Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TO SI OPRAVDU MYSLÍŠ, ŽE JEDEN MUŽ V HLOUPÉM KOSTÝMU NĚCO ZMĚNÍ?“… /// Komiksovej vizuál a detektivní slabota. Fighty jsou vobčas hodně solidní (vzdejme poctu choreografovi!) a nakonec přibude i násilí (takže krev), ale ukecaný je to až běda! Moc se neztotožňuju ani s Mattovou filozofií. Ne, že bych nevěřil tomu, že něco změní. Jen mě irituje, že místo, aby vyčistil zhoubný doupě nadobro, jen to tam zmlátí, frajeři se voklepou a jdou po něm dál. (Asi by pak neměl v noci koho mlátit.) Pak ty „sluníčkový myšlenky…“. Na tohle jsem starej. Aspoň, že sráčové se chovaj normálně! Příběh je standardní - kurevská korupce a takový ty kraviny s tím spojený. Všichni se tvářej dramaticky, což je většinou trapný. Stejně jako hrdina, kterej dostává neustále přes píču (nebo co tam má). Pak se začnou hloupý kydy měnit ve filozofický a na konci je mi jasný, že je to spíš dost blbý, než abych vo tom někomu povídal. A to jsem chtěl dát aspoň 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si získat respekt. 2.) Rodinný sračky jsem vyřešil „perníkem“. 3.) Thx za titule „překladatelskýmu týmu Edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělé uvedení počátků Daredevila a jeho úhlavního nepřítele Kingpina. Je zde spousta brutálních scén, skvělé akce (hlavně v soubojích) a povedený příběh. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy sedí. Seriál nám ukáže jak vznik super hrdiny, tak i ikonického padoucha. I osobní vztahy hlavních hrdinů nejsou bez emocí. Já si tuto první sérii užil a dávám 100% :) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Hudba, která hraje během úvodní scény, kde Fisk (Vincent D'Onofrio) vaří, je J.S. Bach Cello Suite číslo 1 v G dur. (Epistemolog)
  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)

Reklama

Reklama