Reklama

Reklama

Doug Harris (Josh Gad) je milý, ale absolutně nespolečenský typ. Brzy se má ženit, ale čelí velkému problému: chybí mu svědek. Zůstávají poslední dva týdny, než si vezme dívku svých snů (Kaley Cuoco), a proto podle rady známého navštíví Jimmyho Callahana (Kevin Hart), majitele a generálního ředitele Best Man, Inc., společnosti, která poskytuje nejlepší svědky pro sociální nevyspělé muže v nouzi. Co následuje, je veselá svatební šaráda, při níž se Doug a Jimmy, nyní jeho falešný svědek, tajně snaží utajit tento „podvod". Netrvá dlouho a mezi dvěma muži se vytvoří neočekávané a postupně se prohlubující pouto. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Cítim sa hrozne!" – „Kašli nato! Keby si vedel, čo o tebe babka hovorí, podpálil by si ju naschvál." Klasická americká komédia (tentoraz to výnimočne nemyslím v zlom), ktorá striedavo baví i nudí. Tých zábavných miest však bolo určite viac, hlavne pri aplikácii "párty trikov" priamo na svadbe som sa rehotal ako kôň. Na jedno pozretie a zabitie nudy celkom fajn film. 50 % ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s poměrně originálním nápadem, ušitá na míru užvaněnému černošskému komikovi Kevinu Hartovi. Upřímně nepatřím zrovna mezi jeho fanoušky, nicméně jedno musím uznat, tato role mu opravdu sedla a při zdatném sekundování jeho bláznivého týmu svědků, to skvěle funguje a já se chvílemi skvěle bavil. Ano, je to recyklace gagů a stokrát viděných vtipů třetí kategorie, ale úlohu zábavné blbiny na odreagování to splnilo. Moje hodnocení 60%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průměrný podprůměr. Z mého pohledu na tom má obří podíl fakt, že nesnáším ten černošský uřvaný humor, v tomto případě ukázkově reprezentovaný Kevinem Hartem, který nahrazuje chybějící invenci koulejícíma očima a hodně laciným vtipem. Nijak zvlášť neoslovil ani představitel ženicha a konečně ani Penny se ke svému stínu z BBT zdaleka ani nepřiblížila. Pár chvilek pro zasmání se sice našlo a námět celkově skrýval poměrně slušný potenciál, ale ten, jako ve většině zámořských komedií, zůstal nevyužit. 30% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pred návštevou kina si dvakrát overte, či v Lacných DVD v novinovom stánku oproti kinosálam nenájdete za cenu lístku tri lepšie filmy, než tento filmový nepodarok. Podpriemerná tuctovosť snímku a stávka na istotu vo všetkých smeroch je až nepríjemne všadeprítomná, zo začiatku som mal pocit najhoršej návštevy kina (!) za posledných pár rokov (a to som bol aj na prvých Babovřeskách) a nechýbalo veľa, aby som z kinosály vystrelil aj s priateľkou ešte predtým ako som dochrumal popcorn. Pukance boli ale fajne prepečené a bolo mi ľúto nevykŕmiť sa v zime kukuricou, tak som tomu dal šancu. Našťastie sa po zhruba polhodine film celkom rozbehol, na scénu sa dostala partia šialených charakterov, rozbehli sa sprosté dialógy a pointa vtipov občas trafila do čierneho. Taktiež začala aspoň ako-tak fungovať chémia medzi hlavným duom predstaviteľov, no občasné svetlé miesta zakaždým zrazila na kolená prvoplánovosť imbecilného scenára. Niektoré vtipy naozaj fungovali, no tie zvyšné by už mali zaradiť do zoznamu zakázaných a vysvetliť tvorcom, že keď ten istý joke použijú v tisícdvestošesťdesiatom filme, tak to už asi nebude mať ten istý drajv, či wow-efekt ako prvýkrát. Ale hold, zdá sa, že konzumný filmový divák sa dostáva na úroveň telenoveláckych diváčok s vekom 70+, takže sa vlastne nie je čomu čudovať. Pokiaľ si ale uvedomíte, že tento film naozaj netreba brať vážne, budete chcieť trochu sprostej, bezhlavej zábavy a nebudete v ňom hľadať zmysel života, tak možno budete spokojní aspoň na 50%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hlavní námět byl sice svym způsobem klišovitej, ale v záplavě romantickejch zápletek působil motiv přátelství jako příjemný zpestření. Jenže se mu tvůrci dostatečně nevěnovali a závěr přímo odflákli, ačkoliv se přímo nabízela příležitost pro nějakej závěrečnej rozhovor Doug-Jimmy, kde by si všechno vyřikali. Nesourodá skupinka svědků pak nabízela možnost vyprodukovat znatelný množství gagů, bohužel jsme se z jejich strany dočkali předevšim "večírkovejch triků" a minimálně na svatbě to mohli rozjet mnohem víc. Nějaký scény už byly natolik crazy, že se jim nešlo příliš smát (ragby s "dědkama"), ale několik jich zase docela pobavilo (rozlučka se svobodou), tři hodně slabý hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Josh Gad (Doug Harris) vo filme povie, že jeho superhrdinom je Pac Man. Vo filme Pixely (2015) si Josh zahral práve spomínaného Pac Mana. Lenže tam nepredstavoval superhrdinu, ale záporáka. (MikaelSVK)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna, kdy hlavní hrdinové filmu hrají tenis. (tb_23)
  • Na konci filmu herec Jorge Garcia povie hlášku: „I've got a bad feeling about this flight.“, čo je narážka na seriál Lost (od r. 2004), v ktorom povedal to isté. (Jump3r2)

Reklama

Reklama