Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nesouhlasím s recenzemi.. Režisér by zasloužil metál.. Těch 5 dílů mají krásný děj.. Scénář je bomba.. Francouzske filmy v těch letech dominovaly.. Viz. Filmy s Louis de Funesem apod.. 

istik

istik (hodnocení, recenze)

Ja celý tento seriál milujem a každému dielu dávam plný počet. Neexistuje lepší a krásnejší romantický seriál než je práve slávna Angelika.  

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Krásná to série, jenom bohužel moc mrtvých vedlejších postav, ale smrt k historii hodně patřila, právě proto dnes je tu přelidněno (určitě nikdy nás nebylo kolem 7 miliard, že správně? :)) ) Ovšem na konci mě napadlo, že by klidně si člověk mohl říct, že to vše vlastně byl jen Angeličin velice ošklivý sen, když se tak krásně na konci probudila. Prostě pro neznalého diváka možná trochu matoucí.

Teď po zhlédnutí mám opravdu hodně velkou chuť jít si půjčit nějaké ty díly do knihovny a zjistit, jak se to vlastně celé odlišuje od filmové série. No prostě se mi série líbila, ale první dva díly mají ode mně 4*, zbytek pak už jenom 3*, přece už to není po druhém dílu stejné.

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Nepoznám romantickejší film než je tento. Určite je romantickejší ako Prázdniny v Římě, My Fair Lady, alebo Někdo to rád horké. Už sa ani nepamätám, kedy som videl niečo podobné. Bohužiaľ romantika už asi vychádza z módy.

cascia

cascia (hodnocení, recenze)

Náhodou, kdyby takhle vypadaly všechny romantické filmy (zejména ty, kterými nás v současné době zásobují USA), bylo by docela pěkně.

Reklama

Reklama