Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je jednoduše famózní. Ještě jsem neviděl podobný seriál, a tak jsem doslova hltal každou jeho sekvenci. Vše na co seriál sáhl se proměnilo ve zlato - postupná gradace, výborná bojová choreografie, chytré dialogy i silné a propracované charaktery, přičemž hlavně D'Onofriův Fisk si kradl všechny scény pro sebe a bylo zajímavé sledovat jeho proměnu a vývoj. Naštěstí ale žádná postava nebyla černobílá, takže jediné čeho jsem litoval bylo, že série skončila... ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hodně překvapila. Hlavní hrdina sympaťák, ústřední záporák snad ještě lepší. Některé epizody se možná trochu vlečou, především pak první dva díly jsou velmi vlažným rozjezdem, nicméně postupem času se děj rozjíždí naplno, akce střídá akci, krvák solidní a zápletka se skvěle rozvíjí. Rozjezd marvelovského seriálového universa se povedl. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8-9/10. - 1. série Daredevila je úžasný úvod a rozjezd Defenders ságy a nový pohled na Daredevila obecně. To jakým stylem se tvůrci vydali a rozhodli se uchopit Daredevila je úžasný. Temnota, akce, strach, detektivní prvky, právnické drama a to se vše kombinuje se superhrdinským žánrem. 1. série hezky končí jednotně uzavřeně a má vše co potřebuje. Skvělý záporák Wilson Fisk nesmí chybět. Opravdu se mi ten násilný chlapík vryl pod kůži. Seriál je téže výborně podkládán flashbacky z minulosti. Vykresluje Daredevila obecně a tohle přesně si tento superhrdina zasloužil! Herecké výkonby ne třeba komentovat. Každý tu hraje na jedničku! ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je za mnou. Určitě nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem tak nadšený, jak jsou ostatní. Občas se hodně tahalo za čas a lehce nastavovala kaše. Ne že by to bylo vyložené mínus a nějak otravné, ale nějaké to procentíčko to ubralo. Celkově je příběh fajn a utíká to. Co mě ale zklamalo bylo finále. Čekal jsem něco epického a přišlo takové střízlivé zakončení. Každopádně pokud první série má být jen úvod do světa D a představení figurek, tak to funguje. Pokud to mělo být něco víc, tak budu zklamaný. To se ale dozvím časem. 75 procent. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působí zevedeným schématem. Hrdina za spravedlnost žijící dvojím životem vykonává pořádek v nočních ulicích špinavé městské čtvrti, má nějaké to trauma a k tomu zachrání ženu v nesnázích... může to být jak Batman, tak třeba Spiderman. Seriál Daredevil je protkán všemi díly napínavým a kvalitně zpracovaným souvislým příběhem, který nutí k dalšímu pokračování. Atmosféra každým dílem o něco dramatičněji houstne a i hudební motiv mi velmi připomíná Temného rytíře. Po celé sérii (13 dílů) zvyšuji na plný počet! 90% (dal bych i víc, ale sedmý díl mi přišel nějaký nedořešený, s neobjasněnými motivy) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Postava pojmenovaná Prohazka je poctou Janosovi Prohašovi, který pracoval na pořadech sci-fi na počátku 60. let, jako byli The Outer Limits (od r. 1963) a Star Trek (od r. 1966). (Epistemolog)
  • Citace z Bible, kterou otec Lantom (Peter McRobbie) používá při poradenství Mattovi, je Přísloví 25:26: „Jako zmatený pramen nebo znečištěná studna jsou spravedliví, kteří dávají přednost bezbožným.“ (Epistemolog)

Reklama

Reklama