Reklama

Reklama

Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (215)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže natvrdlej běloch (Ferrell) a ukecanej černoch (Hart), tohle byl pro mě komediální dream team a celkem jsem se pobavil, ale čekal to přeci jen větší, taky ještě pořád nadšený z THE INTERVIEW... Říkám si, co bych tu zmínil za scénu jaká mě fakt dostala, ale nevybavím si. Ale kdo má rád tyhle nasprostlý, hloupý, ale stejně tak milý americký komedie, nebude mít s GET HARD problém. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned první věc, na kterou jsem si při sledování vzpomněl bylo, že to vypadá jako komedie Ten Největší, kterou spoustu lidí zná jako Big Stan. Filmy mají podobnou zápletku a ze začátku jsou si dost podobný, ale pak se dost oba rozcházejí. Nechci tvrdit, že Get Hard je nějaká fakt inteligentní podívaná, ale rozhodně má dost do sebe a spoustu věcí není jen pro okrasu a ta její hrubozrnnost nebo zjednodušené vykreslení černošský gangů, věznic, gayů či bílých nacistů má taky něco do sebe. Get Hard profiluje jako komedie, ale v určitých momentech nelze nevidět přesah, který tam je jako například jeden ze tří černochů má záznam v rejstříku či různé stereotypy. Etan Cohen jako režisér je dobrý a má řemeslo v malíku a nechybí mu komediální timing, o to více zamrzí, že si trochu více nepohrál s postavy a s příběhem. Will Ferrell je tady hodně dobrý a fakt mně bavilo sledovat jak se snaží ze sebe udělat tvrďáka a mluvit drsně. Kevin Hart je tady výborný a ukazuje proč je tak populární, stačí k to jedna scéna, kde si střídavě hraje na tři postavy a to skoro celé v jednom záběru. Hodně mě mrzelo, že Alison Brie nemá větší roli, jelikož je prostě nádherná a ta jedna její scéna mě zvedla tep hodně vysoko a taky protože má dost zkušeností z Community. Scény a gagy jsou dost vtipné a jak už jsem psal občas jím nechybí ani přesah. Get Hard není dokonalá komedie, ale já jsem se u ní dost dobře pobavil a to mě bohatě stačilo. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Get Hard je blbost, trapnost a nuda. Tak, to jsem to tomu ale nandal, co? Ale vážně, já jsem se touto komedií upřímně protrápil, neboť na mě působila vážně tupohlavě. V žádném případě mi nevadí humor švihlý, fekální, ani vulgární, ale musí i v těch nejhraničnějších momentech dávat nějaký smysl a především musí fungovat, což se zde ovšem vůbec nedělo. Veškeré fóry pramení buď z otravného a přehnaně praštěného chování dvou ústředních kašpárků, kdy mě navíc jednak ona celosvětová „hartmanie“ vyloženě minula a jednak pohled na stále se omílající ksichty přestárlého Ferrella také nepřijdou už jako zrovna nějaká výhra, anebo z nezáživně na sebe našroubovaných scének, které pak ve výsledku tvoří jednu z nejodfláknutějších zápletek, co si pamatuji. Neoriginální, nenápaditá, naivní a hloupá. Všichni se tam jinak neustále chovají jako retardi, film navíc nemá vůbec spád, záživné dialogy a neustálé vzájemné pošťuchování Harta s Ferrellem nemá pak vůbec šťávu a nefunguje mezi nimi ani potřebná chemie, no a ten ultrainfantilní konec, ten to už jen podtrhl. Prostě se tu nepovedlo nic, mě za celý film cukly asi dvakrát koutky úst, což na odvázanou komedii vážně není příliš, spíš jsem se cítil při „řádění“ té „veselé“ dvojky až trapně, takže zkrátka tenhle úlet se opravdu nepovedl, a já se prostě u toho ani trochu nebavil. ()

TommyDiamond odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipná, uřvaná, sprostá a rasistická píčovina o bílým zazobaným kokotovi Vilu Farelovi, který má necelý měsíc na to, aby ho přizdisráč a majitel mycího centra Kevin Hart naučil výraz zlýho pitbula a pár cool sprostejch frází. Protože jinak bude jeho bílá povislá prdel muset ve věznici st. Kventyn, která je mimochodem plná nadrbanejch černejch homo negrů, putovat z jedný cely do druhů... Jenže místo ochutnávání slastí americkýho vězeňskýho systému se ukáže, že na Vilíka ušili boudu jeho známý a on může zůstat na svobodě s neporušenou prdelní blánou..... Nic horšího jsem snad letos neviděl a hlava mi nebere jak někdo mohl dát víc než dvě hvězdy. Za mě odpad! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem z toho větší sračku, než mi nakonec byla nabídnuta. Dalo se na to určitě koukat, přestože si nemyslím, že by šlo o nějaký skvost. Několik vtipných momentů (hlášek) by se tu našlo – zvláště pak když se hlavní hrdina začal připravovat do vězení pod taktovkou snad ještě většího sráče, než byl sám. Will Ferrell i Kevin Har podali slušné herecké výkony, přesto si myslím, že klasické průměrné ohodnocení tomu musí bohatě stačit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v USA. (willy1)
  • Postava, kterou hraje Kevin Hart, se jmenuje Darnell, což je Hartovo pravé prostřední jméno. (Káronoš)

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Reklama

Reklama