Reklama

Reklama

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

classic 

všechny recenze uživatele

Myslím si,že vo filmovom priemysle by mali platiť jednoduché pravidlá: Režisér by mal byť režisérom,Herec by mal byť hercom.Za kamerou,pred kamerou.Výnimka potvrdzuje pravidlo a neplatí to vždy.Clint Eastwood,či Woody Allen sú tzv.lepší režiséri ako herci,alebo Ben Affleck nie je dobrý herec,tak o to lepší režisér.Oscarový Gladiátor Russell Crowe je niečo medzi tým,herec výborný,režisér? Jeho DEBUT o bolestných udalostiach Austrálie,ktorá bojovala v obidvoch svetových vojnách,tu v prvej,kde pri tureckom Gallipoli zahynuli tisícky austrálčanov,taktiež synovia farmára Joshui Connora.Matka synov prepadla veľkým depresiám,siahne si na život,kolaps v živote farmára,ktorý chce nájsť v Turecku hroby synov.Ale je nádej,že všetci nie sú mŕtvi.Tak prichádza do Istanbulu,kde ho nevítajú s otvorenou náručou...Má to svoje svetlé stránky,lebo stretne ženu,do ktorej sa zamiluje,ale nebezpečenstvo číha na každom kroku.Russell sa opiera o kameru Andrewa Lesnieho,ktorý má dostatočné skúsenosti s epičnosťou,a práve najväčšie grády réžie sú vo flashbackoch,kde sú synovia v extrémne nebezpečných situáciach.Bohužiaľ, Andrew nedávno zomrel.škoda a strata brilantného OKA,česť tvojej pamiatke.Ešte si prizval hlas Lise Gerrard,tak nostalgia je tu.Herci,okrem Russella,ktorý tu hrá ako o dušu,tu mám i krásnu Oľgu Kurylenko,ktorá nemá prakticky čo hrať,ale ani čo pokaziť.Film ako celok je dôstojným spracovaním látky o farmárovi,obyčajnom človeku,ktorý sa zmieta v žiali a strachu,chce nájsť pozostatky synov,ako to sľúbil žene,priviesť domov a pochovať.„Budúci režisér” Crowe má nábeh,že v ďalšom filme sa vráti ako lepší herec,skúsenejší režisér,ale nový Costner v Tanci s vlkmi,asi len ťažko? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Russelle, na režijní prvotinu dost slušný výsledek. Čtvrtou hvězdu tvůj film ztrácí jen stran scénáře, kdy mi i na 111 minut ten začátek přišel jaksi příliš krátký a i přes otcovo pátrání mi to přišlo trošku... od hlavní postavy odosobnělé, jako bychom ten příběh nežili s ním, ale pozorovali ho lehce zpovzdálí. Zároveň to trochu kazila povinná romantická linka, která sice nebyla špatná, ale přišla mi jak naroubovaná z jiného filmu a celé její vyvrcholení bylo, na to, co a jak rychle se dělo, dost ukvapená. Možná si toho ale byl sám Russel vědom a tak se nám hned vzápětí brání tím, že měl alibi :) Na 4* to má díry, ale ty *** si to rozhodně zaslouží, stejně jako pohlídání si, jak si Russell bude počínat ve své režijní druhotině :) ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

296. Může z výborného herce vyzrát časem i výborný režisér? Russell Crowe nám to s jistotou může potvrdit, ano, může, pokud má v sobě cit a soudnost, tak dokáže mnohé, co by mu jiní jistě rádi upřeli, tak jsem i já, stejně jako jeho další příznivci i odpůrci, byl zvědav na jeho režijní debut, a mohu s klidem a zodpovědně prohlásit, že rozhodně nezklamal, zvolit si tak závažný námět, to už chce opravdu velkou dávku troufalosti a odvahy, ale on je velikán, jeden z mála titánů současné kinematografie, a tak s vědomím vlastních schopností může kolem sebe vystavět další a další hluboce lidské příběhy, které ty vnímavé v kinosálech určitě vždy osloví, a ti ostatní? Ti budou jen přihlouple takovou tvorbu znevažovat, vždyť co může být větší krutost, než si nechat válkou odvést či odvléct z domovů děti, aby pak někde daleko, od své domoviny vraždili a sami umírali pro zájmy, které nejsou jejich, ale mají pro ně položit život, jen pro věčnou nenasytnost těch druhých, mocí nemocných, co životů bylo z rozmaru moci promarněno, co zločinů a krutostí spácháno, a pak v pokoře, jen se silnou vírou se vydá jeden jediný člověk ty své ztracené děti hledat, smířený, že živé je už domů nepřivede, jako jeden z mála, on je přece životem uvyklý trpělivě, neústupně hledat, kde jiní by se ani pokoušet hledat nezačali. (7/10) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Russell Crowa si cením veľmi. Ale čo vyviedol tu v tomto filme, za to by si zaslúžil poriadne nasekať. Práznota sa striedala s nudou, veľa trapnych klišé slaďárnych scén, človek sa za celú stopáž nedokázal vžiť ani s jednou postavou, a najhoršie na tom, že som nikomu neveril ani jednu sekundu na plátne. Veľký krok vedľa, nazdar ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice působivá až nezapomenutelná scéna umírání bratrů. Jinak více se mi toto drama pod kůži nedostalo. Příběh o hledání s pár flashbacky, které jsou to nejlepší, co zde vidíme je jen náznak toho, jak toto celé mohlo být skvělé, kdyby ale příběh kráčel po jiné cestě. Nestalo se tak a já tak většinou na tomto díle nalezl natahování a nudu v příběhu, kde hlavní hrdina pomalu nemá co hrát a o výsledku stejně víte daleko dopředu. Je to škoda, protože naděje na dobrý film tu byla. Žel, stala se z ní průměrná kvalita. Zcela zapomenutelná. 60% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Po austrálskom natáčaní potom kľúčoví členovia filmovej spoločnosti odcestovali do Turecka, kde ich posilnil miestny štáb. Herec a režisér Russell Crowe priznal: „Bol som nervózny z toho, že opustím známe územie Austrálie a budem režírovať v cudzej krajine s jazykovými bariérami a inými neodmysliteľnými problémami, ale zistil som, že jazyk filmovej tvorby je univerzálny a turecké štáby boli vynikajúce vo všetkých ohľadoch." (Arsenal83)
  • Kostýmová návrhárka Tess Schofield objasnila: "Pre šatník Ayshi [Olga Kurylenko] sme získali niekoľko krásnych materiálov - žakár, hodváb, bielizeň a čipky. Na svoje obdobie je to mimoriadne progresívna žena. Pochádza z veľkej, starej osmanskej rodiny, takže aj keď zažili ťažké časy, jej oblečenie má stále ozveny tej minulosti. Ale je tu aj trochu fúzie s raným edwardovským vzhľadom, ako sa bezhlavo presúva do 20. rokov. Na porovnanie, oblečenie Joshuu Connora [Russell Crowe] je vhodnejšie pre farmára z austrálskeho vnútrozemia, s voľnejšími líniami v tlmenejších zemitých tónoch. (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama