foto

Margo Martindale

  • nar. 18.7.1951 (66 let)
    Jacksonville, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Margo Martindale je americká filmová, divadelná a televízna herečka. Narodila sa v Jacksonville v Texase svojim rodičom Margaret Martindale a Williamovi Everettovi. Jej otec bol známy ako majster psovodov v Texase a na celom juhu Spojených štátov. Margo je najmladšou z troch detí a jediná dcéra. Jej starší brat Billy je profesionálny hráč golfu a návrhár golfových ihrísk. Prostredné dieťa, brat Bobby zomrel v roku 2004.

Po absolvovaní strednej školy v rodnom Jacksonville v roku 1969 navštevovala Lon Morris College, z ktorého neskôr prestúpila na Michiganskú univerzitu v Ann Arbor. Počas tohto štúdia mala v lete možnosť navštevovať aj Harvardskú univerzitu.

V skorých osemdesiatych rokoch pracovala štyri roky v divadle Actors Theatre of Louisville v Kentucky. V roku 2004 zaznamenala svoj debut na Broadwayi ako Big Mama v hre Mačka na rozpálenej plechovej streche, začo získala Tony Award za najlepší ženský herecký výkon.

V roku 1996 sa objavila ako lekárka Leonarda DiCapria vo filme MARVINOVA IZBA. Vo filme ĽUDSKÁ ŠKVRNA (2003) si zahrala menšiu rolu po boku hercov ako Anthony Hopkins a Nicole Kidman. O rok neskôr stvárnila úlohu sebeckej mamy Hilary Swank v oscarovej snímke Clinta Eastwooda MILLION DOLLAR BABY.

Margo Martindale je od roku 1986 vydatá za hudobníka Billa Boalsa. Majú dcéru Margaret, ktorá sa im narodila v roku 1988.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2017 Auta 3
Wilson
2016 Hollarovi
Sofie a vycházející slunce
Svátek matek
Šéfka
2014 Nebe existuje
2013 Blízko od sebe
Nádherné bytosti
Ptáče
2012 Counter Culture (TV film)
2011 Scalene
Win Win
2010 Forged
Hlavní třída
Secretariat
2009 Hannah Montana
Orphan
Soga, La
The Winning Season
2008 Management
Ve službách války
2007 Bobby Z
Chuť lásky
Křižovatka osudu
Mo
Neuvěřitelný život rockera Coxe
Rocket Science
Superheroes
2006 Amorův úlet
Champions
Paříži, miluji Tě
2005 Silver Bells (TV film)
2004 Andělé s ocelovým hlasem
Million Dollar Baby
Nejlepší zloděj světa
Píseň prérie (TV film)
2003 Lidská skvrna
Nečekaná láska (TV film)
Za všechno může láska
2002 Hodiny
Projekt Laramie
2001 Mezi náma holkama (TV film)
Mezi námi děvčaty (TV film)
2000 Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
Životní zkouška
28 dní
1999 Jízda s ďáblem
Přízraky ze snů
Samé trable (TV film)
1998 Magická posedlost
Soumrak
1997 Kritická péče
Především nikomu neublížím (TV film)
Stíhání
1996 Duch minulosti
Marvinův pokoj
Rodeo Joe (TV film)
1995 Mrtvý muž přichází
Sabrina
1994 Nejsem blázen
1993 Firma
1992 Emma and Elvis
Lék pro Lorenza
1991 Rocketeer
1990 Bouřlivé dny
1988 Child Saver, The (TV film)

TV seriály

2017 Kačeří příběhy (TV seriál)
Daytrip of Doom! (E02)
Woo-oo! (E01)
The Guest Book (TV seriál)
Story Five (E05)
Story Four (E04)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (S01E10)
The Turn (S01E09)
The Roll Over (S01E08)
další epizody (9)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Darkroom (S05E10)
Immersion (S05E08)
Crossbreed (S05E06)
další epizody (5)
2016 BoJack Horseman (TV seriál)
That Went Well (S03E12)
Stop the Presses (S03E07)
Takoví normální Američané (TV seriál)
The Magic of David Copperfield V: The Statue of Liberty Disappears (S04E08)
Experimental Prototype City of Tomorrow (S04E03)
2015 Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (S01E01)
BoJack Horseman (TV seriál)
The Shot (S02E09)
Takoví normální Američané (TV seriál)
I Am Abassin Zadran (S03E12)
2014 Takoví normální Američané (TV seriál)
Echo (S02E13)
Behind the Red Door (S02E06)
A Little Night Music (S02E04)
2013 Masters of Sex (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Millerovi (TV seriál)
Takoví normální Američané (TV seriál)
The Colonel (S01E13)
The Oath (S01E12)
Covert War (S01E11)
další epizody (10)
Nová holka (TV seriál)
Chicago (S02E20)
2012 Kravaťáci (TV seriál)
Seznamte se s novým šéfem (S02E03)
Lovci zločinců (TV seriál)
Bad Code (S02E02)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
Strážce pořádku (TV seriál)
Bloody Harlan (S02E13)
Reckoning (S02E12)
Full Commitment (S02E11)
další epizody (10)
2010 Mike a Molly (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Nemocnice Mercy (TV seriál)
2008 Dexter (TV seriál)
Jasné jako facka (S03E07)
Ano, jde to (S03E06)
2007 Invaze buranů (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Noc, kdy se mi rozsvítilo (S02E07)
2006 Dexter (TV seriál)
S pravdou ven (S01E11)
Dexter (S01E01)
1991 Zlaté časy (TV seriál)
1989 Osamělá holubice (TV seriál)

Dokumentární

2014 Showing Up

TV pořady

2016 68. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace