Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 3

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Brána temnoty“ je jedním z těch filmů, které nemusí nadchnout, ale také neurazí. Já jsem rád, že Nicolas Cage hraje sem tam i v něčem, co v sobě má potenciál. A myslím, že tenhle film ho měl, jen ho nevyužil naplno a hrálo se spíše na to, že tvůrci znají publikum a nic moc navíc mu dát nechtějí. Možná ani neumí. Jistota je jistota a já jsem s touhle jistotou celkem spokojený. Nezklamala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage už je dneska pojem ale i stav mysli On, jak kdyby se zasekl v čase, a pořád se snaží jet to svoje mystično, které když není přehnaně extravagantní, tak je vlastně docela zábavné. Brána temnoty je třeba přesně v tom duchu. Ani bych vlastně neřekl, že jsem viděl béčko. Mně se to líbilo. Ze začátku to působí jako psychologické drama, vzápětí se to překlopí do hororu a nakonec do námětu přispěje nějaká ta keltská mytologie a máte pocit, jak kdybyste se ocitli ve volném pokračování Lovců pokladů. Takové filmy mám rád, evokuje mi to devadesátky včetně toho závěru a musím říct, že nemám důvod se k podobným filmům nevrátit. Takže Nicolasi, tady si u mě zabodoval. Dobrej oldschool mysteriozní thriller. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MŮJ SYN NENÍ MRTVÝ. JÁ HO CÍTÍM. A DOKUD SE NEDOZVÍM, CO SE MU STALO, NEPŘESTANU HO HLEDAT…“ /// Německej režisér Ulrich Edel (BAADER MEINHOF KOMPLEX), skýtal naději nejen na Cageovo vzkříšení, ale taky na solidní duchařinu. (Stejně všichni hlavně čekaj, jak to dopadne s tím Cagem…) Nick nasadí „ten výraz co umí“ a s ním vodehraje celej film. Taťkovskej kukuč je dobrej. Přednes Goethova „Krále duchů“ už takovej šlágr není, ale od hororu (a od Cage) nečekám Oscarový výkony, nýbrž husí kůži. Film je postavenej na něm, takže mu nezbejvá, než občas nějakou dramatickou kreaci předvíst. Třeba tu na téma „nešťastnej fotřík“ – a to je panečku výzva! (Kam se na to hrabe odříkání těch několika veršů…) Pay the Ghost je béčko. Režisér se z něj snaží vykřesat něco víc, ale kde není pořádnej scénář, ani Halloween nepomůže. Naštěstí kromě Gageho občas zastraší i příběh, kterej je jen další variací na strašidelný povídačky, ve kterejch se ztrácej děti. Edel se snaží vykouzlit duchařskou atmosféru, míchá temnejma mrakama a za pomocí flashbacků nás vrací do 17týho století, ale než se začne pátrat po spojitostech, zbytečně dlouho to trvá. K duchařinám patří slyšiny a vidiny. Ty mě baví. Na rozdíl od spousty naprosto zbytečnejch dialogů. To, že je Cage duchem svý bývalý, skvělý kariéry, je věc všeobecně známá. Nechat ho hrát, je jako sázet na vítězství Káji Gotta ve StarDance. Spolu s ním si však přeju, aby jeho filmy měli alespoň podobnou úroveň. Teď jde jen o to, najít režiséra, který se s ní spokojí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal Tim Lebbon, číst nebudu. 2.) Omdlela přede mnou koloběžka. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pokud jste byli posledních pět let v kómatu, můžete mluvit o originální duchařině. Omletý příběh, čitelné praktiky vyvolávání strachu, kolísavá atmosféra a přehnaně digitální, Insidious nepokrytě zcizené rozuzlení, při kterém jsem si chvílemi myslel, že si Uli ze mě dělá Edel.. A teď k tomu horšímu, ke Cageovi. K roli se nejspíše dostal tak, že mu při natáčení v rumunských Karpatech zavolal agent s nabídkou na nový film a protože byl špatný signál, z útržků slov si dal dohromady, že se má vrátit do Států, protože konečně dostane zaplaceno za Ghost Ridera. Ano, jeho permanentně lítostivý kukuč jej předurčuje do rolí otců s nezvěstným potomkem či pacientů trpících chronickou zácpou, ale někoho tak herecky mizerného při vyjadřování emocí pomocí obličejové mimiky by člověk nenašel ani v turecké telenovele. Možná to ode mě bude působit nelidsky, ale v okamžiku, kdy došlo na keltský obřad pálení panenek, jsem si v koutku duše přál, aby Nickym přiložili jako v Rituálu.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý a tak je miestami poznať aj menšie preťahovanie deja. To je však vec scenára, kde by tie udalosti predsa len mohli byť ďaleko viac rozprestreté s ďaleko väčšími zvratmi. A tak sa vývoj deje uberá veľmi pozvoľna. Záverečný súboj je veľmi uponáhľaný a úplne zbytočný. Ani na originálnosť sa tu nehrá, takže je dej veľmi predvídateľný. Temná atmosféra s príznačným hororovým kabátom postupne naberá na intenzite až do grandiózneho finále, ktoré však ale predsa len mohol byť o trošku dlhšie. Podľa mňa je toto mysteriózny thriller, občas sa človek zľakne, ale napätie a snaha vtiahnuť diváka do deja je cítiť celý film. Z priemerného béčka je dobre zvládnutý film vo všetkých ohľadoch. Príjemné mrazenie v tele som mal skoro celý film. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama