Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když se na Halloween nebojí děti, ale rodiče. Já mám Nicolase rád. Jsem jeho fanoušek. A tak jsem rád, že na něj narážím i v horrorech, jichž jsem taky fanoušek. Pro něj to sice znamená kvalitativní i finanční sestup, ale ne vždy je to úplná tragédie. Jako třeba tohle. Ano, je to neoriginální, má to levné digitální triky, snaží se to občas být horrorové až moc a každým okamžikem, nevyhne se to zbytečným lekačkám a novela, podle které to je natočené bude jistě působivější. Ale není to úplně špatné, občas to přichází se zajímavými věcmi a postupy, dokáže to i zaujmout a vyděsit (scéna s koloběžkou je působivá) a Cage je... prostě fajn. když ho máte rádi. A já mám. 2,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celkově tedy nic moc nakonec, zlo se sice sem tam nějak projeví, sem tam někoho spálí, ale na hlavního hrdinu prostě nemá, jeho otcovská láska je silnější. Zní to jako klišé a klišé to je. Ale celkově je film příjemně natočen, scénář není úplně hloupý, odněkud někam směřuje (i když mu chybí temporytmus, půlhodinové intro je moc, a ke konci se příliš mnoho odhalení uděje zbytečně naráz. A třeba by mne zajímala i postava slepce v podzemí, o ní jsme se moc nedozvěděli. Má to i velmi slušnou výpravu, pár dobrých lekaček, a i když Cage zase hraje svoji škatulku věčně vykuleného idiota, tak zas ten pláč nad ztraceným synem jsem mu docela věřil. Takže mírný, skutečně mírný nadprůměr - není to ztráta času, ale nic moc objevného taky ne. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage dokazuje, že stále umí hrát a rád ho v hororovém žánru uvidím znovu. Brána temnoty je snímek, který se objevil jako nečekaný host na večírku a dokázal na sebe strhnout veškerou pozornost. Mojí teda určitě. Dobré herecké výkony, pěkně budovaný příběh, dobrá atmosféra a napínavé až do konce (osobně jsem zde nevěřil v happy end) . Film utekl velmi rychle a ani vteřinu nenudil. Co více si přát :-) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnotenie pohybujúce sa iba tesne nad hranicou 50% je pomerne prísne, nie je to až tak zlý film. Cageovi takéto úlohy sedia. Pravdou je, že ak by bol únoscom detí skutočný človek mohol byt z toho veľmi dobrý thriler, takto má film trochu pokazený záver. Vzhľadom k tomu, aké slabé filmy však v poslednom období vznikajú Pay the ghost je jedným z tých mála lepších. U mňa má 70% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Celkem strasidelny, hnusny lekacky obcas, ze zacatku zda se byt napinavy, pribeh skvelej, ale chybela tomu stava, absolutne nenapinavy konec, uplne jasny a rychly, byť nezamotany, tak bohuzel jednoduchý. Dalo se s tim daleko lip pracovat dle meho nazoru. Film tak na jedno zhlednutí, ale nezavrhuji, pekne momenty zapletka super, bohuzel jak je zvykem, tak konec se nepoved. 55%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama