Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, miestami možete očakávať útoky na city, no pri takýchto filmoch s tým už treba dopredu rátať. Nebo existuje ajtak nie je len o dojatí. Vlastne sa tu celkom príjemne a jednoducho rozpráva  obyčajný príbeh o veľmi silnej udalosti, bez ohľadu na to či ste veriaci alebo nie. Greg Kinnear je našťastie aj celkom dobrý herec (na rozdiel od ostatných), a všetko plynie tak nejak bez problémov. Kebyže film dostane lepšieho režiséra, možno dvoch, troch kvalitných hercov, mohlo isť o celkom hodnotný počin. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S odtretými ušami tri hviezdy. Film nie je ničím novým, neprináša niečo viac a skeptikov určite nepresvedčí. O zážitkoch z klinickej smrti máme správy na tony. Tu sa malý chlapec vyjadrí, že niečo videl, a jeho otec pastor je šokovaný. Celá náboženská obec je šokovaná, že môže byť život po smrti. Čo je to teda za kresťanov, na čo chodia do kostola, v čo vlastne veria? Filmársky tu aspoň fungovala istá dávka rodinnej chémie a páčila sa mi prezentácia jej súdržnosti. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na můj vkus velmi hezky (americky)...Kamera, nálada, situace, mi dávali pocit naděje...Co se týká obsahu, vnímám, že filmy s křesťanskou tématikou nejsou tak ani o tom přesvědčovat o křesťanské víře nevěřící, ale spíše o povzbuzení ostatních křesťanů...A tento film k nim také patří...Drama, které dává hodně otázek a málo odpovědí...V nebe věřím a věřím také v to, že někteří lidé měli tu možnost (stejně jako tento chlapec) zakusit něco, co mohu přijímat pouze vírou...Škoda, že takovou možnost nemá každý z nás...Možná trochu spoiler, ale silná scéna, kdy kluk říká mamince, že se v nebi potkal se svoji sestrou, která zemřela ještě před porodem, mi v mé situaci opravdu dává naději...A o tom nebe je: o naději a o víře... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí. CITÁT - Dědo, je Nebe nadějí?....... Jeden z těch křesťanských filmů o víře, lásce a naději. Jenže já jsem si vědom, kolik dokázalo v historii lidstva náboženství udělat a napáchat zla. Kolik sekt se vydalo na cestu boží a ve jménu boha. A hlavně kolik toho sami věřící nechtějí slyšet a vše si dělají k obrazu svému. Vymazání Lilith, proroctví podle Marie Magdalény nebo třeba ukřižování svatého Petra, který se nechal ukřižovat hlavou dolů - to vše je teď pro křesťany zlo, tak proč věřit? Ano každý z nás se začne časem modlit k bohu, ale je to tím, že to v tom našem velkém a nevyužitém mozku máme zakódované. Takže tohle se mi nelíbilo. Až moc náboženství. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama