Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 3

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (243)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Není to žádná extratřída, ale extrablbost taky ne. Udělala jsem klasickou školáckou chybu a nechala se nejméně jednou vylekat a taky mi přeběhl mráz po zádech. Takže i za to dávám bodík nahoru. Nicolas Cage pěkně fotrovatí. Snažil se být až příliš civilní a pak přehrával a nebo nehrál vůbec. S přílišnou civilností opatrně. Jo,jo, děti jsou k určitým věcem mnohem citvlivější a vnímavější než dospěláci. Téma Halloweenu režiséry táhne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mike (Nicolas Cage), Kristen (Sarah Wayne Callies) a ich malý syn Charlie (Jack Fulton) tvoria šťastnú mladú rodinu. V deň Halloweenu sa otec so synom zúčastnia na trhu, ale Charlie sa za záhadných okolností stratí. O rok neskôr sa Mikeovi pred Halloweenom začne jeho syn zjavovať. Mike sa od miestnej komunity dozvie, že každý rok počas Halloweenu sa tu stratia tri deti. Taktiež sa dozvie, že je tu možnosť syna zachrániť, ale vela času už mu nezostáva. - Pre mňa velmi sympatická ducharina a jeden z lepších hororov tohto roku. Po vizuálnej stránke nemôžem nič vytknúť, aj keď sa občas nájde roztrasená kamera. Audio je tu taktiež velmi dobré. Velmi ma zaujalo prostredie, v ktorom sa natáčalo. Hororov z prostredia velkomesta vela nevzniká, preto mi to pripadalo neopozerané. Herecké výkony sa mi velmi páčili. Halloweenové masky detí boli taktiež velmi pekné. Celé to na mňa pôsobilo velmi sympaticky, aj keď je to taká klasická moderná ducharina, ale možno je to tým, že sa tento rok vela ducharín neurodilo. Včera Hellions a dnes toto. Pred Halloweenom sa hororoví tvorcovia z USA snažia fanúšikov trochu nabudiť. Taktiež ma velmi zaujíma, ako preložia tento názov do našich jazykov. EDIT: 24.10.2018 - Nedávno som si prečítal svoj komentár k tomuto hororu a myšlienka o nabudení pred Halloweenom mi zarezonovala v mysli, takže som sa tento rok rozhodol týždeň pred vypuknutím najkrajšieho sviatku pre hororových fanúšikov k tomuto filmu vrátiť. A zostal som milo prekvapený. Atmosféru, napätie a vychytaný scenár stojaci na vynikajúcej mytológii sa tu podarilo s prehladom skombinovať, takže tu silné štyri hviezdičky právom zostávajú. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. + herec z Debug + herec zo Saw 2, Saw 3, Saw 4 a Saw 5 + herec z Wolves ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Protože mám Nicolase Cage ve filmech rád, potěšil mě i v (konečně alespoň) béčkovém filmu, který vypadá jako profesionálně natočené dílo. Nicméně scénář nepřináší nic objevného a nového a z "horroru" se změní postupně v pohádku. Zápletka je splácaná z Halloweenu s notnou dávkou předhalloweenské keltské zavařeniny, našroubované do New Yorku (což kupodivu odpovídá faktům) a rodinného dramatu, nicméně film i díky poměrně krátké stopáži příliš nenudí. Závěr působí trochu lacině a zkratkovitě. Co mi ale na tomto horroru vadilo nejvíce, byla absence děsu, hrůzy a strachu. Asi se budu muset příště dívat sám, v noci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený film s mysterióznym podtónom, kde hrá N. Cage a ktorý je ako stvorený na pozeranie počas tekvičkových sviatkov. Tentoraz tu máme pomstychtivú matku, kliatbu vyrieknutú na ohnivej hranici a miznúce deti, ktoré sa strácajú práve na sviatok Halloween. Keď príde o syna aj Mike Cole, začína sa súboj s temnou tristoročnou záhadou, kde čas hrá na strane tajomnej kliatby... Pátranie po synovi je pretavené do pomerne zaujímavého scenára, síce pár momentov a situácií je tu obohratých už z mnohých iných podobných filmov, ale aj napriek tomu je to stále dosť zaujímavé na to, aby sa pri tom divák nenudil. Veľkú zásluhu na tom má práve N. Cage, ktorý tak nenechal nikoho na pochybách, že stále patrí ku hereckej špičke a že stále dokáže potiahnuť prakticky akýkoľvek žáner či film. Čo sa týka hororových prvkov tak samozrejme nemôžeme čakať nič extra, ale pár vydarených ľakačiek sa tu predsa len nájde. A čo je hlavné, temná atmosféra smerom k záveru pekne graduje, pričom vrcholí v očakávanom finále. Skrátka, amatérsky milovník histórie opäť raz mysteriózne zabodoval, bodaj by mal podobných filmov v takomto duchu viac. 70/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď film začínal a dostávali sme sa do príbehu, tak ma to celkom zaujalo a mal som pocit, že tu možno budeme mať dobrý horor s Nicolasom Cageom. Ale potom nastane reálny konflikt filmu a odvtedy ide všetko dole vodou. Úplne všetko. Začína to byť nuda, začína to byť otravné, začínam mať pocit, že sa tam dostávajú až rozprávkové prvky a miestami mám pocit, že niektoré scénky boli úplne zbytočné. Nechcem zachádzať moc do spoilerov, ale neviem čo by som pochválil. Je tu pár dobrých scénok v reštaurácii alebo návšteva média, ale nuda tu skutočne prevažuje a koniec je maximálne odfláknutý. Veľké sklamanie.Hodnotenie: D+ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama