Reklama

Reklama

Úspěšný armádní inženýr (Bradley Cooper) se vrací na rodný ostrov na Hawai, na místo svých největších kariérních úspěchů. Znovu se zde setkává se svoji dávnou láskou Tracy (Rachel McAdams), ale zároveň se postupně zamilovává do své nové kolegyně (Emma Stone). (Cinemart)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Crowe pohybuje na svojom piesocku vztahovej dramedy dokaze vycarovat (zhruba 3) super sceny. Zvysok je vsak nevyrazne a matne blato. Ta ustredna zapletka je tak neuveritelna hovadina, ze som neveril vlastnym ociam. A stale nechapem ako sa podarilo na podobne zly scenar uchmatnut tolko super hercov, ktori ani nemaju co hrat. 4/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Politika, armáda, rakety a láska na Hawai podané jako takové odlehčené drama, či co. Mám tyhle mezitvary docela ráda, ale po shlédnutí Aloha jsem si řekla jen: proč? Vlastně to bylo už během sledování. Nic mi to nevzalo, ale taky mi to nic nedalo. Jsem mrzutá tim víc, že jde o režii Camerona Crowea. Kam se poděli okouzlující Singles? Kam se poděla podmanivost Almost Famous? Každý jeho další film je mi vzdálenější. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který překvapí svou nesourodostí, podivnými scénami, zvláštním střihem a mnohdy jakoby nezdařilými dialogy. Záměr? Těžko říct, ale režijně film připomíná spíš absolventský snímek než dílo respektovaného režiséra. Má ale také svá pozitiva. Výborný Cooper, kterému zdařile sekundují skvělí herci McAdams, Stone a Krasinski, umí rozehrát i vtipné scény. Ke škodě je Murrayho postava - ta je bohužel podivně napsaná a nečitelná. Výsledek zvláštní. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, který začne opravdu fungovat až v posledních 15 minutách, v nichž je obsažena jednak jeho nejvtipnější (nebo vlastně jediná vtipná) scéna s uječeným Alecem Baldwinem, ale hlavně pomalu začíná směřovat k něčemu, co se dá označit za jeho charakteristický rukopis, ať už myšlenkový, tvůrčí nebo žánrový. Bohužel, vše vyjma oněch závěrečných uvolněných minut představuje těžko uvěřitelný filmový patvar, který vyloženě hledá svou tvář, je žánrově roztříštěný a ve všech svých motivech a dialozích natolik nevýrazný a někdy i otravný, až jsem nevěřil vlastním očím i uším, že opravdu sleduji projekt od tvůrce We Bought a Zoo. Herci samozřejmě nemají s výjimkou Emmy Stone co hrát, přestože zachraňují, co mohou, a nedokážu si vybavit jiný případ, kdy by vizuální atraktivita dějového prostředí zůstala tak moc nevyužita - ono je to ale tentokrát příhodné v podstatě pro celý film.... 40% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ten film měl všechno. Měl dobré herecké obsazení, měl jímavý příběh, měl potenciál. Tak proč se to režisérovi zcela rozpadlo pod rukama? Aloha je ve výsledku jen nudnou konverzační reklamou na Havaj, u které světlé momenty spočítáte na prstech jedné ruky. Je velká škoda, že režisér Cameron Crowe s tak slibného obsazení a zajímavé látky vykřesal tak zoufale málo. A nejzajímavější, potažmo i nejvtipnější scéna? Neverbální výměna názorů mezi Bradleym Cooperem a Johnem Krasinskim! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na havajskom ostrove Oahu, kde sa nachádza hlavné mesto Honolulu a tiež vojenská základňa amerického námorníctva Pearl Harbor. (MikaelSVK)
  • Obsazení Emmy Stone způsobilo kontroverzi kvůli whitewashing. Její postava je v předloze na čtvrt Číňanka a na čtvrt Havajanka, což herečka ani zdaleka nepřipomíná, ani nesplňuje. Crowe se za její nepovedené obsazení následně omluvil. (hansel97)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama