Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (566)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Novém Zálandu se filmy točit umí. Mnohokrát jsem o tom byl přesvědčen. Tohle byla velmi milá sonda do životů soudobých novozélandských upírů a obdobné havěti, která se stále učí začlenit se do tradiční společnosti, což je super nápad a nějaká ta legrace je zaručena. Ten pseudofilm o pseudoupírech natočený pro retardovanou mládež současnosti byl poprvé patřičně nakopán do prdele. Za to tomuhle snímku skládám velký dík. Nemohu souhlasit s častým zdejším argumentem, že film postupem času ztrácí na kvalitě, neboť tento názor je píčovina, stručně napsáno. Film na počátku nastaví laťku do slušné výšky a celou stopáž ji udržuje. Nasmál jsem se skutečně do sytosti. Strašně se mi zamlouvá, že si snímek absolutně na nic nehraje. Je hrozně jednoduchý a přímočarý. Vtípky jsou opravdu jednoduchoučké, ale rozhodně efektivní. Kdyby podobných snímků vznikalo více, nezlobil bych se. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Údajne hororová a údajne komédia o upírskych spolubývajúcich, ktorí spolu zažívajú trampoty každodenného života. Nezaujímavo natočená, otravne odohratá a s minimom scén, ktoré by stáli za pozornosť. Takže mne to proste nesedelo, aj na tie 2* sa premáham a osobne to považujem za ďalšiu nezmyselne vychválenú kravinu, len preto, že ju osadenstvo videlo na veľkom plátne v nejakom úsmevnom festivalovom ošiali. Aj keď to našťastie stále nie je až taký príklad patetickej sračky, akou sa ukázalo napr. minuloročné "A Field in England". ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pseudo-dokument o upírech, který se vtipně strefuje do upírských stereotypů a úspěšně trhá bránice při chytrém parodování jejich životního stylu a každodenní rutiny. Moc se mi nestává, že bych se u nějakého filmu smál nahlas tak dlouho, že by mi ten smích plynule přešel do smíchu vyvolaného dalším vtipem. A když už se to podaří, tak to považuji za vzácnost. Zde se mi to stávalo každou chvíli, protože dobrých (a mnohdy i pěkně sofistikovaných) vtipů jsou tu desítky, ne-li stovky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava so skvelými hercami, všetci hlavní cucači sú bezchybné typy. Celkovo je to možno trochu nekonzistentné a nájde sa sem-tam hluchá scéna, ale bohato to vyváži celkové poňatie, ktoré je dotiahnuté do dokonalosti. Pri niektorých scénach (aport, hranolka, vekový rozdiel...) som plakal od smiechu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nepomyslel bych si, že nejlepší film o upírech za dlouhou dobu bude tahle ujetá černá pseudodokumentární komedie z Nového Zélandu. Se skromným rozpočtem, bez hereckých hvězd, ale se spoustou vynikajících scén a originálních nápadů a atmosférou, o které si může nechat zdát i leckterý vážně míněný horor. Navíc je znát, že pro všechny přítomné byl vznik filmu nejspíš jeden velký happening. 75%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Počas scény v bare, kde má divák možnosť po prvýkrát zbadať postavu Pauline (Elena Stejko), zaznie pieseň "The Captain" od skupiny The Phoenix Foundation. Táto kapela bola založená v novozélandskom meste Wellington, v ktorom sa odohráva dej snímky a kde sa aj natáčalo. (Hudakfilms)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama