Reklama

Reklama

Ilsa: vlčice SS

(festivalový název)
  • Kanada Ilsa, She Wolf of the SS (více)

Obsahy(1)

Ilsa je nacistická šéfka malého SS tábora pre cca 20 väzňov. Má veľké prsia, uhladenú blond frizúru a veľmi peknú tváričku. Cez deň je jej úlohou robiť na väzňoch pokusy typu "Pri akej teplote vody asi tak človek, ponorený do nej, omdlie od bolesti?" a po nociach si relaxuje sexovaním s vybranými väzňami. V druhej línii filmu sa probližujeme k zopár väzňom a pripravujeme sa s nimi na veľký útek. Béčková snímka je prepchatá sexom, násilím a krvou. (POMO)

(více)

Recenze (117)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Říkám si, včera jsme udělali první zářez do tromy, tak dneska do starýho grindhousu, no jo no, trocha mučeníčka byla, dokoukat se to dalo, ale zaplnit třetinu filmu ojížděním americkýho zajatce, kde kromě ilsyných výstavních koz stejně nejni nic vidět a ještě to její ne ne hekání trhá uši, no to je bída, alespoň se tam šmikaly prstíky tupejma nůžkama, či co to bylo, jo to na mě platí, madam (ještě tak trhání nehtů, či vlasů a měla bych z toho snad i noční můry). Scény mučení nebyly nejhorší, docela mi navodily husinu, jinak si ale říkám, zlatý peklo v řetězech 2, který se tímhle kouskem jistojistě inspirovalo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový ten "učesaný" explotation, který si bere do huby na začátku filmu ještě ubohé poselství jen proto, aby omluvil své vyprávění v tolik kontroverzním prostředí, jako je nacistický tábor. Myslím, že nacismus a jeho důsledky a historie si takovéto v podstatě ptákoviny nezaslouží. Ale jak to poberem je věc etiky a názoru každého z nás... Filmu se opravdu nemůže upřít odvaha ukázat toho hodně, ale nemyslím tím hodně na kameru, ale hodně věcí, které exploťáky obsahují. Do půlky je to ještě takové jako by se herci a celá ta parta lidí, co to natáčela, rozehřívali. Přiznám, že od půlky je to pak docela nářez a i já jsem byl mírně zaskočen, co všechno v roce 1975 dokázali natočit a ukázat. Každopádně se asi lidem líbilo, když vzniklo několik volných pokračování, že ... Tohle je exploťák, který se dá vydržet. Nevěříme obětem jejich utrpení, stejně jako nevěříme vetšině mučitelům požitek z týrání druhých. "Ploché" herecké výkony a něco, co jaksi drží diváka stále nad vodou nám brání se propadnout do něčeho tak totálně zvráceného a beznadějného, jako je "Salo 120 dní Sodomy" (Salo jsem jaksi jako jeden z mála filmů trochu "nezvládl", ale taky se nejedná o explotation). Tady je spousta nahoty, nějaké to mučení, dost sexu díky nadržené Ilse atd. Prostě starý, ale velmi dobrý exploťák pro začátečníky s tímto žánrem ... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ich liebe Dich! Musíš se na mě vyprázdnit!“ Těžko něco věnovat obětem holocaustu a držet přitom pinďoura v ruce, pane Edmondsi. Jeho Padesát odstínů šoa je pro fajnšmekry, co doma přiškrcují při souloži manželku podvazkovým pásem vrchního velitele Luftwaffe, možná atraktivní, ale mně to přišlo afektované, místy nechtěně směšné a vzhledem k námětu i nečekaně nudné. Vyvinutá táborová vedoucí mně trochu připomínala Šťabajznu Houlihanovou. Možná i proto, že hledala Donalda Penobscotta, co hrabe tunely (nikoliv za účelem útěku).. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ilsa, She Wolf of the SS je slávna šokáreň, ktorá ale nie je ani zďaleka tak šokujúca, ako sa proklamuje. Sexu je v nej požehnane a dosť otvoreného, ale násilie a krv, akože sú taktiež zastúpené v hojnom počte, moc nepošteklia. Príčina - film ako taký je strašne naivný, amatérsky a nudný. Špatné herecké výkony a neschopná réžia neumožňujú vliezť pod kožu hlavnej ani vedľajším postavám na opačnej strane barikády a čo do atmosféry je na dvore lágru prázdno. Scenáristicky film ujde - striedma stopáž a hustota násilia a sexu by vystačila na slušnú porciu zvrhlej zábavy. Ale to by ho musel sfilmovať niekto zručnejší. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem UNCUT DVD verzi a první co mne uchvátilo, byl krásný čistý obraz! Nechápu to, protože film je z roku 1974 (uvedeno na konci filmu!) Některé filmy z roku 2008 se nemohou takové kvalitě vyrovnat! Co se týče obsahu film, několikrát jsem byl v šoku. Jaké brutální scény si dovolili už v roce 1974 natočit. Např. Ucvaknutí prstů, kastrace, vaření lidí při 90´C, vaginální elektrošoky a jiné pochutiny. A scéna, kdy se prasečí generál nechá pomočit, byla třešničkou na dortu. Mám jediné mínus k filmu a to, že krev byla více oranžová, než červená! No, ale dá se to odpustit :-) Rozhodně jsem se při filmu nenudil! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Cyklus o Ilse je bezesporu nejznámějším, ač ne prvním (tím byl Love Camp 7), pornografickým filmem s nacistickou tematikou a byl velkou inspirací pro řadu dalších, zejména italských, filmů s obdobným obsahem. (Siriuss)
  • Dílo kvůli předpokládaným obtížím vznikalo v anonymitě a je věnováno obětem holocaustu. Zajímavé je, že producent filmu David F. Friedman je židovského původu. Přesto se po uvedení snímku spustil povyk a problémy vskutku nastaly. V Německu či v Norsku byl film zakázán. Snímek však sklidil ve své době nevídaný úspěch a našel si i řadu skalních fanoušků. V průběhu dalších let vznikla tři volná pokračování Ilsy s názvy Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976), Ilsa, the Tigress of Siberia (1977) a Ilsa, the Wicked Warden (1977). (Siriuss)

Reklama

Reklama