Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

rawen

všechny recenze uživatele

Vizuálně určitě povedené a pro někoho jistě i fascinující - já jsem si film pustil a po 50 minutách jsem tvrdě usnul (předtím jsem byl čilý, vážně!) - to se mi u filmu stalo naposledy ve 12 letech kdy jsem byl nemocný a měl horečku... Musím tedy náležitě zhodnotit, berte to klidně jako provokaci, ale pro mě (milovníka přírodopisných dokumentů!) tento film není - nehodnotím ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička dokumentárních filmů. "Obyčejný" svět hmyzu kdesi na louce, ale díky speciálnímu objektivu vidíte mravence ve velikosti dospělého člověka, pozorujete hovnivála při valení kuličky, prostě záběry, který byste pravděopdobně nikdy jinak neviděli. Divili byste se, jak dramaticky může vypadat obyčejný déšť. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, jak tento film hodnotit, vyvolal ve mně rozporuplné pocity, ze začátku jsem měla pocit, že netuším co sleduji a že kdyby autoři přidali komentář, šlo by o velmi pěkný a jistě i zajímavý dokument. Ale postupně jsem se do filmu dostala i bez komentáře, i když mě často štvalo, že příliš netuším, co pozoruji. Ale naštěstí je biologie "můj obor", takže jsem se příliš neztrácela. Hudební doprovod je většinou velmi zdařilý a opravdu krásně vykresluje atmosféru. A obraz také stojí za to, autorům se podařilo tento maličký svět vykreslit jako by byl na úrovni našeho. No upřímně si myslím, že pro lidi, kteří nijak nemají biologii nebo přírodu v lásce a netuší, co se ve filmu děje, to bude nudná podívaná, dívat se 80 minut na krásné záběry přecejenom většinou omrzí. 7/10 ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a zvukové zpracovaní. Neuškodilo by vysvětleni jednotlivích zaběru na různí hmyz, protože já osobě si myslím, že v dokumentu bych se měl dovědět i nějaké ta fakta, ale tady padli tak 3 věty což mě nijak neobohatilo o moji znalost v oblasti hmyzu. Stačilo by trochu vysvětleni a klidně bych svoje hodnoceni zvednul o jednu hvězdu. Jenže když lajk jako já ani nepozná ve většině případů o jaký hmyz se jedna a ani se mu to někdo nepokusí vysvětlit, tak si tento film z mého pohledu nezaslouží víc než 3 hvězdy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)
  • Spolurežisér Claude Nuridsany komentoval režírování svých "herců": "Některé záběry si vyžádaly i čtyřicet pokusů a jejich zaostřování trvalo celé dny. Jednotlivé druhy hmyzu se chovají svým typickým způsobem, jen když jsou ve vyhovujícím prostředí. Vezměte si například chrobáka, valícího svou kuličku trusu. V tomto případě, než čekat na příležitost ve volné přírodě, bylo výhodnější chovat jich tucet v luxusním teráriu a poskytnout jim dostatek materiálu. Dodávali jsme jim ovčí trus a čekali. Po několika dnech se jeden z nich konečně pustil do práce na kuličce a my ho mohli přenést na místo natáčení. Samozřejmě jsme museli být opatrní, abychom ho nevystrašili." (NIRO)
  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)

Reklama

Reklama