Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Apage satanás! Ty vole do čeho jsem se zase pustil (dík za odkaz Laco mám u tebe panáka) Nebe existuje! A to jako realy? Mno ze začátku jsem měl pocit, že to bude ta největší pánbíčkářská píčovina, ale pak jsem se kupodivu začal docela bavit. Ono je totiž třeba k tomu přistoupit jako k těžkýmu guilty pleasure a pak se i hrdej ateista může pobavit. Některý situace a hlášky mě fakt rozbili třeba jak hlavní hrdina co je mimochodem dobrovolnej hasič, kazatel a vůbec děvka pro všechno začne vykládat nějaký frajerce asi to byla psychopatoložka či co : Mám úžasného syna, je bystrý a citlivý a... byl v nebi (!) Zbytek filmu je pak o tom, že hrdina dumá jestli to nebe fakt existuje přitom by stačilo si to hodit a hned by věděl jestli jo nebo ne, ale pak jsem si uvědomil, že samovražda je hřích a tudíž by přišel do pekla. Nebo je tu ještě prozaičtější vysvětlení a sice to, že jeho synovi místo operace žaludku udělali omylem totální lobotomii a výsledek je, že si myslí, že byl v nebi. Navíc na konci se dozvíme z kresleného portrétu, že Ježíš vypadá jako bezďák z hlaváku, ale možná jsem jenom příliš cynický a nechápu ten úžasný přesah tohoto božího díla... No nic to každopádně nemění na faktu, že místy byl ten film až natolik wtf, že jsem u něj chcípal smíchy a navíc mě to nijak nepohoršilo. Nebyl to ten typ násilný křesťanský agitky která se vám snaží za každou cenu něco vnutit. Bylo to pojatý celkem humorně a z nadhledem takže v pohodě. Tím se samozřejmě nic nemění na faktu, že řečeno slovy klasika : Jsem ateista... díky bohu! ale tohle byl prostě správnej úlet a já mu nemůžu dát pod 3* Však přeci smích prodlužuje život.50% ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Ďalší do radu filmov, ktoré nás majú poučiť o kresťanských pravdách i vzbudiť isté emócie. Akosi som na americký štýl podania i rozprávania v tejto téme zanevrel. Entuziazmus medzi hercami mi neprišiel pravdivý, taktiež akokoľvek sa Kinnear snaží, rola pastora i otca bola nad jeho sily a záverečná premena jeho postavy málo uveriteľná. Európania toto amíkom nezožerú. Ich zápal pre nakrútenie niečoho aktuálneho, v tomto prípade bestselleru v istom čase dejín, je im vlastný a asi to tak má i zostať. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím myšlienku, nejdem sa púšťať do debát o (ne)existencii neba, to do komentáru o filme nepatrí. V úvode veľmi dobré, asi až do operácie ako záchytného bodu, od ktorého to, paradoxne, šlo dolu vodou. Hovoril som si, že celý film vlastne príjemne plynie a v závere to naplno rozbalí. Nevravím, že záverečný "speech" bol "failom" (toľko anglicizmov :D ), určite bol na zamyslenie veľmi hodnotný, no zo všeobecného hľadiska ma nijako extra nenadchol. Ako (v globále) celý film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama