Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (432)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, díky komediálním prvkům a princezně, která chtěla být atlet roku, jinak mi poněkud uchází důvod, proč v pohádce nechávali zaznít ty zvuky, které se tam fakt vyskytovaly. Musím se přiznat, že jsem si v první půli pořád kontrolovala notebook a mobil a skoro celý pokoj, jestli tam někde nemám zakutanou nějakou techniku, než mi došlo, že to fakt zakomponovali do POHÁDKY... Ale okrem toho se mi líbily pohádkové bytosti i společné scény princezny a rybáře, čili 3*. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Hrůza, ... jen se divím některým hereckým hvězdám, že se na tomto vůbec podíleli. Princezna maká fitko, a jakoby každou chvíli chtěla vytasit ze středověkého sekretáře nejnovější iphone 6 a svému královskému otci, pomatenci (Ondřej Vetchý), zavolat, že sport je o zdraví. A ono zázračné oko? Jakoby z důlku nějaké rozkládající se zdechliny vypadlo. No prostě NÁDHERA o vánočním čase na ČT. Vydržel jsem cca 30 minut a pak se znechuceně uchýlil k podstatně hodnotnější knize. Pohádka je o obsahu, ne o nádherných kostýmech a exteriérech. Ale možná nejsem tak osvícený, jako zdejší kolegové komentátoři Radek99 či Flakotaso. Možná se mýlím a mám vnímání ujeté já sám. Pak mi tedy můj zdejší komentář laskavě odpusťte a zapomeňte na něj. ()

Reklama

Moena

všechny recenze uživatele

Je mi teď docela líto, že tu nemůžu vystavit svůj odpad!, který si tohle něco po právu zaslouží. Ale když po 15 minutách zjistíte, že na jiném kanálu současně běží S čerty nejsou žerty, a celá rodina vás v tom hlasitě podpoří, nejde nepřepnout. Ale i ta čtvrthodina byla extrémně špatná a nedokážu si představit to vidět celé. Krásná ukázka toho, co je s těmi rádoby "moderními" pohádkami tak špatně. Fujtajbl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že mě nepobavil kouzelný proutek vydávající Windows zvuky nebo magické Rybí oko s hlasem Jiřího Lábuse, ale jinak byla tahle bizarní pohádka poměrně suchá a mohla by se klidně přejmenovat na Kdyby byly vtipy. Humor se tu totiž vyskytoval pouze v jakýchsi pokusech o satiru a v různě potrhlém jednání různých postav, ničeho pořádného jsme se navzdory označení "pohádková komedie" nedočkali. Úplný průšvih to není a dovedu si představit, že se na pohádku někdy podívám znovu a budu se smát od začátku do konce, jenže ten smích bude pravděpodobně lehce šílený. ()

hammer_head odpad!

všechny recenze uživatele

Štěstí je, že jsem se nedíval na Štědrý večer, kdy měla tato kravina premiéru. Nenapadá mě jediný důvod, kvůli kterému bych dal aspoň tu jednu hvězdu. Vůbec nechápu proč se takové ptákoviny točí a hlavně pro koho se točí. Kdyby byly ryby, totiž není určená pro dospělé, ale ani pro děti (není to komedie a už vůbec to není pohádka). Přesně kvůli těmto filmům je zde ta kolonka ''odpad'', pro mě UŽ NIKDY VÍC ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Obraz nebožky královny Boženy je „Madame de Saint-Maurice“ od Josepha Duplessise, který ho namaloval v roce 1776. (jan.hryz)
  • Natáčelo se na Štampachu u Mělníka nebo na zámečku v Třebešicích. (M.B)

Reklama

Reklama