Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (80)

wipschka 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem přemýšlela, zda 3* nebo 4*, ale bohužel jsem se nakonec přiklonila k nižšímu hodnocení. Jak už bylo řečeno, příběh plyne poměrně pomalu, to ale rozhodně nebylo na škodu, atmosféra filmu super, ale jen do doby, než hlavní postava zůstane "uvězněná" v městečku a s vydatným lijákem přichází i uvolnění atmosféry. Jak se tam začaly objevovat levitující židle, bylo to v kelu. Přitom sakra ten film byl tak blízko - noční les, opuštěná horská vesnice, nikde nikdo, jen zima, déšť a dvě blonďaté sviňuchy. Navíc hlubší příběh dvou sester by opravdu neuškodil. Minimalistický nedobroušený diamant. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prírodná scenéria nádherná.Film vie dobre narábať z atmosférou. Jeden človek,všade samí les a daždivé počasie,schátraná dedina a do toho všetkého znie zaujímavá hudba,ktorá sa sem hodila a atmosféru ešte znásobovala.Páčil sa mi fakt že nejde o FF projekt a kamera bola vynikajúca. Ked čítam tieto komentáre,vôbec by som nepovedal,že sa tu nič nedialo ale práve naopak.Zo zatajeným dychom som pozoroval hlavného hrdinu ako začína z tej situácie do ktorej sa nechtiac dostal šalieť a začína si uvedomovať,že mu začína isť o život.Nieje to krvák ale depresívna psychologická atmosféra tu je v silnom pomere.Vyvážený pomer strachu a napätia. Dialógov je tu veľmi málo a ani mi nechýbali.Za malo peňazí veľa atmosféry. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

8 let jsem film odkládal, ale nakonec filmu šanci dal a dopadlo to přesně tak, jak jsem doufal. Tohle bohužel nedokážu ocenit. Across the River je extrémně pomalý, levný, nezajímavý horor, kde se jednak nemluví a už vůbec nic neděje. Moc nevidím důvod, proč bych měl sledovat chlapa kouřit, pít, sedět, spát a ohřívat si ruky u kamen, tohle by neprošlo ani jako Drama natož horor. Příjde mi, že pro některé lidi je slovo atmosférický synonynem pro nudný a nezáživný. Kdyby se zde aspoň strašilo, ale není to napínavé, zábavné, ničím zajímavé. Gore nula, jump scary nula, zjevení nula. Scénař chybí, vizuál otřesný, herecký výkon o ničem a ani to prostředí mi nepřišlo moc nepříjemné. Snažím se najít něco na filmu pozitivního, ale ač hledám, nemohu najít nic. Artovka pro okrajové publikum. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál**, Atmosféra***, Napětí*. 3/10. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď náhodou pôjdete robiť lesný prieskum divej zvery, dobre si zistite, či náhodou v danej oblasti nestraší. Hlavne keď narazíte na podozrivú polorozpadnutú zrúcaninu :). Koniec srandy. Nebavilo ma to. Ani trochu. Hrozne statické, tiché a nudné. 2/3 filmu sa skladá len z prechádzky po lese a po dome, kontrolovania záberov kamery, výmeny bateriek, nachádzania ohlodaných kostí a pod... Nehovorím, je tu jedna-dve atmosferické scénky, ktoré zaváňajú hororovým priemerom, ale to je žalostne málo. V poslednej tretine sa príbeh začne trocha rozpletať, nastúpia dve vlasatice, atmosféra trocha zhustne ale aj tak sa z toho moc nevyťaží. Tiež je čudné, že milý etológ nemal ani jeden pokus o útek. Nič moc, riadne nadhodnotené. 40/100 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)

Reklama

Reklama