Reklama

Reklama

Krajina přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou fantaskního příběhu je holčička Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Když jí zemře maminka, otec dcerku odveze z města na vesnický statek. A právě tam se začíná odehrávat směsice velikých podivností, upředená z bizarních představ a fantazií holčičky, jež své okolí přetváří ve svět kouzel. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Ak vás niekedy napadlo, ako by vyzeral crossover NEKRomantika a Alenky v ríši divov v réžii Tima Burtona, odpoveď hľadajte v najnovšom filme Terryho Gilliama. Chce to len prekusnúť absenciu normálneho príbehu (aký by ste čakali od detského filmu) a Tideland sa vám odmení demonštráciou svojej zvláštnej moci nad divákom, resp. schopnosti vtiahnúť ho hlboko do svojho psycho sveta a pekne s ním zamávať. A to platí desaťnásobne o detských divákoch. Vidieť to pred pár rokmi, nemohli by sme dnes bývať pár metrov od železničnej trate... P.S.: Tideland ide v októbri do amerických kín... tiež ste tak zvedaví, čo naňho povedia páni v MPAA? ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Magické? Určitě! Šokující? Možná pro někoho. Nechutné? Podle toho, kdo má jaká měřítka. Ale hlavně - originální tak, jak jen Terry dokáže být! Atmosféra filmu je úžasná, představitelka Jelizy-Rose také, humor je černočerný a figurky kolem hlavní hrdinky celkem zajímavé. Tak co filmu chybí k dokonalosti? Nevím - snad více nápadů, snad větší spád, snad něco úplně jiného - možná na to přijdu při druhém shlédnutí, které dozajista někdy v budoucnu uskutečním. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gilliam ubral z výpravnosti, zato ale pridal na hororovejšom vyznení v spojitosti s fantazijnými prvkami. Mnohými podceňovaný film možno trochu dopláca na Gilliamove zahľadenie do seba samého, čo by ale na druhú stranu malo viac osloviť jeho najvernejších hard core fanúšikov. Čo trochu prekvapí, je podľa mňa trochu podobná atmosféra ako v Kusturicovom Arizona Dream, i keď tunak fakt nejde o nejaký sex. Jeff Bridges je samozrejme bezchybný, ale v Kráľovi rybárovi predsa len zažiaril viac, čo je spôsobené najmä vyššou kvalitou staršej snímky. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První GIlliamův film, který se mi vlastně vůbec nelíbí. Bratři Grimmové byli sice nechutně mainstreamoví, ale kdyby to nebyl Gilliam, řekla bych OK. Strach a hnus v Las Vegas byla totální ujetina, ale takovým extrémním způsobem, že na to stejně člověk zíral celou dobu s otevřenou pusou i když neměl páru, která vlastně bije... Na Krajinu přílivu jsem se začla dívat s očekáváním, že půjde o jeden z "nejnormálnějších" Gilliamových filmů. A výsledek? Myslím, že KevSpa to vystihla perfektně - WTF? Skvělý rozjezd po pár minutách upadne v letargii a fantasmagorii takového ražení, že se mi povedlo u filmu usnout (a to jsem se na to dívala jedno krásné slunné odpoledne, bez jakéhokoliv spánkového deficitu). Jediné, co je hodné ocenění, je malá Jordelle Ferland, jejíž talent je nepřehlédnutelný a hraje opravdu nádherně. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam vždycky bude ten psychedelickej týpek na režisérský stoličce, je totiž jedno o čem točí, vždy to končí na hranici: realita-sen. Takže výsledný tvar, který vítězně kvete z vizuálně podmanivého díla, je cosi jako zfetovaná realita. Tentokrát je to "pohádka" o holčičce, mumii a ujetých kamarádech. 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Schránka u domu nese jméno "M. Cullin", což je odkaz na autora knihy Mitche Cullina, podle níž je film natočen. (Chatterer)
  • Mitch Cullin si zahrál také malou roli v autobusu. (Chatterer)
  • Brendan Fletcher byl obsazen do role Dickense, aniž by ho režisér Terry Gilliam někdy osobně potkal. Viděl ho pouze na videokazetě a tam mu tak učaroval, že mu nabídl roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama