Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (54)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Známy Murphyho zákon "Čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí" (+ môj dodatok: a ak aj náhodou nie, tak si to pokazíme sami) prevedené do seriálovej podoby. Je to zábavné, poučné, napínavé, ale niečo mi tam chýbalo. Keď prídem na to čo to bolo tak sa o to určite rada podelím. Momentálne však hodnotím na 4*. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Seriál mapující zrod myšlenek nad zlepšením počítačové techniky z korporátního a vývojového prostředí. 4 géniové, kteří pracují pod jednou firmou s tím že občas někdo z nich vybočí z cesty a řeší mezi sebou vztahy. Začátek seriálu vás do děje uvede poměrně rychle. Má to spád od pilotní epizody až po závěrečnou první série. Druhá a třetí série občas v některých momentech chátrá, ale i tak fungují. Závěrečná řada nenaplnila moje očekávání, v jaké jsem doufal, ale důstojnost měla a poslední epizoda se závěrem vám vykouzlí úsměv na tváři a jste rádi, že to skončilo, tak jak to skončilo. Skvělý seriál. Čtyři hvězdy si to zaslouží. :) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Halt and Catch Fire: „an early computer command that sent a machine into a race condition, forcing all instructions to complete for superiority at once. Control of the computer could not be regained.“ ...bla bla bla. Pútavý, na poli seriálovej tvorby neopotrebovaný námet o počiatku počítačovej revolúcie v 80. rokoch. V prvom rade však dráma o obyčajných ľuďoch, nie prednáška z IT. To je nový dobový seriál z dielne AMC. Aj keď ma táto téma okolo počítačov zaujíma (avšak neviem povedať nakoľko je historicky presná, no odhadoval by som, že skutočných udalostí sa seriál zase až tak nedrží), tak si nemôžem pomôcť, ale na mňa to zatiaľ nezapôsobilo. Rozjazd je dosť pomalý, síce predstaví hlavné postavy, ale mne sa nepodarilo napojiť ani na jednu z nich a nezafungovala na mňa ani tá retro osemdestiaková atmosféra (popravde okrem starších typov automobilov a herných automatov som nepostrehol rozdiel oproti dnešku). Uznávam, že je to kvalitne napísaná dráma a nerds budú pri nej pravdepodobne s radosťou ťukať do klávesnice, ale ja sa všeobecne na HaCF nechytám a nenachádzam dôvod na ďalšie sledovanie. Nie z dôvodu, že by bol Halt akokoľvek zlý, len pre mňa pomerne nezáživný a nedostatočne pútavý na to, aby som s ním trávil dlhé hodiny života. Hlavne, keď seriálová konkurencia je v dnešnej dobe tak silná. Ale musím uznať, že štýlovejšie úvodné titulky som dlho nevidel, tie si však môžem prehrávať v šmyčke aj na youtube. 3* (6/10), ale prvú sériu sa mi určite nepodarí dopozerať do konca ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Další povedené retro drama po vzoru Mad Men či Masters of Sex, v němž nebude o vyhrocené konflikty a o napínavé a emociální pasáže nouze. Seriál hned od počátku servíruje povedenou osmdesátkovou atmosféru s výborným dobovým soundtrackem. Tvůrcům se navíc daří zajímavé prostředí prodat i lidem, jimž všechny ty technické řečičky a rozebrané kompy nic neříkají. Navíc nám ale představují silné a zajímavé charaktery v čele s charismatickým Lee Pacem, kde si každý hodně rychle najde svého oblíbence. Škoda jen, že v některých epizodách zabrzdí tempo seriálu až příliš. I přesto byste si tohle sestavování revoluční mašiny neměli nechat ujít. 80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Počítačová historie v kostce. 1) Zajímavé téma se utápí v řadě pro laika nepřehledných technických detailů. Chvílemi mi připadalo, že postavy mluví čínsky. 2) Přesto však nesporná vášeň pro věc mě udržela u obrazovky po několik řad. S každou další však mi osud postav byl stále více fuk, až jsem někde v polovině čtvrté řady seriál přestal sledovat úplně. 3) Přitažlivý 35letý Lee Pace (více manažer než programátor Joe) i 37letý Scoot McNairy (programátor Gordon) svou osobitost vyčerpali v první řadě a pak se jen opakovali. ()

Galerie (775)

Zajímavosti (9)

  • Textovka „Colossal Cave Adventure“, která se v epizodě objevila, je skutečná hra, která je dostupná pro různé platformy včetně hratelné webové verze na stránkách AMC. (Pavian)
  • Joe MacMillan v prvej sérii jazdí na čiernom Porsche 944. (martincba)

Reklama

Reklama