Reklama

Reklama

Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (215)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže natvrdlej běloch (Ferrell) a ukecanej černoch (Hart), tohle byl pro mě komediální dream team a celkem jsem se pobavil, ale čekal to přeci jen větší, taky ještě pořád nadšený z THE INTERVIEW... Říkám si, co bych tu zmínil za scénu jaká mě fakt dostala, ale nevybavím si. Ale kdo má rád tyhle nasprostlý, hloupý, ale stejně tak milý americký komedie, nebude mít s GET HARD problém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart a Will Ferrell jsou docela dobrá dvojka. Popravdě se mi dlouho nestalo, abych ze dvojky, kde jeden je bílej a druhej je černej, měl takovou radost, jako právě tady. Sice to občas bylo bláznivý až moc, což se právě u těhlech dvou blbců dá čekat, ale na druhou stranu to splnilo moje očekávání a i když tam bylo pár slabších scén, celkově vzato jsem se u Zocelovací kúry suprově pobavil. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že se z toho dalo vyždímat víc. Zvlášť s obsazením Ferrell + Hart. Usmívat se asi při sledování budete, zřejmě se párkrát i zasmějete, ale že by zde byly scény nebo hlášky s potenciálem na status "legendární", to bohužel ne. Jako nenáročná jednohubka postačí, ale víc nic. 40 % Oblíbená část- Shonda při návštěvě ve vězení ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s Kevinem Hartem plný etnického humoru se celkem povedl. Fóry tam jsou opravdu skvělé a bez servítků. Will Ferrell hraje makléře Jamese, kterému hrozí 10 let v tvrdé věznici. Proto vyhledá Darnella, který jako černoch a podle jeho logiky téměř automaticky bývalý trestanec mu má pomoci v tom vězení přežít. A i když je tohle prostředí Darnellovi cizí, přece jen se mu snaží pomoct. Díky tomu vzniká spousta vtipných scén. James má na tuto přípravu 30 dní. Postupně zjišťuje, že za jeho odsouzením stojí někdo jiný a snaží se s tím něco dělat. Některé okamžiky mě fakt dostaly, ať už ty u černého gangu nebo u rasistických motorkářů. Výcvik probíhá opravdu tvrdě rasovými fóry se tu opravdu nešetří. Nakonec vše dopadne téměř podle očekávání. A Jimmy Fallon tam má dobrý štěk. :) "Šťastný Šukonoce, Santa Čuráku!" :D ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned první věc, na kterou jsem si při sledování vzpomněl bylo, že to vypadá jako komedie Ten Největší, kterou spoustu lidí zná jako Big Stan. Filmy mají podobnou zápletku a ze začátku jsou si dost podobný, ale pak se dost oba rozcházejí. Nechci tvrdit, že Get Hard je nějaká fakt inteligentní podívaná, ale rozhodně má dost do sebe a spoustu věcí není jen pro okrasu a ta její hrubozrnnost nebo zjednodušené vykreslení černošský gangů, věznic, gayů či bílých nacistů má taky něco do sebe. Get Hard profiluje jako komedie, ale v určitých momentech nelze nevidět přesah, který tam je jako například jeden ze tří černochů má záznam v rejstříku či různé stereotypy. Etan Cohen jako režisér je dobrý a má řemeslo v malíku a nechybí mu komediální timing, o to více zamrzí, že si trochu více nepohrál s postavy a s příběhem. Will Ferrell je tady hodně dobrý a fakt mně bavilo sledovat jak se snaží ze sebe udělat tvrďáka a mluvit drsně. Kevin Hart je tady výborný a ukazuje proč je tak populární, stačí k to jedna scéna, kde si střídavě hraje na tři postavy a to skoro celé v jednom záběru. Hodně mě mrzelo, že Alison Brie nemá větší roli, jelikož je prostě nádherná a ta jedna její scéna mě zvedla tep hodně vysoko a taky protože má dost zkušeností z Community. Scény a gagy jsou dost vtipné a jak už jsem psal občas jím nechybí ani přesah. Get Hard není dokonalá komedie, ale já jsem se u ní dost dobře pobavil a to mě bohatě stačilo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v USA. (willy1)
  • Postava, kterou hraje Kevin Hart, se jmenuje Darnell, což je Hartovo pravé prostřední jméno. (Káronoš)

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Reklama

Reklama