Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Černý Gerald si dal mat a bílá královna po boji vítězí.. Příliš zbytečných minut (především flashbacky), příliš oblečení na životně hrající žužu Gugino a příliš sebedůvěry Flanagana, že tenhle otrocký způsob adaptace Kinga bude po psychologické stránce fungovat. Mimochodem, není nad to, když si s partnerem nejupřímněji popovídáte, až když je mrtvý.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželka středního věku poutavě připoutaná (k posteli) aneb bez (pocitu) vyměšování po (necelých) 48 hodin. A cítí se jako King(oška), když nedala vydělat výrobcům toaleťáku a inkontinenčních vložek. Koneckonců "nedala" ani manželovi. Manželé si chtěli okořenit uvadající sexuální život, potažmo manželství, perverz víkendem na odlehlé chatě. Možná by to bylo fajn povyražení, kdyby jejich hrátky v samotném zárodku neuťal manželův infarkt. Jeho žena Jessie se na dlouhé dva dny ocitne v situaci, která ji ohrožuje na životě.S rukama v poutech připoutaná k posteli, zcela bezmocná dovolat se něčí pomoci. Dostaví se halucinogenní stavy, vzpomínky na krušné dětství, zjeví se duch mrtvého manžela i Jessino druhé já. Z reálného hlediska přijde pes požírající mršiny, vtipně pojmenovaný Cujo (pes rovněž z Kingova románu). A taky Smrťák, který bude součástí pointy vyprávění. Jde o méně známý zfilmovaný román Stephena Kinga, kterým si chtěl spisovatel vylepšit kredit u kritiky. Pro film je vždy složité podřídit se divadelnímu aranžmá a minimalismu, což si forma příběhu vyžádala. Film má něco ke 100 minutám, byl by zázrak, kdyby se obešel bez "unavenějších" pasáží, které jsou ukecané a přešlapují, jak příběh vést dál. Kingovy romány jsou kolikrát na hranici nezfilmovatelnosti, což bude i tento případ, tudíž všechna čest, že s tím režisér Mike Flanagan úporně bojoval. V příběhu převažuje psychologická rovina, pokud jde o horor, ten je jen příměsí. Proto zřejmě ti, co čekali hodně hororových přísad, nejsou s filmem spokojeni. Carla Gugino je sexice, které role úžasně padla. A film ji nechá projít několika fázemi zbídačení. A pozor! Rozbíjení sklenice je jedním z nejdramatičtějších okamžiků z celého filmu. A jedná se o nejoriginálnější rozbití sklenice, pochopitelně až po sklenici z Pelíšků. Gore je jen vedlejším produktem. A ruka, která se dostává z pout, dostane opravdu mimořádně zabrat. Film uhrála jen hrstka herců, Bruce Greenwood v roli manžela sice proti hlavní hrdince moc šancí zaujat neměl, ale své si odehrál se ctí. A Henry Thomas coby taťulda ze vzpomínek na dětství byl docela brr. Film má divnou závěrečnou čtvrthodinu, působila dost nastavovaně, objasnil se v ní původ pana Smrtonoše, prostě to už bylo něco nadbytečného. Flanagan si zvolil ošemetnou předlohu, kterou zfilmoval nadějně. 7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kombinace Flanagan-Gugino-King plus jedna z mých nočních můr byla víc než lákavá a z mého pohledu to dopadlo dobře. Oceňuji především psychologickou stránku věci s halucinacemi a démony minulosti, která je společně s výborným výkonem Carly Gugino hodně sugestivní a v pohodě dokáže vtáhnout diváka do děje. Možná by neškodilo zkrátit stopáž tak o 15-20 minut, protože přeci jen se tu občas nějaké hluché místo objevilo. Ale zase se nejednalo o nic, co by se nedalo přejít. Z pohledu hororového fanouška to asi taková sláva nebude, ale tady se spíš jedná o psychologický thriller a jako takový film obstojí. 80% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Geraldovu hru som doteraz nečítal, hoci mám Kinga načítaného pomerne slušne (30 kníh cca). Po nie príliš oslnivých recenziách sa mi do toho popravde ani nechcelo. No teraz po pozretí som rád, že som zmenil názor. King má veľmi silnú a pôsobivú atmosféru vo svojich knihách, jeho rukopis mi tak sedí, že zopár knižiek, ktoré s mi až tak nepáčili som dočítal iba kvôli tomu. Túto atmosféru je možné pretaviť do filmovej adaptácie ale zatiaľ sa to podarilo máloktorému filmu.. (Stand by me, Green Mile, Dolores Claiborne) no a táto snímka to pretavila tiež. Prislúcha k nemu horrorový dej hoci iba jednou živou postavou, boj o holý život v situácií ktorá by sa mohla pokojne stať a je to celé okorenené Kingovským mysterióznom. Príjemné prekvapenie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to mal byt nejaky mix hororu a halucinogeneho filmu, ale nakoniec z toho vyliezla nudna manzelska konverzacka behom ktorej v mysli ustrednej hrdinky prebieha nekonecny rozhovor medzi nou a jej mrtvych chlipnym manzelom o tom, preco im nefunguje manzelstvo. Ked uz nieco podobne, tak rozhodne film 127 Hours je mensia nuda. 3/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Jessie (Carla Gugino) sedí s otcem na posteli jako dítě, můžeme vidět, že nejdříve sedí oba na levé straně postele (Jessie má polštáře po levém boku). Když ale otec odejde z pokoje a Jessie si lehne na postel, tak je na pravé straně postele (polštáře má tentokrát po pravém boku). (Habansz)
  • Je veľmi nepravdepodobné, že by airbagy auta pri takom silnom náraze ostali neporušené. (Pat.Ko)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno