Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (172)

peiton 

všechny recenze uživatele

SPOILER ,,Možno kráčam po predom určenej ceste,aj ked ju zatiaľ nevidím".Cesty Božie sú nevyspytateľné.V závere to pochopíte a všetko bude dávať perfektný zmysel,ale ešte predtým..Už ma ruka svrbela napísať,aby prestali s tými Sparksovými spracovaniami kníh,ale to by nesmel prísť ten dramatický zlom zhruba v polovici filmu,ktorý ako novináry zvyknú s obľubou vravievať ,,vyraziť dych" ba naopak,takéto príbehy si zaslúžia filmové spracovania.Toto je to najlepšie od Sparksa a od doby Zápisníka jednej lásky.Urobil nádhernú bodku za príbehom - neznížil sa k čistému happyendu,lebo tak sa ani reálny život nekončí a nedoprial Amande kúsok životného šťastia v podobe muža,ktorého milovala celý život. Žiadne - žijú spolu až do smrti.Nikdy to nie je čierne alebo biele, ale má to rôzne odtiene sivej.Odporúčam aj tomu najzarytejšiemu odporcovi romantiky.Dramatický,dojemný príbeh zo štipkou mystiky.Poctivé 4 hviezdy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sparks vždy doručí. Osudovou lásku vidí za každým kanálem, zamilovaní se setkávají výhradně na kýčovitých místech, lidi dělí na hodné a zlé, pro větší prožitek musí zemřít dítě a každý druhý tam ze sebe sype životní moudra na počkání. Dvě časové osy vyprávění alespoň dávají pocit, že se jedná o něco nadprůměrného, i když předvídatelnost je ve zlomových momentech až komická. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšia sparksovka (lepšia ako MILÝ JOHN aj NAJDLHŠIA JAZDA). Zaujímavá je tým, že príbeh aj napriek svojej romantickosti sa s ničím nepára a dáva hrdinom zabrať. Niekomu to možno príde ako citové žmýkanie, ale mne sa to páčilo a fungovalo to na mňa, vrátane gangsterskej línie. Je pravda, že finálny dovetok (o rok neskôr) ako pre debilov, ma fakt vytočil (a trochu znážil IQ celého filmu), ale inak ide o nadpriemerný romantický film... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ok, je to film plný toho nejklasičtějšího klišé, romantika přes kopírák, kdy není lásce přáno v mládí, ale ani opakovaně při opětovném setkání po mnoha letech. Taková ta klasika z hollywoodu, která sice neurazí, ale ani nezanechá hlubší emoční brázdu, natož ten jedinečný pocit motýlů v břiše, který se dostaví tak jednou za 500 filmů... Každopádně, co mi bude bzučet v hlavně zřejmě do konce života, je úryvek ze samotného závěru: "Miluji kým jsem, když jsem s tebou..." ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľahnúť si v lete vonku na deku a pozorovať nočnú oblohu. A rozmýšľať nad zmyslom života a nad svojou úlohou na tomto svete. Hlavný hrdina to teda nemal ľahké. Rodina ktorá ho mala milovať sa správala ako parta arogantných skapatých potratov. Zo začiatku som nechápal hlavnú hrdinku(Amandu) čo to stvára ale neskôr som pochopil. Tá ako prvá zbadala to čo iný nevideli. Príbeh je to krásny a ukazuje nie len silu lásky, ale aj silu dobrého srdca. Ale ako sa vraví stará láska nehrdzavie. Dôležité je odpustiť najprv sebe a potom to už ide ... A ten koniec. Dawson dal svojej láske Amande ten najkrajší darček ako mohol dať... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v amerických městech New Orleans a Covington ve státě Louisiana. (Terva)
  • Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne. (pityty)

Reklama

Reklama