Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

maddy 

všechny recenze uživatele

Meaning/Less. Tarsem Singh mi nikdy neprišiel ako vyslovene dobrý režisér, vie síce pracovať s vizuálom, estetickou stránkou filmu a prenášať na plátno dych berúce obrazy (The Fall, The Cell), kde aj z obyčajnej akčnej rúbačky dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok (Immortals), začo mám jeho filmy rád, no s ostatným to už je problém. Práca s postavami, práca s tempom, práca s atmosférou, práca s napätím, práca s príbehom, to všetko u neho predstavuje zásadný problém. V prípade Self/Less sa vzhľadom na financie vzdal aj toho vizuálu a výsledok je tak silne priemerný snímok ktorý pôsobí ako lacnejší televízny film, nie nepodobný sci-fi thrillerom ktoré v 90. rokoch húfne okupovali videopožičovne. Je to škoda, pretože Self/Less disponuje pútavou zápletkou, no jej prevedenie na plátno značne pokulháva. Singh neprekvapivo nejde nijako do hĺbky, uspokojí so základným načrtnutím problému a ďalej už len servíruje rutinnú akčnú žánrovku bez akéhokoľvek napätia alebo pútavej akčnej scény. Všetky zvraty sa tak nejakú dejú, lebo sa dejú, nič neprekvapí, žiaden moment nepôsobí zásadne a v druhej polovici je celé dianie neskutočne uťahane akoby boli z filmu unavení všetci zúčastnení, nielen divák. Nakoniec sa to dovlečie do predvídateľného, patetického záveru a v ústach zostane iba pachuť premárneného času. Self/Less by chcel byť malý inteligentným sci-fi thrillerom, ktorý prevetrá mozgové závity po vzore napríklad Source Code, Limitless a im podobným, ale vo výsledku je obyčajným sci-fi béčkom určeným tak maximálne do večerného programu v televízii, tam neurazí. V kinách však nemá čo hľadať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy slušná žánrovka, u které ale vím, že za pár týdnů budu marně pátrat po názvu a jasnějším přiblížení si, co mě tehdy bavilo. Singhovského osobitého a pověstného vizuálu je tu překvapivě pomálu, sází víc na příběh, který ale neumí strhnout. Jakoby si vzal z několika filmů kousek, zvraty se dají spolehlivě odhalit předem a když dojde na akci, jednou je velmi slušná (návrat k manželce a hořící dům), jindy velmi nenápaditá až mdlá. Ryan Reynolds je většinu děje zmatený a vyjukaný, Ben Kingsley se sotva zahřeje a z plátna zmizí. A sličná Natalie Martinez pokládá špatné otázky a na odpovědi moc nečeká. 65% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a vizuálem těžce nadprůměrný, ale ten scénář a příběh? Strašně předvídatelný, postavy mi byly tak nějak ukradený (obzvlášt ty vedlejší), působilo to jako dost otřepaný klišé, hlavně ten trapnej konec.. achjo. Přitom tam bylo i trochu tý akce, která se mi nezdála zas tak špatná, ale je příběh je těžce podprůměrnej. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn odpočinkovej thriller, ale... Přišlo mi, jako by tvůrcům nedocházelo, že to nejlepší na Bayově Ostrovu nebo Tváří v tvář bylo, že se ty filmy nebraly zase až tak vážně a fungovaly hlavně jako zábavné, nahláškované popcornovky. Takže když se potom (jimi očividně inspirovaný) Nesmrtelný snaží fušovat do srdceryvných romancí anebo těžkotonážních dramat, moc mu to holt nejde. A působí spíš směšně, nevěrohodně. Průměrná sci-fi báchora co obstojně zabije čas, ale nenadchne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takové to nenáročné okoukané light sci-fi, u kterého přesně odhadnete, kam se děj začne ubírat, ale vcelku to vůbec nevadí, jelikož je to dobře natočeno a nenudí. Chápu rozhořčení některých lidí nad neinovací snímku, ale jednohvězdičkáře skutečně nechápu. Ovšem hodně záleží, jak moc můžete Ryana Reynoldse, za mě 7/10, přičemž závěr trošku drhnul. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama