foto

Vondie Curtis-Hall

  • nar. 30.9.1956 (62 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vondie Curtis - Hall je americký filmový herec a režisér, který se narodil 30.9.1956 v Detroitu. Jako herec je nejznámější svojí rolí Dr. Dennise Hancocka ze seriálu CHICAGO HOPE.

Vondieho matka Angeline pracovala jako zdravotní sestra a otec Curtis vlastnil stavební společnost. Curtis - Hall začínal jako divadelní herec a byl členem originálního obsazenstva Brodwayského muzikálu Dreamgirls.

Objevoval se v mnoha filmech jako např. SUGAR HILL, CROOKLYN, DROP SQUAD nebo třeba ROMEO + JULIET s Leonardem DiCapriem a Claire Danes v hlavní roli. Jako režisér se proslavil filmem GRIDLOCK'D, kde si zahrál legendární rapper Tupac Shakur. Dalším jeho filmem byl muzikálový propadák GLITTER, ale všechno napravil v roce 2004 poměrně uspěšným filmem REDEMPTION: THE STAN TOOKIE WiILLIAMS STORY se skvělým Jamiem Foxxem v hlavní roli. V podobném duchu se nesl jeho další film WAIST DEEP, který oslovil především herní fanoušky akční bomby Grand Theft Auto - San Andreas. Curtis - Hall se také podílel na natáčení seriálů ER, FIREFLY a GOSSIP GIRL.

Vondie Curtis - Hall je ženatý s herečkou a režisérkou Kasi Lemmons, se kterou má dvě děti - syn Henry Hunter a dcera Zora.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Breaking Brooklyn
2015 Experimenter
2014 Cymbeline
2013 Vánoce v Harlemu
2009 Life Is Hot in Cracktown
Špatnej polda
2007 Honeydripper
Z vězení do éteru
2004 Dense (TV film)
Záhadná smrt (TV film)
2000 Ali: An American Hero (TV film)
Píseň svobody (TV film)
Turn It Up
1999 Sirény (TV film)
1998 Dr. Hugo
1997 Don King: Jenom v Americe (TV film)
Evina zátoka
Za branami pekla
1996 Nebeští vězni
Operace: Zlomený šíp
Romeo a Julie
1995 Tuesday Morning Ride
Zooman (TV film)
1994 Crooklyn
Drop Squad
Jasné nebezpečí
Ostrovy (TV film)
Pomsta mrtvého muže (TV film)
1993 Sugar Hill
There Was a Little Boy (TV film)
Volný pád
1992 Healing Hurts
Králové mamba
Skutečný život v Belle Reve
Vražda bez motivu (TV film)
What She Doesn't Know (TV film)
1991 Do cizích rukou (TV film)
Polda Artie Lewis
1990 Horká vlna (TV film)
Smrtonosná past 2
1989 Tajuplný vlak
Černý déšť
1988 Blue Jean Cop
Cesta do Ameriky

TV seriály

2019 For the People (TV seriál)
This is America (S02E02)
2018 For the People (TV seriál)
This is What I Wanted to Say (S01E10)
Extraordinary Circumstances (S01E09)
Flippity-Flop (S01E08)
další epizody (10)
2017 Vražedné Miami (TV seriál)
Naegleria & Neighborhood Watch (S02E19)
2016 Spark (TV seriál)
2015 Daredevil (TV seriál)
The Ones We Leave Behind (S01E12)
The Path of the Righteous (S01E11)
Nelson v. Murdock (S01E10)
další epizody (9)
Vražedné Miami (TV seriál)
Kvadruplegie a kvalita života (S01E07)
Poldové a poníci (S01E06)
2014 Chasing Life (TV seriál)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Reparations (S12E21)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Mrazivé uspokojení (S04E14)
2007 Médium (TV seriál)
Second Opinion (S03E13)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Škodlivý vliv televize (S04E07)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (7)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Curing Cancer (S05E24)
The Heavens Can Wait (S05E23)
Kiss of Death (S05E22)
další epizody (13)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
McNeil and Pray (S05E11)
Gun with the Wind (S05E10)
Tantric Turkey (S05E09)
další epizody (24)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
On Golden Pons (S04E11)
All in the Family (S04E10)
Cabin Fever (S04E09)
další epizody (21)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
V-Fibbing (S03E10)
Divided Loyalty (S03E09)
další epizody (19)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Christmas Truce (S02E11)
The Ethics of Hope (S02E10)
Stand (S02E09)
další epizody (16)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Přísně tajné (S01E09)
1993 Padlí andělé (TV seriál)
1990 Cop Rock (TV seriál)

Dokumentární

2014 Journey to Sundance

Režijní filmografie

Filmy

2018 Faith Under Fire (TV film)
2016 Toni Braxton: Unbreak my Heart
2012 Abducted: The Carlina White Story (TV film)
2006 Hluboko v gangu
2004 Vykoupení (TV film)
2001 Stát se hvězdou
1997 Za branami pekla

TV seriály

2008 Super drbna (TV seriál)
V zajetí módy (S02E08)
2006 V utajení (TV seriál)
Torture (S02E03)
2005 Policejní odznak (TV seriál)
Insurgents (S04E06)
2002 Firefly (TV seriál)
Naše paní Reynoldsová (E06)
Pohotovost (TV seriál)
Hlava plná starostí (S08E15)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Nový začátek (S08E05)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace