Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (671)

Zíza 

všechny recenze uživatele

To jsem netušila, že Hanks potřebuje prachy, že je ochotný hrát v něčem takovém. Ale tak třeba je dal na charitu. Nebo na výuku historie. Nebo symboliku... Vlastně je to dost o ničem. Jestli chcete akci, tohle není zrovna to pravé. Jestli chcete někoho na útěku, dalo by to snad i doporučit. Pokud chcete někoho na útěku, během něhož stačí vyvalit z pusy spousty nesmyslů znějících skvěle, tak tohle by se dalo doporučit. A pak je tu taky ta část s tím virusem. Máte rádi virus? Třeba takový, co vyhladí valnou část lidstva? Tak v tom případě taky nemohu doporučit. Natočené fádně, scénář slabý, protože předloha je slabá, tady se asi nedalo moc dělat. Herecké výkony na takové béčko (?) standardní. Nějak vás už tou špínou provedou. Hodně slabé 2*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDEJ A NAJDI“… /// Inferno jsem (na rozdíl od těch předchozích) nečetl. Jeden by myslel, že to bude výhoda… Překvapivě se to hodně slušně (a hlavně svižně!) rozbíhá. Že by se tentokrát místo vokecávaček a přemoudrý osvěty dostavil zázrak? Kdeže (nebo Hovno! - jak kdo chce…) To všechno přijde později. A je to stejná nuda, jako jindy. Vono to luštění a utíkání asi jinak natočit nejde! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Dan Brown, neznám. 2.) Miluju Boží sluhy (mor, choleru…). 3.) Thx za titule „.Bac.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Brownovské trilogie se nese ve stejném dílu jako předchozí dva díly. Zase to režíruje Ron Howard, zase je tam Tom Hanks a zase je to podle předlohy Dana Browna. A je to fajn. V Inferno moc akce není (ale to nebylo ani v předchozích dvou dílech) ale i tak to nezačíná nudit ani po dvou hodinách. Opět se cestuje po různých nádherných oblastech, opět do toho hraje krásná hudba Hanse Zimmera a opět nic není tak jak se zdá. Jistý problém je jenom v pasážích které nejsou řádné vysvětleny nebo jsou vysvětleny zmateně a vždycky se ukáže, že vše bylo jinak. To by za normálních okolností bylo fajn, ale když se to děje pořád a pořád začíná to unavovat . Přesto je Inferno fajn odpočinkový film. Jenom u něj radši vypněte mozek. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako predošlí Anjeli a démoni a Da Vinciho kód. Máme tu znova Langdona, ktorý sa púšťa do nebezpečného vyšetrovania a Felicity Jones, čo by jeho novú kolegyňu v pátraní po nebezpečnom víruse. A ono to viac menej aj v treťom pokračovaní funguje. Nič z čoho by ste padli na zadok, ale vcelku pozerateľné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dříve jste profesora znala, že? Důvěrně. Máte ho ráda. Natolik, abyste se spojila s bezcharakterním tvorem, jako jsem já, k jeho záchraně." Probošt mě hodně bavil, ale byl v tom poměrně osamocen. Snad jen oči paní doktorky mu v tom v jednu chvíli zdárně sekundovaly. A taky mě trošku vyděsily výpočty milionáře Zobrista o osídlení naší planety, protože jsou-li správné, tak se tady brzy sežereme, což úplně nekoresponduje s mou představou budoucnosti. Nakonec jsem z toho všeho poměrně zklamán, protože Inferno nevyužilo své solidní téma, mozkovna Langdon se trapně ztrácel ve svých vzpomínkách a agenti Světové zdravotnické organizace mě až rozesmívali svými neomezenými pravomocemi kdekoli po světě. Tohle se prostě mělo natočit napínavěji a koukatelněji. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Zobristov smrteľný vírus bol vytvorený podľa nasledovného receptu: 40% voda, 30% rastlinný olej a 30% kečup. (Zdroj: ITAfilm)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)
  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama