Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak lze ve filmu zpodobnit dvůr krále Ludvíka XIV.? Jako místo nekončících intrik, jako úžasné výpravné prostředí pro přinejmenším průměrný pornofilm, a do třetice jako místo kde se jistá Angelika již potřetí vrací na plátna kin, resp. nějakou tu obrazovku. Neboť v sérii filmů o Angelice jsou i takové události jako morová epidemie jen vedlejší epizodkou, jimiž (to si přiznejme) fešná šlechtična proplouvá na své životní pouti za štěstím. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mocnému půvabu Angeliky podlehne i samotný vládce Francie, král Ludvík XIV. Angelika však pevně odolává, i když u dvora je považována za královu milenku. Ta si to však radši v posteli rozdá s rebelujícím uherským princem Rákoczim. Neskutečná šlapka, ta Angelika naše. V samotném závěru se Angelika opět setkává s milovaným Žofrejem, ale ten před ní utíká..... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Angelika mě baví nejvíc. Páč velká politika, Versailles atd. I když, Versailles byly dokončeny až v roce 1683, takže tady nám to historicky opět trochu pokulhává. Což se týká i Colberta. Je známo, že umřel na přepracování, ale tady by měl být zdatným čtyřicátníkem, místo toho se tu prezentuje jako vyschlý stařík (předválečný milovník francouzského filmu René Lefèvre). V roli komorníka se nám tu navíc objevuje Michel Galabru. A mimochodem, je zajímavé, že když umře někdo z blízkého okolí Angeliky, dycky je to strašný drama, zatímco když ona se dopustí vraždy, je to naprosto v pořádku. Tady mám na mysli scénu, kdy otrávenejma šatkama umlátí svou komornou Terezu (opět mezinárodní krásná hvězda, tady ovšem jako buclatá holka s příšerným účesem - Ann Smyrner). Zato Estella Blain dodala děvkoidnímu charakteru markýzy de Montespan ten správný šmrnc. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si tak zpětně pročítám oficiální text distributora, zjišťuji, že to je jeden velký spoiler. Ono se toho totiž ve třetím díle opravdu víc nestane (pokud nepočítám některé maličkosti, doslova :P), což je na celých sto minut stopáže docela... slabší. Ale i tak nedokážu hodnotit hůře než třemi hvězdičkami, neboť k téhle filmové sérii zkrátka nedokáži být plně objektivní, nebo co. Protože upřímně, už na začátku mne vytočilo, jak Angelika tvrdí "ne, ne, ne" a když král vytáhne dekret, tak hned "ano, ano, ano". A to nepočítám tu "akci" se šaty... Ale což, Versailles je zkrátka nádherné (zvlášť, když jste tam byli a teď už si zpětně říkáte "á, to znám"), vykreslení zvyků tehdejšího dvoru smutné, ale zřejmě pravdivé a co je nejdůležitější, ten zaprděný perský velvyslanec dostal košem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama