Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Komercni mega propadak s Affleckem jako "charakternim" gangsterem z doby prohibice. Nevim co vadilo ostatnim, ale me to docela bavilo a ty dve hodiny utekly jako voda. Epilog po prestrelce v hotelu mi prisel takovej uspechanej, ale jako celek me film bavil. Maly plus za radu dobrejch / zajimavejch hercu vcetne Wada z GTA 5 :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám Afflecka rád a tenhle neúspěch (v záplavě sraček kolem jeho osoby z poslední doby) jsem mu nepřál, na druhou stranu to vůbec není špatný film. Jen až příliš nevzrušivá gangsterka z časů prohibice, které máte sem tam problém uvěřit na 100% (nástup jako bosse, morální dilemata, milostná hloubka, řeči na téma nebe). Nicméně, jako dobová stylovka určitě stojí za vaše dvě hodiny. Nemyslím však, že utkví. V super roli Matthew Maher (KKK). ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Revoluce starých gangsterek. Kouletrhající revoluční zápletka a příběh. Čekal jsem od toho až neskutečně moc a dostal jsem víc než je potřeba... Jedinou maličkost bych přidal a to je délka filmu. Chtělo by to minimálně 160 minut prostoru pro více informací. Ale i tak je to až neuvěřitelně dobově povedenej film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Live By Night" som dlho odkladal a čakal som na nejakú dobrú príležitosť, no konečne som si mohol film odškrtnúť zo svojho zoznamu a môžem ho ohodnotiť. Akosi nie som veľmi veľkým fanúšikom gangsterských a mafiánskych filmov. Nemyslím si, že sú zlé, no mám pocit, že vedia často ponúknuť to isté, len v trošku inom formáte. A je to žáner, ktorý ma trošku problém byť veľmi originálny. Samozrejme, že tu máme vynikajúce klasiky ako "The Godfather" alebo seriál "Peaky Blinders", no potom vieme zažiť aj nudu, ako som to ja prežíval v prípade filmu "Legend". Takže pokiaľ si ma chce niekto takýmto filmom získať na svoju stranu, musí poriadne zabojovať. A v prípade režijného filmu Bena Afflecka musím skonštatovať, že celkovo som spokojný. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, no má v sebe pár zaujímavých momentov, ktoré si určite zapamätám. Ale sú to skôr scénky vo filme, ktoré majú trošku šarmu a pár záverečných momentov. Ako celok to je pre mňa skôr okey. Film padá na postavách a príbehu, ktoré nie sú veľmi zaujímavé a kreatívne. Až na pár scénok mám pocit, že som nemal záujem poznať postavy okolo mňa. A to je škoda. Naopak silné stránky má film v jeho technickom spracovaní. Vynikajúca dobová atmosféra, kostými a režijne film pôsobí skvele. No motáme sa v rôznych kruhoch, kde mám občas pocit, že film neustále smeruje niekam a potom odbočí a ide inam a opätovne odbočí. Čiastočne to hovorí o dvoch myšlienkach a to sú: "My sme v nebi. Práve teraz. Len si ho sami sebe likvidujeme." a "Všetko sa ti raz vráti. A často vtedy a spôsobom, akým by si vôbec nečakal." Som rád, že som film videl a myslím si, že je lepší ako niektoré iné gangsterky posledných rokov, no nemyslím si, že je to film, ktorý nejako výrazne nadchne. Na to už je tu veľa predchodcov, ktorí spravili mafiánsku story lepšie. Rozhodnite sa sami Hodnotenie: B- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě pusobí hodně jakoby rozporuplně.. vlastně ne, spíš se přiklánim k názoru, že to je spíš horší, než lepší, ale to je asi jedno. Ten film má své Jingjang.. ta jedna strana je, kde je Affleck drsnej, tvrdej, drzej, dovoluje si, chodí s kvérem, střílí se, zabíjí se.. prostě libová gangsterka.. kdyby takhle ovšem byl celý film... ta druhá strana je.. a to je většina filmu, a to jsou ty scény kde je Eflek se Saldanou (tu typku mam rád snad jen v Thorovi), ty scény vtěch černošských barech, jak se tam tancovalo asi pul hodiny vkuse nekonečnost pro mě a jak se tam furt řešil ten rasismus.. a až po filmu jsem zjistil, že o tom ten film měl vlastně bejt... ale co prostě mě to téma kukluxklan vs gangsteři fakt nebralo.. ty přestřelky super, ty výhružky atd.. taky.. ale u toho měli zustát.. a ne tam dát nějaký černý tanyny tanyny.. to mě nezajíma. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)
  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama