Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

So záverom som nebol úplne spokojný. Ak kriminálky neobsahujú žiadne nadprirodzené prvky, nemá v nich čo robiť deus ex machina - film bol síce vďaka tomu ukončený efektívnejším a príťažlivejším spôsobom, no z logického hľadiska nie príliš pravdepodobným. Aj tak ale snímke musím napáliť slušných 4/5, pretože oddelenie Q som si veľmi obľúbil. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Jussi Adler-Olsen dávkuje informace, čtenář dostane kousek toho, kousek onoho a nakonec má mozaiku celou + ještě přijde napínavý konec. Jeho knihy stojí za to číst, tohle je ale komentář k filmu, ehm. Bezesporu je vidět, že Dánové mají kvalitní matroš, nenudíte se ani chvilku a ještě dostanete námět k zamyšlení. Temná atmosféra se vyrovná prvnímu příběhu (Žena v kleci), ale narozdíl od knihy zde filmaři vytáhli králíka z klobouku (Kimmie) o hodně dříve a i konec trochu upravili, což je možná škoda. Já vím, to je můj problém, že čtu a představuju si a pak následně očekávám, pro ty, co se jen podívají, bude spokojenost 100%. Sem s třetím dílem! ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě moc fajn detektivní thriller. Mělo to náboj, atmosféru, příběh, všechno, co je třeba. K tomu příjemné herecké obsazení a po nějaké době zase neokoukané tváře. Taky kdo by u nás znal herecké hvězdy Dánska :-) Stylově mi to celý přišlo, jako kdybych měl v ruce fajn knihu a film byly moje představy děje v ní...Jednoduše fajn a určitě doporučuju :-) ()

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Kvalitna danska kriminalka so sympatickymi detektivmi a zaujimavou zapletkou. K dokonalosti vsak chybalo par detailov. Pre mna niektore sceny zbytocne nasilne a v istych momentoch chybala logika v deji. Na druhej strane chapem, ze urcite sa uplne vsetko z kniznych predloh nezmestilo do filmu. Napriek tomu napatie v kine sa dalo krajat a fanusikovia severskej kinematografie si urcite pridu na svoje. 4 hviezdy davam vdaka Nikolajovi a postave chladnej severanky:) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Navnaděnej Ženou v kleci jsem si dal i Zabijáky a dostalo se mi luxusního filmovýho zážitku. Dáno jistě i tím, že už tady funguje ztotožnění s ústřední dvojicí vyšetřovatelů, ačkoliv ani jeden z nich není prvoplánovej sympaťák. Zabijáci jsou přes řadu časově rozházených retrospektiv přehledným příběhem plným napětí. K tomu dobře udělaný a postupně odkrývaný vedlejší dějový linky (fyzikář). Plus bonusově jedna naprosto výborná vtipná hláška (ta se skupinovou lobotomií). Trochu mě zamrzel lehce nedotaženej motiv zločinů. Heslo „zlatá mládež se nudí“ je trochu málo, v tomhle byla Žena v kleci o fous lepší. Přesto bez debaty dávám Zabijákům plnej počet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama