Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (105)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Hologram pro krále by mohl být naprostou bombou, kdyby ho Tykwer dokázal držet v dané formě od začátku do konce. Hanks je jako vždy skvělý a princip odyseovské zacyklenosti je v první polovině filmu naprosto famózní. Druhá část filmu se ale trochu záhadně odebírá trochu jiným směrem a působí, jako kdyby na režijní stoličku namísto Tykwera usedl na chvíli Lasse Hallström ve své přeslazené náladě. Film tak trochu opouští ty své absurdní hrany a naboostován romantikou, míří do né zcela uspokojivého finále. I tak ale pro mě Hologram pro krále byl milým a docela neobvyklým zážitkem, na který budu myslet skoro jen v dobrém. 7/10 ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jo, já mám ráda filmy, které jsou zasazené do hledání sama sebe. Navíc tenhle Hologram je ze zajímavého prostředí a T. Hanks si myslím, zahrál amíka, kterej o této kultuře vlastně nic neví, báječně. Takový ten pohodový film, o nalezení vlastní identity a spokojenosti. Navíc je tady úžasný nenásilný humor, a to potěší. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok a v podstate celá prvá polovica vyplnená stretom kultúr a Alanovej aklimatizácie na Saudskú Arábiu. Najviac ma bavili pasáže s vodičom Yousufom, ktorého skvelo stvárnil Alexander Black - jednoznačne najlepšia postava celého filmu. Prvá polka ma na rozdiel od tej druhej skutočne bavila a niektoré situácie a rozhovory boli naozaj vcelku úsmevné a zábavné vďaka svojmu dôvtipu. Bohužiaľ, druhá polka v znamení love story ma nemilo prekvapila, a v podstate aj sklamala. Škoda, že film nepokračoval vo svojej prvotnej atmosfére a celé to skĺzlo týmto smerom. Nehovorím, že to bola potom nejaká katastrofa, ale rozhodne to ubralo celkovej kvalite filmu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer ve své práci vlastně nikdy nic strašně nepokazil a přes obsazení velkého Toma Hankse zřejmě moc lidí tento snímek do kin nepřitáhl. Tak nějak proplul skoro bez povšimnutí a příznám se, že osobně jsem po shlédnutí traileru ani neměl zájem to nějak zvlášť vidět. Jenže jak to tak bývá, člověku se to nachomítne před nos a roztaje a proč vlastně ne. Toma mám rád, Tykwera taky :) a tenhle romantický pracovní výlet do exotických krajin jsem zakusil. Nakonec se mi stalo jako jen u pár kousků, že se svým způsobem do těch človíčků a jejich životů vhozených do neznáma zabouchnete. V titulcích chcete víc a víte, že už nedostanete. Velmi zdařilá práce, kterou ocení znalí v oboru, manželé cizokrajných žen a nebo prostě jen citlivé a vyzrálé povahy. Scéna pod mořskou hladinou je nezapomenutelná. Podceněný film. 80% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)
  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama