Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 3

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (133)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

No a čo, že to je veľmi kresťanské. Však o to predsa ide, nie? Mne sa to náhodou celkom páčilo a úplnou náhodou sa mi do rúk dostala aj kniha, takže som to vedel porovnať. A čuduj sa svete, mne sa páčila aj kniha! A to nie som nejaký zarytý kresťan. Proste to má niečo do seba a ako čas plynie, tak sa z toho stáva niečo viac. No ale nechcem robiť spoilery a radšej si to pozrite. A samozrejme vám doporučujem aj knihu. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Vždy sa snažím film hodnotiť podľa jeho kvality. Povedal by som, že to bol lacný film oproti hollywoodskym trhákom, ale bol veľmi bohatý ohľadom deju a myšlienky. Či už ste veriaci alebo nie, istým spôsobom Vás to musí priviesť k myšlienke, či nebo ozaj existuje. Ako mohol 4 ročný chlapec poznať také tajomstvá? Alebo ako sa mohol jeho pohľad na Ježiša stretnúť s názorom úplne cudzieho dievčatka, ktoré je na 1000 kilometrov od jeho. P.S. Tento krát som asi viac hodnotil pointu príbehu, než jeho spracovanie. ()

Reklama

darkreider 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že sa snažili vizualizovať aj to, čo malo ostať len v slovách malého chlapca. Kým sa nezačali maľovať anjeli v mrakoch. tak človek mohol fantazírovať pri tých rozpravách. No keď Vám predstavy nahradia na rýchlo vymodelovanou animáciu, tak to stratí to kúzlo. Tempo je pomalšie, ale kým nieste zaprisahaný ateista, je to fajn film. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Apage satanás! Ty vole do čeho jsem se zase pustil (dík za odkaz Laco mám u tebe panáka) Nebe existuje! A to jako realy? Mno ze začátku jsem měl pocit, že to bude ta největší pánbíčkářská píčovina, ale pak jsem se kupodivu začal docela bavit. Ono je totiž třeba k tomu přistoupit jako k těžkýmu guilty pleasure a pak se i hrdej ateista může pobavit. Některý situace a hlášky mě fakt rozbili třeba jak hlavní hrdina co je mimochodem dobrovolnej hasič, kazatel a vůbec děvka pro všechno začne vykládat nějaký frajerce asi to byla psychopatoložka či co : Mám úžasného syna, je bystrý a citlivý a... byl v nebi (!) Zbytek filmu je pak o tom, že hrdina dumá jestli to nebe fakt existuje přitom by stačilo si to hodit a hned by věděl jestli jo nebo ne, ale pak jsem si uvědomil, že samovražda je hřích a tudíž by přišel do pekla. Nebo je tu ještě prozaičtější vysvětlení a sice to, že jeho synovi místo operace žaludku udělali omylem totální lobotomii a výsledek je, že si myslí, že byl v nebi. Navíc na konci se dozvíme z kresleného portrétu, že Ježíš vypadá jako bezďák z hlaváku, ale možná jsem jenom příliš cynický a nechápu ten úžasný přesah tohoto božího díla... No nic to každopádně nemění na faktu, že místy byl ten film až natolik wtf, že jsem u něj chcípal smíchy a navíc mě to nijak nepohoršilo. Nebyl to ten typ násilný křesťanský agitky která se vám snaží za každou cenu něco vnutit. Bylo to pojatý celkem humorně a z nadhledem takže v pohodě. Tím se samozřejmě nic nemění na faktu, že řečeno slovy klasika : Jsem ateista... díky bohu! ale tohle byl prostě správnej úlet a já mu nemůžu dát pod 3* Však přeci smích prodlužuje život.50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama