Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (324)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Verte-neverte, na toho klučinu sa zosralo všetko, čo sa dalo. Mámuška-rak, mámuška-pápuška-rozvod, bábuška-nemnožko striga, v škole-šikana na hovado. Čo by sme tam ešte napráskali? Z toho klučinu by som ešte urobil nejakého dementného RainMana a slovné spojenie "dojemný príbeh" by dostalo nový rozmer. Hrozne vykalkulovaná záležitosť! ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Velice mě překvapilo zpracování tohoto tématu. Kdo by to řekl že fantasy film bude mít tak hlubokomyslnou myšlenku.Lewis MacDougall se na svůj věk zhostil role naprosto ohromné. Toho určitě čeká zářná kariéra. Příběhy, které tento film provázely byly vělice skvěle zpracovány jak po vizuální nebo scéráristické stránce. Není to film bez chyb, ale jeho myšlenka byla silná. ( 2.2.2017/PC ) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Příběh vycházející z nezvykle psychologicky poučeného námětu, kterému je titul českého distributora důstojným dovětkem. Zřídka vídaná výtvarná kvalita kresby a malby (+vermeerovská maminka) nebo animace sloužící metaforickému příběhu nemá úplně rovnocenného partnera v kameramanském stylu civilních scén, režisérovi bych pak přál spolupracovníky pro vypracování scén reálného světa tak, aby dokázaly přenést emocionální naléhavost v akcích i v dialogických pasážích. K hrdinovi není lehké pocítit sympatie, o to víc potěší záblesk jeho úsměvu ve chvíli katarze. Třetinu filmu může být divák na pochybách jestli není o pár let starší než cílová skupina, ale výsledek dokáže přesvědčit o opaku. Mnohovrstevnatý film o netvorech našeho nitra se sdělením pro diváky s různorodým zaměřením. Spojení projekce čsfd se setkáním s pracovnicemi domácího hospice Cesta domů bylo obohacujícím umocněním celého filmového zážitku. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Fantázia vs. Realita = 1:1. Ešteže máme príbehy, ktoré robia mnohé tie ťažko vysloviteľné pravdy znesiteľnejšími... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Maminka umírá a chlapec se připravuje na její odchod. S tím mu pomáhá chodící strom, který mu povídá příběhy a tak nějak ho vede správným směrem, aby ten šok zvládl. Ačkoliv film není nijak převratný, herec-dítě to zvládá výborně a scénář to tak nějak zajímavě zamotá, že se divák ani moc nenudí. Docela zajímavý film. 70% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

The story begins with a boy. Too old to be a kid, too young to be a man. Z prvej vety jasné, že film nebude žiadna detská rozprávka. Nikde ale ani nie je napísané, že to bolo deťom určené, prečo to teda spomínate ? Nerozumiem. A MONSTER CALLS je veľmi citlivo podaná téma, s ktorou sa vyrovnáva každý veľmi ťažko. Deti tomu ani nie sú schopné chápať. Nikto kto to nezažil to nie je schopný chápať. Nádherná kamera filmu, skvelý herecký výkon Lewisa MacDougla, taktiež "Ripleyovej" Sigourney. A v neposlednej rade aj Felicity Jones. Postavy svoje emócie ukazujú, minimálne ja som precítil celý film spolu s postavami. Úžasne silná dráma prelínana Fantasy a nádhernou animáciou m Bravo. Silný zážitok. 90% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

A pak že monstra nemají srdce. Tohle vizuálně parádní monstrum mělo tak obrovsky lidské srdce, že z toho byla mimořádně očistná pohádka rozhodně nejen pro děti. Pravdy, upřímnosti a bolesti tam bylo tolik, že i když to bylo prosáklé sentimentem až běda, příběh to byl velmi těžký a srdcervoucí. 80% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Krásně natočená věc, která sice nepřekvapí, ale přesto umí rozehřát, zaujmout a rozesmutnit srdce v plné palbě. Po shlédnutí filmu si člověk sice řekne, že už něco podobného viděl a ne jednou, ale i přes to všechno tahle pohádka pro dospělé o dětech, vyrovnájící se smrtí rodičů zamává emocemi a zanechá po sobě "příjemnou", byť za čas mlhavou vzpomínku. Pěkné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem tedy opravdu nečekal... Věděl jsem samozřejmě, že Bayona je prý dobrý režisér a věděl jsem i to, že ten film je prý dobrý, ale že až tak... to jsem tedy opravdu nečekal. Úplně nejlepší jsou v tom samozřejmě ty Netvorovy příběhy, které jsou animačně naprosto úchvatné a mocný hlas Liama Neesona, ale ten zbytek je taky fajn. Hlavní trojice Sigourney - Felicity - Lewis MacDougall je výtečná, téma je zajímavé a velice silné a pointa v posledních pěti minutách je je výborná. A navíc je to skutečně krásně natočené a emočně to na mě zapůsobilo skutečně hodně, tím jak je to smutné i veselé zároveň, i tím ostatním. Volání netvora je rozhodně jeden z nejlepších filmů loňska (a v mém případě i letoška). Od začátku do konce nesmírně nádherný příběh, který je skvěle vymyšlený a jeho finále stojí za to. Ale úplně nejlepší jsou v tom samozřejmě ty Netvorovy příběhy, které jsou animačně naprosto úchvatné a mocný hlas Liama Neesona. Chvíli jsem uvažoval o tom, že si to přečtu... ale asi ne. Takhle mi to stačí. Ten film je opravdu nesmírně nádherný. 95%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hnusnej příběh, tak jako všechny hnusný citlivý dramata. A monster calls se snaží pocity smutku vybarvit do příběhů, ale stále jen tlačí na vaše svědomí. Mladý herecký výkon se povedl, to bez debat. P.s.: Kdo uvidí Liama Neesona na fotografii ? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Asi som nebol cieľovka tohto filmu. Tieto rodinné, ultra ťažké psycho drámy o utrpení, chorobách, lúčení a týchto keksoch nejak neberem. 2 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se nepřekonatelně, když jsem díky americkým kinům mohl tenhle film zhlédnout už v lednu, celé dva měsíce před českou premiérou. Lákalo mě především obsazení Liama Neesona i přes předem známý fakt, že se zde objevil jen formou hlasu. Celkový dojem z tohoto fantazijního dobrodružství jen utvrdil mé přesvědčení, že pro tenhle žánr není radno obětovat můj čas. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, kde mi nicméně na nervy lezl hlavní hrdina - drzý, skoro až masochistický spratek bez špetky cti. Tím mě vytrhl z pokusu o navození emocí, které na tak vůbec nefungovaly - naopak jsem tomu malému zmetkovi přál jen to nejhorší. Ze začátku mě zaujalo i vyprávění „netvora“, které se ale postupem času smísilo s realitou a už to taková zábava nebyla. Nevím, co to celkově bylo za hluboký hokus pokus, ale nezískal si mě. Uznám nápad, uznám zpracování, ale to je tak vše. 40% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V první řadě nádherné vizualizace a poselství příběhů vyprávěných... tysem. V druhé řadě asi budou nezapomenutelné scény loučení..... . Hledání netvora rozhodně není filmem pro malé děti. Dlouho jsem neviděl takhle drsně pojatý film, který by měl být více méně určený i (asi) trochu odrostlejším dětem. Kdybych ale měl film vidět někdy znovu, budou mi stačit první dva vyprávěné příběhy. Ty jako samostatné filmy + tysův dovětek jsou prostě parádní. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(25/2017) / Možno dospelejší príbeh oproti The BFG, Spielberg ale pre mňa tentokrát víťaz. V zábavnosti, v emóciách. (6/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Očividně si dnešní děti řeší svoje problémy přerostlými imaginárními kamarády.. Holčičkám stačí "Obr Dobr", kluci musí mít vytuněný tis ze hřbitova.. Fantaskní snímek "Volání netvora: Příběh života" nemá daleko do klasické "Vánoční koledy".. Tři noci, tři příběhy.. Tady tvůrci přidali jako bonus jeden příběh navíc.. O co víc byl příběh vizuálně nebušenější, tím byl bohužel také povrchnější.. Musím se přiznat, že mě osobně se co do vizuální stránky, tak i po stránce dějové, daleko více líbili tři povídky oživlého stromu, než celý slepenec dohromady.. Lewis MacDougall by z fleku mohl hrát malého Toma Hankse.. Sigourney Weaver je bohužel kus sošné ženy, takže kdekoliv působí jako dvoumetrová babička, tak tam čekám za rohem nějakého toho vetřelce, se kterým se utká holejma rukama.. Nevyvážený průměr - sem tam to bylo dobré, sem tam to bylo hloupé.. Snad se dětem bude líbit více než mě.. ()

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama