Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, prečo Coscarelli dal záverečný diel svojej kultovej ságy do rúk režiséra jediného celovečerného filmu a to "My Friends Tigger and Pooh: Tigger and Pooh And A Musical Too"? Nakoniec to skončilo aj tak viac menej, ako to aj začalo. Ako poloamatérsky film robený pre pár známych, ktorý sa akosi dostal k širokej verejnosti. Akurát kým pred 40 rokmi dokázal Coscarelli a spol. zúžitkovať obmedzené podmienky, teraz je to presný opak. Scenár je over-the-top bullshit a miesto toho, aby peniaze išli na poriadnu kameru a schopného osvetľovača (!!!), idú na nezmyselné samoúčelné efekty gúľ ničiacich mestá. Určite majú scény s hlavnými hrdinami veľký nostalgický nádych a svojské čaro pre tých pár vyvolených, ale zase to majú aj videá zo stužkovej. 1* za to, že ma to vyslovene neurazilo, i keď stále nechápem ako niekto, kto dokázal držať kameru a nasvietiť scénu, môže skončiť produkovaním takejto amatérskej sračky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní obavy, podle zdejšího hodnocení, se naštěstí rozplynuly. Ano, je to spíše nostalgie pro fanoušky série, a já si ji užil. Dlouhán a jeho koule! Mimochodem další inovace od předchozích dílů - tentokrát se vám do hlavy zabodne koule ježatá a vaše hlavinka exploduje. Snad jen skákání z jedné časové roviny do druhé + různé dimenze může trochu ztížit orientaci, ale nakonec je docela zábavné sledovat, kde se zase Reggie vynoří. Ostatně vtipná je i scénka s ozbrojováním se - kam se hrabe Rambo! Nejvíce mi vadily levné počítačové efekty. Snad alespoň oheň mohl být skutečný... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, tahle série kultovního hororu pro mě znamená více, než mnohem známější Pátky 13tého a podobně. Každý díl se točil po x letech a vždy znamenal jakousi nostalgii. O tomto pátém dílu se mluvilo dlouho a osobně to byl nejočekávanější horor letošního roku. Nedělal jsem si nějaké iluze o kvalitě, neboť Phantasm nepatřil k těm komerčně úspěšným hororům. Nicméně trošku zklamaný jsem, přece jen ta lacinost z toho jde znát, ale scénář je chaoticky a studio si mohlo více pohrát s filmem. Děj a triky jsou kámen úrazu, ale na druhou stranu vidět všechny herce po x letech zanechává stopu na srdíčku. Reggie táhne celý film jako za mlada a má své momenty a čekal jsem to celé horší. Akce je pořád dost a jako fandovi díky za to.......5/10 ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Urážka hororového žánru. Jakožto hororový expert jsem již viděl mraky mizerných hororů, ale Phantasm V: Ravager většinu z nich hravě překonává. Snímek již od počátku upoutá svým amatérismem, kterému vévodí katastrofální CGI, za které by se musel styděl i žák prvního ročníku pomocné filmové školy. Režisér patrně vůbec nevěděl, jakým směrem se má film ubírat, a tak pro jistotu smíchal všechny možné žánry dohromady, jen na horor dočista zapomněl. Hlavní postava trpí demencí, takže proč podobným způsobem nevylepšit i celý scénář, řekli si zřejmě tvůrci. Agresivní létající míče, které likvidují všechno, co jim přijde do cesty, patří ještě k tomu lepšímu, co zde divák uvidí. Příběh nemá hlavu ani patu. Střih zaujme leda svou zmateností... Zkrátka škoda slov a 87 minut času. Někdy opravdu lituji své velké hororové odbornosti, která předpokládá znalost hororového žánru jako celku, tedy i těchto odpadových skvostů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí bude hodnotiť tento zhusta béčkový film na základe tragických trikov, ale čo tam po nich, keď aj napriek absencii financií na renderovanie dokážu vytvoriť temnú atmosféru postapokalyptického sveta a červeného sveta. Tentokrát ide o mindfuck s prelínaním troch realít, postupom času už len dvoch a neprekvapí, že v jednej sme na psychiatrickej liečebni. Hartman sériu oživil a určite s Coscarellim vedeli, pre koho Ravager robia a že do kín nepôjde a kritici ich nezaujímajú. V rámci trojdňového maratónu s celým Phantasm som v rámci možností spokojný aj s týmto finále. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)
  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)

Reklama

Reklama