Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 10

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (816)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Wow! Tohle je absolutně bezprecedentní završení takto vysokorozpočtové série. Pomalá, atmosférická až depresivní podívaná, která není hnaná dopředu zběsilou zápletkou a nebo opulentní akcí, nýbrž postavama a jejich přízemním, ale silným konfliktem. Všichni si tu sáhnou na největší dno, ať už lidé, opice a nebo samotný Cézar, který stojí na rozscestí. Úžasný Woody Harrelson se chopil toho nejzajímavějšího záporáka v rámci série, který má mnoho co nabídnout (Opět v rámci blockbusteru se řadí mezi ty nejlepší.). Postavy, jejich cesta a rozhodnutí tvoří hluboký a emocionální příběh, který obsahuje mnoho nuancí o konfliktech založené na druhové odlišnosti a pudu sebezáchovy. Absolutní velkolepá pecka, zakončující úžasná a kouzelnou cestu Cézara, přičemž se tu perfektně a organicky dovršují motivy celé trilogie. Novodobá klasika, která by se měla oslavovat. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadnu “war”, tá tu trvá asi štyri minúty. Film je pomalou, citlivo rozprávanou “putovníckou” drámou se zameraním na rôznorodé postavy a ich vzájomnú pocitovú interakciu, samozrejme v dokonale nadizajnovanom prírodnom prostredí. Podobne ako v poslednej Knihe džunglí, herecké výkony motion capture tvárí opíc načisto zatieňujú živých hercov (vrátane W. Harrelsona). Ich prevedenie v detailoch kože/srsti je technologicky zase o kus ďalej než v Dawn. Neskutočné. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Závěr trilogie byl opět plný velmi silných okamžiků, jak utrpení, povstání, bojovnosti a kdo ví čeho dalšího. Jede si pomalým tempem, až ani v závěru nemusí dojít k impozantní bitvě, po které jsem ani netoužil, ale hlavní je to, že dojde k zúčtování a k záchraně svého druhu, i když je jasné, že z toho zřejmě hlavní kápop Caesar nevyjde živý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem zde měl hodně zdrcující kritiku, ale člověk míní, divák mění. Válka o planetu opic dnes vidím jako parádní ukončení dost možná nejlepší moderní trilogie. A tím ukončením vidím hlavně fakt, že hlavní hrdina umře, opice jsou v bezpečí a příběh došel svému závěru. Co by za něco podobného filmy v roce 2022 daly. Příběh Ceasara je tedy odvyprávěn. Je zde rovněž pár odkazů na nejstarší planetu opic (Cornelius, Nova), rovněž Ape-pokalypse potěší. Putování zimní krajinou tedy měly něco do sebe. Jednička načrtla zajímavé postavy, dvojka nám dodala úžasného Kobu a Trojka se už zase hezky soustředí na Ceasara a jeho cestu za pomstou. Celé je to správně westernově osudové a na konci samozřejmě dojemné. Souhlasím s názorem, že lépe to opravdu nešlo. Bojím se že jednou se na planetu opic budou chtít vrátit chamtiví producenti ale dopadne to mnohem hůře. Tahle trilogie měla prostě srdce! 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší trilogie od Temného rytíře? Nepochybně! Finální díl trilogie je mnohem více depresivní drámou než akční podívanou, což trochu zamrzí ( Přece jen uzavření trilogie by si z mého pohledu zasloužilo nabušené akční inferno), ale výhodou je, že i bez "Války" opice fungují bezvadně. CGI je o pár levelů výš než vše ostatní, co jsme doposud viděli, emoce zde fungují víc než v kdejaké citové vydíračce a tempo filmu se žene kupředu rychleji než tažný kůň. Velkým plusem je i záporák Woody Harrelson, který zde padl náramně. Na konci brečelo celé kino, ženská za mnou zvažovala útěk, jelikož citový záchvat, který prožívala byl na ní už moc. Emocionální Zážitek. 90% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Matt Reeves našel inspiraci u Paula Thomase či Quentina Tarantina a vsadil na 65mm film. To znamená, že záběry jsou širší a tím pádem se divákům dostane obsáhlejších pohledů na filmové krajiny. [Zdroj: NaFilmu.cz] (Duoscop)
  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru a v oblasti Kananaskis. Natáčení začalo 14. října 2015 a skončilo v březnu 2016. (PaTeXx)

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama