Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 8

Recenze (262)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Auta jsem nikdy moc nemusel, oba díly jsem viděl jednou a už si z nich moc nepamatuji, ačkoliv by bylo rozhodně lepší si před trojkou jedničku zopakovat (hrozná dvojka se ignoruje). To jsem ovšem neudělal a začátek pro mě tedy byl o něco problematičtější, ale nakonec jsem se naladil na správnou vlnu a musím uznat, že síla, jakou Auta 3 zapadly v kinech plně vynahrazuje kvalita filmu samotného. Jistě, už dávno to není ten Pixar, který tak milujeme, kvalitou jsme někde na úrovni Hledá se Dory, ale u mě ji auťáci mírně převyšují. Celkově bych řekl, že příběh Bleska McQueena a spol již byl završen a že by se interní zdroje měly zase nahrnout do jiných značek, nejlépe těch nových a originálních. Vlastně mi ale myšlenka těchhle sequelů po tak dlouhé době nevadí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení téhle série. Dobře se na to dívá, nenudí to, sice nových postav je tam přespříliš a na první díl to nemá ani náhodou (i když je tu z něj hodně postav, některé jsem si jménem nepamatoval ani já a to jsem byl jako děcko na první díl strašně ujetej), nějaké velké překvapení se taky nekoná, ale jak jsem psal úplně na začátku - nenudí to a je to důstojné zakončení. 4* ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná reminiscence Rockyho životního příběhu, která nádherně vypadá a dobře uzavírá McQueenovu linii, ale od značky Pixar jsme zkrátka zvyklí na originálnější náměty a kreativnější znázornění možností fikčního světa. Pro dospělé je to navíc pohříchu málo vtipné, byť stále intelektuálně a morálně na úrovni, na rozdíl od takových Mimoňů. 65% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Třetí auta jsem opravdu nepotřeboval, ale když už jsem viděl předchozí díly, kdy se hlavně první řadí mezi mé nejoblíbenější Pixarovky, samozřejmě to byla nutnost. » Pozitiva: Opravdu výtečné vyjádření pocty Hudsonu Hornetovi, na kterém celý film stavěl a po této stránce to fungovalo. » Negativa: Nemastné, neslané, s předem danou a předvídatelnou pointou. Máme tu sice Bleska, který ztratil jiskru a nyní se snaží zachránit zbytek své umírající slávy, ale ať už jde o novou postavu, trenérku/závodnici, či staré postavy, je to takové nijaké a ve výsledku nepřináší žádnou dechberoucí pointu, ani silné emoce. Mimochodem, úvodní bouračka působí depresivně jen v traileru. » Celkově: Pro fanoušky nutnost, ale ne nezbytnost. Rychle zhlédnout a stejně rychle zapomenout. » Mé hodnocení: 60% » Viděno: Na HBO. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poďme zakončiť "Pixar maratón" s posledným filmom "Cars 3". Dnes som si film pozrel opätovne znovu a musím povedať, že stále platí ako som povedal, že z celej trilógie je toto môj obľúbený film s týmito hrdinami. Pretože si myslím, že podáva najlepší príbeh a má v sebe najlepšie hlavné myšlienky. Všetci naši obľúbení hrdinovia sú späť, film sa opäť sústredí tam kam má (závodenie a McQueena) a Mater sa v tomto filme objaví skutočne len veľmi sporadicky. A je to oveľa lepšie a príjemnejšie na pozeranie. Plus všetci hrdinovia z posledného filmu sa tu absolútne neobjavia. To sú pozitívne stránky. A pokračujeme aj v tom, že tu máme novú postavu Cruz Ramirez, ktorá je skutočne rovnako skvelou postavou ako všetci naši starí známi. Páči sa mi, že tento film sa veľmi dobre sústredí na to, čo bude s McQueenom po tom, čo jeho kariéra závodníka skončí. Čo je správne rozhodnutie? Bojovať alebo sa rozlúčiť s kariérou a zanechať po sebe dobré meno? Alebo nechať šancu niekomu inému, kto je lepší, než on sám? Všetky tieto otázky sú tu položené a film na ne veľmi dobre odpovedá. Keď sa McQueen ocitne v demoličnom derby a V Thomasville, máme tu najlepšie časti filmu. Plus to aj dobre dokazuje, že nielen závodenie môže byť to najlepšie. Ale niekedy aj dať šancu niekomu inému a spraviť jeho život lepším má veľkú silu a môže človeka urobiť šťastným. Animácie sú pekné a film na mňa skutočne dobre pôsobil. Pretože využil tie najsilnejšie momentky z prvého filmu a vytiahol ich najviac ako mohol. A to je pre mňa signál dobrého filmu. Dúfam, že s týmto filmom sériu ukončia, lebo nemyslím si, že by to mohlo ešte niekam smerovať, čo by to vytiahlo vyššie. A s tým ukončujem tento mesiac a súčasne aj maratón filmov od jedného z najlepších filmových štúdii na svete. A teším sa na budúci maratón. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • Jezdec Formule 1 Esteban Gutiérrez, velký fanda pixarovských filmů, nadaboval svou postavu ve filmu sám. (Gremmie)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama