Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obvykle film ohodnotím a následně napíši komentář. Tentokrát to dělám přesně opačně, neboť stále ještě nevím, jak The Guest ohvězdičkuji. Svádí mě to jak ke 3* skrz ujetost během poslední půl hodinky, tak ke 4* kvůli vynikající atmosféře a dalším kladům, které nyní vypočítám. Snímek má krom zmíněné atmosféry sympatického hlavního hrdinu, kolem kterého se postupem rozprostírá víc a víc tajemna, nejasností a nevypočitatelnosti. Soundtrack prosvětluje a zatemňuje každou scénu, písničky s feelingem 80. let šmrncnutých elektronikou mají sílu a oceňuji je u každého filmu. Podoba se snímkem Drive, což se tu v komentářích často zmiňuje, je další pozitivum. Halloweenské finále svým pojetím nemá chybu, poněvadž z toho opravdu dýchá mysterióznost. Pravdou však také je, že si divák nestačí klepat na čelo nad tím, co tu tvůrci vymysleli ohledně Davida. Svým způsobem jsem v The Guest spatřoval kombinaci hned několika snímků, namátkou třeba zmíněný Drive, Terminátor, Univerzální voják nebo Noční můra v Elm Street. Zpočátku u mě tento počin aspiroval na 5*, poté klesl na 4*, ke konci kolísal mezi 3 a 4*, po poslední scéně skončil na 3*, ale následně jsem opět začal přemýšlet o té čtvrté hvězdičce. Přivřu oči a za tu zdařilou atmosféru budu hodnotit lépe. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"WHAT THE FUCK?" - ptá se jedna z postav v samém závěru filmu a výstižně ho tím definuje. Nezvykle zrealizovaný thriller dojíždí na chvíle, kdy ani šikovná stylizace nezakryje extrémní osmdesátkovou debilitu (přestřelka s policejním komandem) či zdechlé postavy (většina postupně doslova). Osmdesátkově zanícený soundtrack, výborně zvládnutá titulní role a nevyzpytatelné ztvárnění prakticky všeho ovšem bezpečně zaručují, že se celou dobu solidně bavíte. A to se počítá. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rodince se do baráku přistěhuje marinér, protože dal slib jejich synovi, že se o ně postará. Takže tam začne mlátit středoškolský frajírky a vůbec likvidovat všechny potenciální hrozby, což je prdel. Je ale jasné, že s ním není něco v pořádku a je zaděláno na solidní drama. Jenže asi v půlce se to vydá jinou cestou a stane se z toho akční film, který se nebere úplně vážně. Tvůrci dobře pracují s hudebním doprovodem, takže třeba vyvraždění kavárny je díky němu vlastně vtipné. A samotné finále s halloweensky zamlženou podlahou je taktéž dobře zvládnuté. Hlavní antihrdina je navíc fakt sympaťák a i když byl zlej, tak jsem ho měl docela rád. Prostě takovej ten film, kdy víte, že je to blbost, ale baví vás to. A hrajou tam hezký holky v sexy podkolenkách. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Guest" je pre mňa presne všetko, čo by som si predstavoval od dobrého thrilleru. Plus okrem toho skombinovaný s dobrou akciou. Všetko je skvele vyvážené, atmosféra funguje a okrem toho je to jeden z najlepších soundtrackov, čo som počul k filmu. Vynikajúce. Herecké výkony sú skvelé. Dan Stevens v hlavnej role funguje vynikajúco a absolútne žerem jeho postavu. rovnako aj Maika Monroe je vynikajúca. A nie je to vôbec hlúpe dievča. Celý čas som si film skutočne maximálne užíval. A hoci som dúfal, že sa to všetko nakoniec skončí inak, musím povedať, že to celý čas drží napätie a vie kam sa správne posúvať. Skutočne by som si len prial, aby všetko mohlo dopadnúť inak. Nemyslím to však v zlom. Len si treba priznať, že mi bolo pri niektorých scénkach mnohých ľúto. Film je okrem toho aj veľmi dobre zrežírovaný a je pre mňa radosť sa naň dívať. Možno je pravda, že to miestami využíva koncepty z filmov, ktoré sme už videli, no na druhú stranu je to podľa mňa veľmi dobre spracované a film vie pracovať s postavami. Vie ich využívať a vie im dať dostatočnú hĺbku na to, aby som ich chcel sledovať od začiatku do konca. Pre mňa je "The Guest" skutočne schopným filmom s veľmi dobrou atmosférou a jeden z thrillerov, ktorý ma skutočne držal po celú dobu. Hodnotenie: A ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vlastně nebyl vůbec jist, co jsem to vůbec viděl. A popravdě si tím nejsem jist ani teď. The Guest je totiž nejdivnější film snad v tomhle roce. Zároveň se ale ihned zařadí mezi ty nejbláznivější a dost možná i nejlepší. Tedy pakliže vezmu v potaz béčka. The Guest je totiž příběhově totální chujovina, i když se to jako kravina vůbec netváří. Má to ale v průběhu filmu tak brutální zvraty, že i Zeman v přímém přenosu by byl proti tomuhle filmu nic. Na druhou stranu ale musím pochválit postavu Dana Stevenese, kterej je naprosto neuvěřitelnej. Strašně mi připomíná Ryana Goslinga. A stejně tak jsem nadšený i z muziky, která je přesně v tom dochu elektronické scény současnosti, která se s radostí navrací do minulosti osmdesátek. Tudíž se dá pochopit, že v tom plno lidí vidí Drive. Já ho tam totiž vidím taky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama