Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco kvalitný seriál, kde sa ukázalo, že aj nie najsympatickejší herci môžu ukázať veľa v spletitom príbehu, nielen ľúbostného charakteru. Pomalší začiatok je neskôr okorenený kvalitnou detektívnou zápletkou, čo dej len oživuje. Treba si na to len počkať, nakoľko to trvá pár častí, kým sa thrillerová časť začne. Psychológia postáv je zobrazená do hĺbky a dva rozdielne pohľady na jednu vec vykresľujú jeden príbeh pochopiteľnejšou formou. Je zaujímavé sledovať, ako môžu mať ženy a muži spomienky na tú istú udalosť úplne rozdielne, dokonca opačné. Len jediné mi je záhadou, prečo z tak šeredného herca urobili alfa samca. No ako psychologická dráma ide o kvalitný kúsok. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má úplně jiné rozměry než mnoho jiných. To je ovšem jen můj subjektivní názor. Celou první sérii jsem viděla snad někdy vloni a normálně se mi stává, že když po dlouhé době dávají další a další, tak jdu od toho, ale tady ne. Nějak magicky mě všechny postavy přitahují, takže jdu do toho a hned první díl dvojky mě zaujal, co bude dáááál............ ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti dost jednoduchý až banální příběh manželských nevěr se zasutou a nezřetelnou kriminální zápletkou provázený spoustou nudných a stále se opakujících sexuálních scén. V závěru pak dochází v překotném spěchu k několika pointám. Nicméně profesně po všech stránkách od scénáře až po herce perfektně zvládnutý seriál. Další série lepší té první, zejména poslední dvě získávají jak na hloubce, tak na vynalézavosti. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

psychologická vztahovka s temnější atmosférou a kriminálním podtextem, který zřejmě dostane pořádný prostor až v potvrzené druhé sérii.. vypíchnul bych formu vyprávění, kdy se verze událostí liší podle toho, zda je popisuje Noah či Alison, což je rozhodně zajímavý koncept, který dle mého ovšem místy malinko skřípe.. přesto jde o moc zajímavou záležitost, která by si mohla udržet mou pozornost i pro druhou sezónu.. 4* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lidé podvádějí z různých důvodů, ale většinou nevěra plyne z faktu, že jsou oba nebo jeden, nešťastní. Skrze sebedestruktivní chování tedy riskují všechno, jen aby naplnili své potřeby... The Affair má hodně pomalý příběh a vzhledem k tomu, že každý den je v jedné epizodě převyprávěn dvakrát, vyvíjí se děj opravdu šnečím tempem. Mimochodem, je zajímavé, jak změna přízvuku může pošramotit charisma, které Ruth Wilson rozhodně má - i bez svých hlavních předností však držela The Affair nad vodou právě ona. Tak trochu se totiž jedná o červenou knihovnu převlečenou za psychologické drama, ale ono to překvapivě funguje až do nastavovaného konce. Celou dobu jsem doufala, že půjde opravdu o AFÉRKU a tvůrcům se z toho podařilo vykouzlit skoro romantické klišé, v němž se do sebe hrdinové zamilovali. To je podle mě strašná škoda. Ztotožnit jsem se s nimi také nedokázala, protože nevěra je mi nade všechno odporná (a taky jsem celou dobu nemohla uvěřit, že by někdo dal přednost stárnoucímu Westovi před Jacksonem). Největší výhodu má The Affair v originálním stylu vyprávění a v tom, že dost často odsouvá jejich poměr do pozadí - a buďme upřímní, Noahova dramata v rodině a Alisonin srdceryvný příběh baví daleko víc, než jejich (s prominutím) šous*ání kde se dá, proložené vynucenými dialogy. Konec nepotěšil, vzhledem k tomu, že ze seriálu pravděpodobně chtějí dělat detektivku. I přes své nedostatky The Affair zůstává opravdu vítaným svěžím vánkem v řadě tuctových seriálů. ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama