Reklama

Reklama

Když mladý nizozemský stát, stojící na prahu občanské války, napadne Anglie společně s Francií, najde se pouze jediný člověk, kterému lze svěřit velení holandské flotily. Je to Michiel de Ruyter, který vešel do světové historie, a zejména do dějin námořních bitev, jako jeden z největších admirálů vůbec. (Film+)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Protože od ME ve fotbale v Německu 88´ už uplynulo hodně času, museli si Holanďané znova nafouknout svá ega národního uvědomění a tak vznikla historická vzkazka o admirálu Michieli de Ruyterovi, modle nizozemského válečného loďstva 17.století. Tady sice při snaze o věrnou podobu připomíná kníratého Meat Loafa, ale jinak je to mazaný stratég, co zesměšnil Angličany sebevědomou akcí proti ústí Temže, mužstvem milovaný „Dědeček“, vzorný manžel nestárnoucích dětí a odvážný hrdina, který by kvůli třísce v palci rozhodně neřekl: „Au, to bolí..! Přerušte útok!“ Z řemeslného hlediska oceňuji docela dost muziky za málo peněz, ale po jistém čase se i ta okatě digitální muzika začne zajídat. Když si přidám brutální nadužívání zpomalených záběrů v doprovodu s hudbou epičtější, než když Frodo se Samem čekali na přílet Orlích aerolinek, jen pár vteřinovou přítomnost R.Hauera a i přes fabulaci nepříliš funkční dramatický oblouk, pak docela nechápu, jaké množství uživatelů tady vyjíždí s pětistěžníky. Asi to bude tím, že od 7.B, kdy spolužákovi zničili křižník na E3 až E7, nezažili pořádnou námořní bitvu.. Škoda, že se látky nechopil Verhoeven, byly by aspoň víc vidět cecky i krví zbrocené námořnické necky (i když lynč bratří de Wittů už splňoval jisté parametry).. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani já nejsem příliš velkým fanouškem námořnických bitev, ale tohle prostě má koule a po zhlédnutí lákavého traileru jsem si vše pouze potvrdil.. 130 minutový Nizozemský příběh Admirála Michiela de Ruytera, který vtáhne diváka od začátku až do konce. Nabízí poutavou výpravu, velkolepé bitvy, obstojné herecké výkony, strategii, diplomacii i krapec politiky, kde se dá sice lehce ztratit a zamotat, takže potřeba věnovat plnou pozornost. Solidní film v každém ohledu. Mínusem snad jen stopáž. 80% ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Pokud přetrpíte to odporné holandské chrochtání a pokud máte taky pocit, že slušných historických filmů je na trhu méně a méně, asi mám pro vás dobrou zprávu. Plná palba pro tenhle dvouhodinový projekt o plachtění a restaurování monarchie je možná až až, ale když to zasadím do kontextu s ostatními pseudo historizujícími filmy, vůbec bych se toho nebál. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh se spoustou emocí nenechá vydechnout po celou dobu stopáže. Osobně jsem nečekal tak výpravný velkofilm a příjemně mě překvapilo, jak skvěle vypadají námořní bitvy s desítkami lodí. Efekty mohou spláchnout kdejaký Hollywooďák. Akce je zde opravdu víc než dost. Co se týče příběhu, tak ten nám ukáže nejen soukromí de Ruyterovi rodiny, ale i rozepře ve vládě a zrádné intriky. Všechno to dění vyzdvihuje skvělý soundtrack. 90% :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Že bych se dívala na filmy tématicky zaměřené na námořní bitvy to nemohu říct, ale tohle byl dokonalý film po všech stránkách. Chválím úžasný vizuál, herecké výkony bez výtky a já byla po dlouhé době fascinovaná snad úplně vším......včetně všech bitev a samozřejmě, že jsem o tomto muži a této historické události v dějinách Holandska nevěděla ani ťuk. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Aby mohli byť organizované aj školské a rodinné premietania, bola zostrihaná aj verzia s obmedzením len do 12 rokov. (beso74)
  • 6 rokov trvali práce na zhromažďovaní podkladov a písaní scenára. (beso74)
  • Film popisuje obdobie od bitky pri Scheveningene (31.7.1653) až po 18.3.1677, čiže obdobie dlhé 24 rokov. (beso74)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama