foto

Elisabeth Röhm

  • nar. 28.4.1973 (47 let)
    Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Elisabeth Röhm se narodila 28. dubna 1973 v Düsseldorfu v Německu, ale její rodiče ji vzali do New Yorku dřív než dosáhla své první narozeniny. Později bydleli v Greenwich, Connecticutu a v jižní Kalifornii. Její otec Eberhard Röhm je podnikový právník a partner v Duane Morris. Její matka Lisa Loverde je seriálová scénáristka a textařka, která psala pro televizní seriál Guiding Light. Röhm vystudovala St. Andrew's-Sewanee střední školu a absolvovala Sarah Lawrence College v Yonkers, New York, kde vystudovala psaní a evropské dějiny.

V roce 2002 získala svou první televizní roli Hayes Dorothy "Dorf" v americkém seriálu JEDEN ŽIVOT ŽÍT (One Life to Live). Do povědomí se Elisabeth dostala až rolí státní návladní Sereny Southerlyn v americkém televizním seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (Law & Order), kde si zahrála v 85 epizodách a jako detektiv Kate Lockley v televizním seriálu ANDĚL (Angel). Měla také roli v televizní síti Turner, v seriálu BÝK (Bull). Spolu s ostatními herci z televizního seriálu Právo a pořádek získala společnou nominaci na Screen Actors Guild v roce 2002 a 2004 cenu za "vynikající výkon Ensemble v činoherním seriálu."

Časopisem Maxim byla vybrána do žebříčku "Hot 100". Dlouhou dobu byla zanícena do jezdectví, ale vzdala se jízdy na koních po nehodě v roce 2005. Röhm měla vztah s podnikatelem Ronem Woosterem, narodila se jim dcera Easton.

Martin "Mafyn" Legát

Herecká filmografie

Filmy

2021 Starbright
2020 Ballbuster
Sleeping with Danger (TV film)
When We Kill the Creators
2019 Bombshell
Family Pictures (TV film)
Krev na její hlavu
Sgt. Will Gardner
2018 Adolescence
Sanitatum
2017 Rajský život v Palos Verdes
Tenkrát v Kalifornii
Texaský bordel
The Heart of a Woman
Vražedná přání
2016 Everlasting
My Daughter's Disgrace (TV film)
Polaris
Posedlost rudou
Scales: Mermaids Are Real
Ve jménu krve
2015 Guilt by Association (TV film)
Joy
Rivers 9
Slečna na hlídání (TV film)
2014 Jiný vánoční polibek (TV film)
Mega Shark vs. Mecha Shark
Nebezpečné vzpomínky (TV film)
2013 Aftermath
Darkroom
In the Dark (TV film)
Podfuk
Policajt na odpis
Pronásledované (TV film)
Špinavý trik
2012 Jezero 4: Poslední kapitola (TV film)
Tranzit
2011 Bez dechu
Vánoční polibek (TV film)
2009 Beznadějný útěk (TV film)
Promlčené zločiny
The Whole Truth
2008 San Saba
The Kreutzer Sonata
2007 Obraz mrtvého
2006 Amber's Story (TV film)
2005 Briar & Graves (TV film)
Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější
Vyjednávačka FBI (TV film)
2004 Push
1999 Šedesátá léta (TV film)
1998 The Invisible Man (TV film)
1997 Pozor na Harryho

TV seriály

2018 Magnum P.I. (TV seriál)
Sudden Death (S01E05)
Přísaha (TV seriál)
Switch (S01E10)
The Loss (S01E09)
Retribution (S01E08)
další epizody (10)
2017 Flaked (TV seriál)
Day Six (S02E06)
Day Five (S02E05)
Day Four (S02E04)
další epizody (5)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Sixty (S03E16)
Chapter Fifty-Four (S03E10)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Lov na zrůdy (S07E17)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pán šelem (S14E22)
2016 Poslední loď (TV seriál)
Neohlížej se (S03E13)
Odpor (S03E12)
Odkaz (S03E11)
další epizody (13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Zaplatíš později (S07E04)
Zabiju je zase (S07E03)
2015 Stalker (TV seriál)
Love Kills (E20)
Fun and Games (E17)
Salvation (E16)
další epizody (5)
2014 Stalker (TV seriál)
Tell All (E11)
Skin (E08)
Love Is a Battlefield (E06)
další epizody (7)
2013 Laskavý dotek (TV seriál)
What Part of No? (S02E10)
Heaven's Just a Sin Away (S02E08)
I Ain't Broke But I'm Badly Bent (S02E07)
další epizody (6)
2012 Laskavý dotek (TV seriál)
Past Is Prologue (S01E10)
Acting Up (S01E09)
Games People Play (S01E08)
další epizody (7)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Dárce (S10E13)
2010 Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (5)
2009 90210: Nová generace (TV seriál)
Školní rok začíná (S02E01)
Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Tenkrát v Texasu (S04E08)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 Big Shots (TV seriál)
Mistři science fiction (TV seriál)
2005 Právo a pořádek (TV seriál)
Ain't No Love (S15E13)
Mammon (S15E12)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Fixed (S15E11)
Enemy (S15E10)
All in the Family (S15E09)
další epizody (25)
2003 Právo a pořádek (TV seriál)
Ill-Conceived (S14E10)
Compassion (S14E09)
Embedded (S14E08)
další epizody (25)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
The Wheel (S13E09)
Asterisk (S13E08)
Open Season (S13E07)
další epizody (24)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
3 Dawg Night (S12E09)
The Fire This Time (S12E08)
Myth of Fingerprints (S12E07)
další epizody (9)
2000 Býk (TV seriál)
Angel (TV seriál)
Rahmonův rubáš (S02E08)
1999 Angel (TV seriál)
Rozum a cit (S01E06)
Pokoj s výhledem (S01E05)
Kus po kuse (S01E04)
další epizody (4)
Eureka Street (TV seriál)
1998 Fantasy Island (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2014 Finding Happiness
2004 Angel: Making of (TV film)
2003 'Angel': Season 2 Overview
'Angel': Season One

Host