Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staré kino Charlies, film vybratý kvôli rande....to sú tie pekné spomienky na Putovanie vtákov. Bohužiaľ mi zaradenie takýchto dokumentov do programu kín a ich celovečerná dĺžka pripadajú trochu ako menší podvod na diváka, pretože na dokumenty o zvieratách sme zvyknutí z televízie a ich polhodinová dĺžka je tak akurát. To je ale iba otázka vkusu. Ja som sa aj napriek krásnym záberom trochu nudil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Svet podzemných chodbičiek a trávy v Mikrokozme sa zmenil v pláne nádhernej prírody po celom svete. Len škoda, že sú všetky zábery vo filme tak krátke a tie najlepšie z nich si nemôžeme vychutnať tak, ako v pomalšej, plynulejšej a hypnotickejšej Barake. Každopádne to treba vidieť na veľkom plátne a kvôli pádu ľadovca minimálne v Dolby Digital! ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

InfernaL 

všechny recenze uživatele

Možná je plné hodnocení přehnané, já však mám pro dokumentární snímky slabost. A když je v něm navíc toliko krásných záběrů, které se nedají nazvat jinak než "pastva pro oči", mé srdce plesá. Moje původní obavy, že koukat 90 min na ptáky s minimálním komentářem příliš zábavné nebude, byly vyvráceny. A po tomto snímku také k ptákům chovám veliký respekt. Jsem rád, že nejsem jedním z nich, putovat tolik tisíc kilometrů 2x do roka a s rizikem smrti na každé cestě by se mi asi nechtělo:-) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Fascinující! U každého záběru jsem žasl a přemýšlel, jak se autorům mohlo něco takového povést. Úžasná doprovodná hudba. Záběr, jak stará paní krmí ptáky na farmě vě mě vyvolal pocit naprosté harmonie, pohody a důvery a ten jak se papoušek osvobodil byl zase velmi dojemný. Svět ptáků je neuvěřitelně rozmanitý, hravý, krásný, ale i krutý. Spolu s Microcosmem se řadí Le peuple migrateur mezi moje nejoblíbenější dokumenty. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)
  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)

Reklama

Reklama