Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý a ambiciózní pokus o vytvoření mýtu maskovaného hrdiny s patinou temna a osudovosti ala The Dark Knight. Místy to pěkně pomrkává, místy je to jen upištěný seriál plný scénáristických nedodělků, ale nedá se tomu upřít snaha a slušné herecké obsazení. Akce zajímavá, jen by to chtělo trochu lepšího kameramana a střihače. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Daredevil během svých třinácti dílů nabízí potemnělou, atmosférickou podívanou, jež mistrně převádí hrdiny z kreslených sešitů na obrazovky. Žádné směšné kostýmy, žádné přepálené schopnosti, žádná pohádka pro děti. Nezachraňuje se tady svět, jen jedna zločinem prolezlá čtvrť New Yorku, přesto má divák tíživější pocit, že opravdu o něco jde, než u kdejaké filmové destrukce celých měst. Všichni od Eldena Hensona přes Aylet Zurer až po Rosario Dawson ztvárňují ve vedlejších rolích šťavnaté postavy, Charlie Cox pak nabízí přesvědčivě drsného Daredevila a ještě lepšího Matta Murdocka s jemnou mimikou odpozorovanou od skutečných slepců. Nejzářivější hereckou hvězdou je ovšem Vincent D‘Onofrio jako Kingpin, zatím snad nejlepší padouch od televizního i filmového Marvelu. Je hrozivý, nebezpečný, ale přesto můžeme nahlédnout i do jeho nitra a alespoň částečně mu porozumět. A jeho pomalý nástup (který si seriál díky netflixovskému formátu mohl dovolit) mu navíc dodává daleko větší hloubku a váhu, než kdyby jej tvůrci museli ukázat už v pilotním díle. Daredevil se zkrátka povedl ve všech směrech. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělé uvedení počátků Daredevila a jeho úhlavního nepřítele Kingpina. Je zde spousta brutálních scén, skvělé akce (hlavně v soubojích) a povedený příběh. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy sedí. Seriál nám ukáže jak vznik super hrdiny, tak i ikonického padoucha. I osobní vztahy hlavních hrdinů nejsou bez emocí. Já si tuto první sérii užil a dávám 100% :) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil toho má bez pochyb dost za sebou. Po onom průseru z roku 03 s Affleckem (který mne osobně nepřišel jako taková sračka), přichází dílo samotného Marvelu a Netflixu. Oba prvky se v tom poznají. Stejně jak Marvelovská příběhovost, tak i Netflixová zbytečná délka jednotlivých epizod. Tohle je někdy problém u House of Cards, byl to problém Narcos a je to problém i tady. Každý díl má asi pětapadesát minut, a přitom mi přijde, že by klidně stačilo klasických pětačtyřicet. Když se stejně půlku epizody nic neděje. Seriál se nějak má zaměřovat na Daredevila, ale místo toho se neustále koukáme na hlavního záporáka, který by mohl mít perfektně vybudovaný charakter a autoritu, tak hnedka v prvních dílech o něm víme víc než o Murdockovi. Což neříkám, že je špatně, ale jen to trochu ubírá na pointě názvu seriálu. Jednu věc nepochopím. proč mám pocit, že postavy a herci šeptají a hrají jenom v tmavých prostorách? Přijde mi, že i když mám ohulený repráky na maximum, tak stejně bych bez titulků neslyšel ani výbuch atomový bomby. A ta tma? Hej... i Batman a dalo se na to koukat i za bílého dne. To se o tomto počinu říct bohužel nedá. Nerad koukám na seriál a musím předtím zadělávat okna cihlami. Když však překročíme to špatné (čehož je na tak perfektně vychvalovaný seriál v celku dost), tak seriál má své jisté kouzlo. Buduje charaktery a my se snažíme do nich vžít a zvyknout si na ně. Herecké výkony jsou super a Cox jakožto hlavní postava je více než super. Vincent D'Onofrio má taky možnost si pořádně zařvat od Olověné vesty. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERy! Vrchol prišiel v osmej epizóde. V tom momente, keď nádejný plán stroskotá ešte než vôbec začal, keď sa Fisk rozhodne vyjsť na svetlo sveta a Hell's Kitchen ovládnuť aj legálne, vtedy mi došlo, čo je najväčšou devízou seriálového Daredevila: záporné postavy. V tých kladných problém nie je. To len Fisk a jeho partička sú omnoho zaujímavejší, lepšie napísaní, aj zahraní. Drew Goddard ma dvakrát prekvapil; Prvý raz v epizóde so slepým majstrom, vyriešením celej akcie (a témy) mimo záber. Druhý vo finále 11tej časti, tou vecou - zvratom. Pretože takto sa to nerobí. Ak má mať hrdina tajomstvo, dozvieme sa ho na začiatku a potom sa čaká. Goddard nám prezradil prvú časť skladačky (Karen) dve hodiny pred koncom série, a ešte neskôr, že o tom vôbec vedel niekto ďalší. Originálne a na príbeh dbajúce, viac než na nažhavenosť divákov a držanie ich pri obrazovkách. A s Karen to malo dve strany, že ano, takže na jednu som zostal obarený pozerať, čo to holka povedala a následne urobila ; na druhú ma Wesleyho smrť nasrala, pretože už tam viac proste nebude. A on a jeho vzťah s Fiskom, vzťah Fiska s priateľkou, matkou, jeho vnútorná rozorvanosť, hnev, sklamanie a nenávisť, to je to, čo robí tento seriál výnimočným. Už len mať gule nato, nazvať to celé Kingpin. 85% [komentár z roku 2016] ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Citace z Bible, kterou otec Lantom (Peter McRobbie) používá při poradenství Mattovi, je Přísloví 25:26: „Jako zmatený pramen nebo znečištěná studna jsou spravedliví, kteří dávají přednost bezbožným.“ (Epistemolog)
  • Když Matt (Charlie Cox) sedí na policejní stanici, na jeho rameni je vidět následující znamení: „Nemusíte odhalit svou totožnost, abyste pomohli vyřešit násilný zločin.“ (Epistemolog)
  • Kniha viděná za Benem Urichem (Vondie Curtis-Hall) v jeho domě je „The Power Brokers“ od Roberta Cara. Kniha vypráví o skutečném životě Roberta Mosese, často popisované jako inspirace pro postavu Wilsona Fiska (Vincent D'Onofrio). (Epistemolog)

Reklama

Reklama