál. A to je špatně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)
  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama